Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Bayer: soluţii şi beneficii

Publicat: 11 martie 2017 - 14:44
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Principalele noutăţi ale companiei Bayer au fost prezentate fermierilor din vestul ţării în prima decadă a lunii februarie a.c. „Probleme, soluţii şi beneficii”, aşa a fost structurată prezentarea făcută pentru fiecare tehnologie în parte, la culturile de cereale păioase, porumb, rapiţă şi floarea-soarelui.

După iarna care tocmai a trecut, fără zăpadă (în vestul ţării), culturile se prezintă totuşi bine, mai ales cele semănate în epoca optimă. Odată cu reintrarea în vegetaţie, pot să apară bolile şi dăunătorii, precum şi buruienile. Daniel Grosz, director regional Vest, a detaliat pachetele tehnologice oferite de Bayer, în condiţiile actuale, pentru culturile de cereale de toamnă, rapiţă, floarea-soarelui şi porumb.
Pachetele tehnologice Bayer la principalele culturi sunt: pentru combaterea bolilor foliare şi ale spicului la cereale (grâu şi orz), Bayer oferă pachetul Falcon Pro, ce conţine fungicidul Falcon Pro şi erbicidul Sekator Progress, soluţie urmată apoi de aplicarea fungicidului sistemic Nativo Pro 325 SC şi a fungicidului Prosaro 250 EC.
La rapiţă sunt recomandate pachetele tehnologice Biscaya (insecticidul sistemic Biscaya 240 OD şi fungicidul sistemic Tilmor 240 EC) şi Proteus (insecticidul sistemic Proteus OD 110 şi Tilmor 240 EC)
Au fost detaliate şi tehnologiile pentru celelalte culturi, precum şi soluţiile Bayer pentru tratamentul seminţei.

Dărăban Sorin Ioan

Aplicaţia mobilă Bayer AgroSolution
Sorin Ioan Dărăban, director de marketing, a prezentat noua aplicaţie Bayer AgroSolution, disponibilă gratuit pentru dispozitivele mobile. Această aplicaţie cuprinde: descrierea portofoliului Bayer de produse pentru protecţia plantelor; descrierea principalilor dăunători şi agenţi patogeni şi a celor mai răspândite buruieni la principalele culturi de câmp şi horticole; soluţiile şi produsele Bayer recomandate pentru prevenire şi control; descrierea principalelor servicii oferite prin Bayer Fidelis sau disponibile gratuit; calculator de diluţii pentru soluţia de stropit; calculator pentru norma de semănat la hibrizii de rapiţă Bayer; ultimele noutăţi Bayer; posibilitatea de a contacta direct reprezentanţii Bayer.
Aplicaţia este disponibilă atât în App Store, cât şi în Google Play şi funcţionează şi în lipsa conexiunii la internet, astfel că se asigură accesul la informaţii indiferent de locaţie şi în orice situaţie.
Informaţii complete privind produsele, serviciile şi noutăţile Bayer găsiţi pe: www.bayercropscience.ro.

Centru de inovaţie Bayer, în vestul ţării
În acest an urmează să fie deschis un Centru de inovaţie Bayer pentru vestul ţării, în judeţul Timiş. Florin Marian, director de produs, a prezentat proiectul viitorului Centru de cercetare agrotehnologică din zona de vest. Bayer este singura companie din domeniu care lansează centre zonale de cercetare. Pentru principalele culturi (grâu, porumb, rapiţă şi floarea-soarelui) vor fi studiate agrotehnologiile: sistemul de rotaţie a culturilor, sisteme de prelucrarea solului (minimale şi clasice) şi produsele de protecţia plantelor (doze şi moment de aplicare). Pe lângă activităţile de testare de produse, vor fi desfăşurate cercetări privind optimizarea soluţiilor pentru utilizarea corectă a produselor de protecţia plantelor. Rezultatele obţinute vor fi apoi transmise fermierilor.

Cartarea agrochimică
Bayer, prin Serviciile de Cartare Agrochimică, doreşte să ofere un plus de eficienţă fermierilor şi în final menţinerea potenţialului productiv şi conservarea resurselor naturale ale terenului agricol. Astfel, în schimbul punctelor Bayer Fidelis acumulate prin sistemul de fidelizare, Bayer pune la dispoziţia fermierilor trei servicii de cartare agrochimică pentru culturi de câmp şi două pentru vii şi livezi.
Serviciile de cartare agrochimică sunt oferite de Bayer în cooperare cu compania CARTAGRIS - Cartarea Agrochimică SRL.
Bayer Fidelis oferă fermierilor, membri ai programului, posibilitatea de a achiziţiona, în schimbul punctelor acumulate, servicii agro şi non-agro.

 Daniel Grosz

Daniel Grosz: „Este un început de an, cu noi provocări şi este foarte important de ştiut ce va trebui să facem în viitor. Pentru aceasta este nevoie de o foarte bună capacitate de adaptare. Am ajuns la momentul în care trebuie să ne adaptăm la orice situaţie, în tot ceea ce facem. Bayer este o companie care creşte în fiecare an şi care îşi doreşte să fie foarte aproape de nevoile fermierilor şi caută să găsească soluţii adaptate”.

 Pascal Cassecuelle

PASCAL CASSECUELLE - NOUL ŞEF AL DIVIZIEI BAYER CROP SCIENCE
De la începutul lunii trecute, Pascal Cassecuelle a preluat conducerea diviziei de Crop Science al Bayer România, Bulgaria şi Republica Moldova.
Cu o carieră începută în domeniul vânzărilor, în Franţa, Pascal a ocupat diferite funcţii de conducere la nivel naţional şi global în cadrul Diviziei Bayer Crop Science, în Asia şi în America Latină. Recent, a activat la sediul Diviziei CropScience din Germania. ”Mă alătur echipei într-un moment extrem de interesant. În ultimii ani, Bayer a devenit un lider al industriei, graţie echipei excepţionale, extrem de implicată, şi a unor tehnologii de succes, precum Adengo, Infinito, Falcon, Yunta Quattro sau Nativo. Obiectivul meu este să duc mai departe aceste performanţe, lucrând alături de echipă şi partenerii noştri, astfel încât să fim siguri că fermierii din România, Bulgaria şi Moldova au acces la inovaţiile din domeniul protecţiei plantelor, seminţelor şi tehnologiilor digitale”, spune Pascal Cassecuelle.
Noul Şef al diviziei Bayer Crop Science are vârsta de 47 de ani şi a absolvit Paris Business School (ESCP - EAP).

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 4 (187) din 1-15 martie 2017

Vizualizat: 455 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?