Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BASF redefineşte Elita Campionilor în agribusiness

Publicat: 30 ianuarie 2018 - 15:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Etapa de la Timişoara a Elitei Campionilor în Agribusiness, conceptul BASF gândit pentru a marca anul acesta seria simpozioanelor de iarnă, a reunit peste 200 de fermieri din vestul ţării.

BASF-Elita_Campionilor-01_bŞi chiar dacă pentru unii prezenţa în "arenă" a unor mari campioni precum Bogdan Stelea şi Gabi Balint a fost oarecum surprinzătoare, cei doi exponenţi ai generaţiei de aur a fotbalului românesc s-au integrat perfect în peisaj, oferind pase decisive şi numeroase conexiuni paralele între aşa-numitul sport rege şi agricultură. Pentru că, deşi la prima vedere par două lumi total diferite, în realitate aceste domenii de activitate au multe în comun, bazându-se pe obiective şi performanţe.

Iar BASF, ca lider mondial în domeniul tehnologiilor ce vizează protecţia culturilor agricole, are câteva atuuri importante de partea sa în relaţia cu fermierii. Pentru 2018, pot fi luate deja în calcul cinci noi soluţii, instrumente inovatoare, capabile să facă faţă bolilor, buruienilor şi dăunătorilor care ameninţă tot mai mult culturile agricole.

Priaxor este numele unui nou fungicid destinat protecţiei cerealelor păioase, oferind fermierilor un control excelent al bolilor. Având în componenţa sa o substanţă complet nouă (fluxapiroxad), acesta beneficiază şi de efectele de vitalizare oferite de tehnologia AgCelence. Rezultatele obţinute în teste au fost mai mult decât promiţătoare, oferind sporuri semnificative de recoltă şi un control perfect asupra bolilor.

Pe de altă parte, Systiva este primul fungicid cu acţiune foliară care poate fi aplicat odată cu tratamentul seminţelor, ceea ce reprezintă o abordare radical diferită faţă de alte fungicide foliare de pe piaţă. O soluţie revoluţionară, care răspunde eficient nevoilor fermierilor şi, foarte important, este independent faţă de condiţiile meteo. Şi acest produs face parte din gama AgCelence, ceea ce înseamnă că plantele tratate cu Systiva vor avea parametri superiori şi implicit o valoare mai mare de vânzare pe piaţă.

BASF-Elita_Campionilor-02_bUn alt fungicid lansat anul acesta este Retengo, destinat culturilor de floarea-soarelui şi porumb. Purtând amprenta AgCelence, acesta asigură combaterea robustă a principalelor boli, precum Phoma (pătarea neagră), Phomopsis (pătarea brună şi frângerea tulpinilor), Alternaria (alternarioza) sau cu eficacitate moderată Sclerotinia (putregaiul alb). Recomandarea BASF este ca fungicidul Retengo să fie aplicat preventiv, sau cel mult la apariţia primelor simptome de boală!

De asemenea, erbicidul Pulsar Plus vine cu o formulare nouă şi eficacitate dovedită la cultura de floarea-soarelui, fiind integrat în sistemul de producţie Clearfield Plus. Flexibilitatea de care beneficiază acest nou produs le permite fermierilor să aleagă mai uşor strategia potrivită de combatere a buruienilor, să ajusteze doza şi momentul aplicării în funcţie de condiţiile concrete de pe câmp, precum gradul de infestare, stadiul buruienilor, sau prezenţa unor specii-problemă.

O altă noutate absolută o reprezintă pachetul de erbicidare pentru porumb, Rekord Max, care înlocuieşte varianta existentă. Un astfel de pachet pentru 5 hectare are în componenţă erbicidele Callam (2 kg) şi Samson Extra (3,5 litri), precum şi adjuvantul Dash (5 litri). Cele trei substanţe active acţionează sistemic pentru combaterea integrală, dintr-o singură aplicare, a buruienilor din cultura de porumb. Pachetul Rekord Max se poate aplica postemergent, începând cu stadiul de 2-6 frunze ale porumbului, în funcţie de stadiul de dezvoltare a buruienilor.

BASF-Elita_Campionilor-05_bClick pe poza pentru galerie!Totodată, începând cu 2018, BASF şi companiile partenere de seminţe lansează tehnologia de preinoculare pentru cultura se soia. Aceasta constă în bacterizarea seminţelor cu un inoculant special, HiCoat Super Soy. Produsul beneficiază de o formulare de ultimă generaţie, lichidă, şi un ambalaj care menţine viabilitatea bacteriilor. Nemaifiind nevoie de inocularea din ziua semănatului, produsul aduce economii semnificative de timp dar şi garanţia că pe fiecare sămânţă de soia se află cel puţin 100.000 de bacterii viabile fixatoare de azot.

Vizualizat: 638 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?