Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bioinsecticidul NOFLY® WP - soluţia Summit Agro pentru recolte sănătoase

Publicat: 03 decembrie 2019 - 13:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SEIPRO este gama Summit Agro România de produse Bio pentru nutriţia şi protecţia plantelor, lansată în 2018. Din această gama, NOFLY® WP este soluţia care ajută fermierii la atingerea standardelor solicitate de marile lanţuri comerciale în ceea ce priveşte nivelul de reziduuri în fructe şi legume şi, totodată, asigură protecţia culturii.

Musculiţa albă de seră (Trialeurodes vaporariorum) este una dintre cele mai dăunătoare insecte din întreaga lume, nu numai pentru pagubele directe pe care le produce, ci şi pentru faptul că este un vector transmiţător de viruşi diverşi.

Logo-Sumi-Agroo219


Ce este NOFLY® WP şi cum acţionează?
NOFLY® WP este un bioinsecticid condiţionat sub formă de pulbere umectabilă (WP), care conţine spori ai ciupercii entomopatogene Isaria fumosorosea tulpina FE 9901, având o concentraţie de 2,0 x109 spori/gram de produs comercial.
Este un produs dedicat combaterii musculiţei albe de seră, tripsilor şi afidelor, şi provoacă un proces natural de infectare şi de combatere a acestora.
Sporii ciupercii acţionează prin contact, ducând la combaterea insectelor ţintă în toate stadiile de dezvoltare (adulţi, larve şi ouă), cauzând moartea în 3 până la 5 zile. Etapele sunt următoarele:

figo219_b
1.Ataşare: La contactul cu insecta, sporii se ataşează de cuticula insectelor prin interacţiunea hidrofilă dintre peretele sporilor şi stratul lipidic al epicuticulei.
2.Germinare: Sporii germinează pe corpul insectei. Tubul germinativ al hifelor penetrează matricea de ceară, chitină şi proteină a cuticulei, ducând la incapacitatea insectei de a se hrăni sau de a se reproduce (după 10 ore de la aplicare).
3.Creştere: Sporii pătrund prin cuticula insectei şi se multiplică în corpul acesteia prin hifele formate, eliberează enzime care provoacă paralizia musculară (la 24 de ore de la contactul insectei cu sporii) şi duc, în final, la moartea insectei (la 72 ore de la contact).
4.Sporularea are loc în decursul a 72 de ore de la contact. În condiţii de umiditate relativ ridicată (+50%), ciuperca poate să se dezvolte şi pe corpul insectei, producând noi spori care pot infecta şi alţi indivizi.

Bioinsecticidul NOFLY® WP - soluţia Summit Agro pentru recolte sănătoase_b

Aplicare foliară
NOFLY® WP este un BIOinsecticid de contact cu aplicare foliară.
Primul tratament se administrează atunci când se observă primele simptome de atac.
Se recomandă 4 aplicări, cu un interval de 5-7 zile de pauză între acestea. Poate fi aplicat în orice stadiu fiziologic al plantei, chiar şi în perioada de recoltare.
În cazul unor infestări repetate, se recomandă utilizarea unui produs pentru protecţia plantelor, chimic compatibil, pentru a creşte gradul de protecţie a culturilor. Are o compatibilitate ridicată cu produsele pentru protecţia plantelor.
Doza recomandată este de 200-250 grame/100 litri de apă, în funcţie de gradul de atac şi de înălţimea plantelor de cultură.

Logo-NOFLY-PASTILLAo219
Doza utilizată, frecvenţa tratamentelor, gradul de acoperire a suprafeţei foliare şi momentul de aplicare sunt factori esenţiali pentru un management optim în combaterea dăunătorilor.
Bioinsecticidul NOFLY® WP este un nou instrument, sigur pentru fauna utilă (atât albine, cât şi prădători naturali), recomandat a fi utilizat în tehnologia de combatere a dăunătorilor din culturile horticole, în agricultura organică şi cea clasică, folosind Managementul Integrat de combatere a dăunătorilor.
Pentru a avea culturi şi producţii sănătoase, uşor de comercializat în marile lanţuri de magazine, fără reziduuri, este recomandat să se utilizeze produsul NOFLY® WP ca ultim tratament înainte de recoltare.

sago219_b

Mărgărint NIŢĂ-DRAGOMIR
Summit Agro România


AVANTAJELE FOLOSIRII PRODUSULUI NOFLY® WP
- Produs 100% biologic;
- Poate fi aplicat în orice stadiu de dezvoltare, chiar şi în perioada de coacere, înainte de recoltare;
- Nu necesită timp de pauză înainte de recoltare, neexistând risc de reziduuri în producţia recoltată;
- Este compatibil cu foarte multe produse pentru protecţia plantelor clasice (chimice), ceea ce îl recomandă a fi utilizat cu succes în programe de combatere integrată;
- Reduce populaţiile insectelor dăunătoare şi menţine activitatea faunei auxiliare şi a prădătorilor naturali;
- Are eficacitate dovedită în combaterea insectelor dăunătoare pentru care a fost omologat;
- Are un mod complex de acţiune, prin care este evitată crearea de rezistenţă;
- Manipulare şi utilizare uşoară, operatorii putând reveni în cultură la foarte scurt timp după aplicare.

  

Articol publicat în revista Ferma nr. 18/245 (ediţia 15-30 octombrie 2019)

 

Vizualizat: 1375 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?