Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Bayer - Agro Arena 2018

Publicat: 09 august 2018 - 17:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Păstrând tradiţia, compania Bayer CropSciences a organizat şi anul acesta, la Comloşu Mic, ediţia din vestul ţării a Bayer Agro Arena 2018. Platforma Bayer s-a bucurat de atenţia a peste trei sute de fermieri.

În cadrul platformei Bayer Agro Arena desfăşurată în ferma lui Mircea Boteanu, au fost detaliate tehnologiile pentru cultura porumbului, a cerealelor păioase şi rapiţei, în contextul condiţiilor climatice deosebite din acest an. "Bayer aduce şi anul acesta numeroase noutăţi. La cultura cerealelor păioase, avem erbicidul Atlantix Flex şi fungicidul Aviator X Pro. De asemenea, tratată cu foarte mare atenţie trebuie să fie tehnologia la cultura de porumb pentru că primăvara 2018 a fost una foarte dificilă, astfel încât a trebuit să ne adaptăm tehnologia de protecţie, de erbicidare în funcţie de condiţiile climatice. Bayer este compania care poate să ofere soluţii pentru toate condiţiile. De asemenea, la rapiţă avem lucru interesante, pornind de la noi hibrizi pe care îi lansăm în acest an şi continuând cu tot ceea ce înseamnă tehnologie de protecţie, inclusiv ultimul fungicid pe care l-am lansat în protecţia împotriva sclerotiniei în cultura de rapiţă", ne-a spus Mihai Gheorghe, director comercial BAYER

Bayer - Agro Arena 2018_b
Noile provocări cărora fermierii trebuie să le facă faţă sunt mereu în atenţia companiei. Astfel, alături de tehnologiile consacrate precum pachetele tehnologice Bayer, compania utilizează tehnologia informatică pentru a veni în sprijinul agricultorilor. "Aplicaţia mobilă Bayer Agro Solution are peste 5000 de utilizatori în România. Aplicaţia este gratuită şi funcţionează şi offline şi este practic la o atingere distanţă. Pe viitor aplicaţia Bayer va aduce un concept de prognoză şi avertizare car,e prin datele meteo culese de la staţiile amplasate în zone relevante să transmitem alerte în ceea ce priveşte controlul bolilor şi dăunătorilor, la momentul potrivit. Este fosrte important să ştii când ai presiune de boli în câmp pentru a putea interveni eficient. De asemenea, partenerii de servicii ai Bayer se regăsesc în platforma Bayer Agro Services, parte a programului de fidelizare Bayer Fidelis, şi care pune la dispoziţia fermierilor servicii de cartare agrochimică, opţiuni de depozitare direct în silobag-uri, precum şi cel mai recent serviciu inclus în platforma Fidelis, acela de asigurare a culturilor", a declarat Sorin Dărăban, director marketing Bayer.

Noutăţi pentru cultura de grâu
La cultura de grâu s-a folosit Atlantis Flex - erbicid selectiv care combate în postemergenţă o gamă largă de buruieni monocotiledonate anuale şi perene precum şi unele dicotiledonate anuale. Atlantis Flex conţine substantele active: mesosulfuron-metil (45 g/kg), propoxicarbazon-sodiu (67,5 g/kg) şi mefenpir-dietil (safener) (90g/kg). Alături de eficacitatea lui, Atlantis Flex mai are avantajul că nu este dependent de temperatura din momentul aplicării.

Bayer - Agro Arena 2018_b
Aviator XPro (protioconazol 150 g/l + bixafen 75 g/l) este un fungicid sistemic destinat combaterii bolilor la grâu, triticale, secară şi orz. Aviator XPro dispune de tehnologia XPro bazată pe noua generaţie a modului de acţiune SDHI (inhibitor al succinat dehidrogenazei), bixafen şi cel mai bun DMI (inhibitor al demetilayei), protioconazol. Aviator XPro 225 EC este un produs sistemic cu acţiune fungicidă pentru prevenirea şi protecţia culturilor împotriva unui spectru larg de boli. Se recomandă ca acest fungicid să fie folosit la cel de-al doilea tratament la păioase. La culturile de cereale, Aviator XPro poate creşte conţinutul de clorofilă, îmbunătăţind procesul de fotosinteză al plantelor tratate, menţinând astfel frunzele verzi pentru o perioadă lungă de timp şi aducând, în acest fel, sporuri de producţie. Rezultatele testelor din România au confirmat diferenţele de produţie obţinute în testele din Europa, astfel că se poate spune că Aviato XPro este un amplificator de producţie.

Un nou hibrid de rapiţă
În loturile de rapiţă a fost remarcat un nou hibrid, semitimpuriu spre mediu - Invigor 1022, testat în premieră în zona de vest a ţării şi care se caracterizează printr-o producţie ridicată şi o rezistenţă bună la iernare. Invigor 1022 este adaptat la semănatul devreme sau semitârziu, are înflorire semitimpurie şi o bună toleranţă la Phoma.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Vizualizat: 1084 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?