Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Belchim Crop Protection - “Împreună facem istorie. În agricultură”

Publicat: 12 februarie 2018 - 15:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Belchim Crop Protection a lansat Onyx, erbicidul cu efect “booster” în cultura porumbului, în cadrul primului eveniment din an destinat agribusiness-ului: „Împreună facem istorie. În agricultură”, care a marcat şi împlinirea a 30 de ani de activitate globală a companiei.

Pe lângă invitaţi de seamă ai agriculturii româneşti, fermieri şi distribuitori, oficiali ai organizaţiilor din industrie, colaboratori media şi reprezentanţi ai mediului academic de profil, evenimentul s-a bucurat de prezenţa Excelenţei Sale, Ambasadorul Regatului Belgiei în România - Thomas Baekelandt, care a observat cu această ocazie varietatea tot mai crescută a relaţiilor economice româno-belgiene.

Belchim Crop Protection_b
Belchim Crop Protection are drept motor inovaţia, ceea ce face ca această companie să fie în continuă creştere la nivel global, evoluţia din România fiind oglindirea la nivel micro şi o parte integrantă a dinamicii avansate pe care compania-mamă o cunoaşte la nivelul întregii planete. „Belchim Crop Protection este o companie care deţine importante resurse pentru viitor, resurse pe care suntem hotărâţi să le exploatăm spre binele fermierilor din toată lumea şi spre beneficiul societăţilor în care activăm, în general”, a declarat Frederic Charpentier, Area Director Belchim Crop Protection.
Referindu-se la ritmul de dezvoltare al companiei, Frederic Charpentier a dezvăluit planurile de viitor ale acesteia: „Ne-am propus să introducem în fiecare an câte o moleculă nouă şi credem că această îmbogăţire continuă a portofoliului nostru ne va ajuta să facem faţă schimbărilor din agricultura mondială şi că vom putea răspunde cerinţelor exprimate de partenerii noştri chiar în momentul în care acestea apar.”

Dorin Pop

Soluţiile Belchim înseamnă evoluţie şi, totodată, siguranţă
Dezbaterile din cadrul evenimentului au abordat şi componenta siguranţei utilizării produselor de protecţie a plantelor în alimentaţia populaţiei, comparativ cu disponibilul resurselor globale în proporţie inversă faţă de dinamica de creştere a populaţiei la nivel mondial. Directorul de marketing şi dezvoltare al companiei belgiene pentru Europa Centrală şi de Est, Dorin Pop, s-a referit la standardele foarte înalte pe care legislaţiile comunitare şi naţionale le impun produselor de protecţie a plantelor şi despre faptul că mâncarea noastră este sigură, chiar şi în condiţiile în care ne vedem nevoiţi să combatem efectele factorilor bio-climatici cu ajutorul unor tratamente puternice. „Alimentele obţinute cu ajutorul produselor de protecţie a plantelor îndeplinesc standardele înalte oficiale, pe care specialiştii cei mai buni ai societăţii noastre le-au impus. Conform iniţiatorului teoriei de ierarhizare a nevoilor umane, Abraham Maslow, sunt două soluţii: «Fie vei face un pas înainte, către evoluţie, fie vei face un pas înapoi, către siguranţă» Noi, la Belchim Crop Protection, încercăm să facem ambii paşi în acelaşi timp. Produsele noastre sunt obţinute în ani de cercetare, de ştiinţă, în urma unor studii complexe care au generat formulări complexe şi de înaltă calitate. Noi considerăm că mâncarea produsă în condiţiile actuale este sigură, iar aceasta se datorează creativităţii şi inovaţiei. Graţie acestora putem vorbi despre dezvoltarea condiţiilor propice unei agriculturi sustenabile şi despre produse foarte sigure pentru oameni” a declarat Dorin Pop.
Belchim Crop Protection pune la dispoziţia fermierilor români, prin intermediul partenerilor reprezentaţi la nivel naţional, produse de protecţie a plantelor complexe şi sigure în utilizare, astfel că îmbunătăţirile la nivelul portofoliului şi inovaţia introdusă în piaţă au ecoul scontat în producţia agricolă din toată ţara.

Text şi foto: Belchim Crop Protection

Gilles Deschomets_b
ONYX VA AVEA UN ROL MAJOR ÎN TEHNOLOGIA PORUMBULUI
Aniversarea Belchim a fost marcată de lansarea unui nou produs - Onyx, erbicid cu efect „booster”-, a cărui substanţă activă este binecunoscută specialiştilor români şi care acum se află într-o formulare inovatoare, ce îi creşte radical randamentul. „Onyx prezintă o formulare de înalt nivel, cu grad foarte ridicat de selectivitate, care sporeşte eficienţa piridatului şi asigură efectul booster. Este una dintre puţinele substanţe care se bucură de un termen foarte întins de omologare, în cazul acesta vorbim de 15 ani - respectiv până în 2026, adică enorm de mult. Rezultatele obţinute în timp record de la aplicarea substanţei în loturile de testare din România şi din ţările adiacente au dovedit eficacitatea substanţelor active împotriva unei game complete şi variate de plante dăunătoare din cultura porumbului. În combinaţie cu Temsa 100 şi, eventual, cu Samson Extra, cultura de porumb va fi perfect curată. De aceea, considerăm că Onyx va dobândi foarte curând un rol major în tehnologia porumbului utilizată de fermierii români din întreaga ţară”, a declarat Gilles Deschomets, Directorul European responsabil pentru culturile de primăvară.Un articol publicat în revista Ferma nr. 2/207 (ediţia 1-14 februarie 2018)

Vizualizat: 925 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?