Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

BASF redefineşte Elita Campionilor în agribusiness

Publicat: 30 ianuarie 2018 - 15:32
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Etapa de la Timişoara a Elitei Campionilor în Agribusiness, conceptul BASF gândit pentru a marca anul acesta seria simpozioanelor de iarnă, a reunit peste 200 de fermieri din vestul ţării.

BASF-Elita_Campionilor-01_bŞi chiar dacă pentru unii prezenţa în "arenă" a unor mari campioni precum Bogdan Stelea şi Gabi Balint a fost oarecum surprinzătoare, cei doi exponenţi ai generaţiei de aur a fotbalului românesc s-au integrat perfect în peisaj, oferind pase decisive şi numeroase conexiuni paralele între aşa-numitul sport rege şi agricultură. Pentru că, deşi la prima vedere par două lumi total diferite, în realitate aceste domenii de activitate au multe în comun, bazându-se pe obiective şi performanţe.

Iar BASF, ca lider mondial în domeniul tehnologiilor ce vizează protecţia culturilor agricole, are câteva atuuri importante de partea sa în relaţia cu fermierii. Pentru 2018, pot fi luate deja în calcul cinci noi soluţii, instrumente inovatoare, capabile să facă faţă bolilor, buruienilor şi dăunătorilor care ameninţă tot mai mult culturile agricole.

Priaxor este numele unui nou fungicid destinat protecţiei cerealelor păioase, oferind fermierilor un control excelent al bolilor. Având în componenţa sa o substanţă complet nouă (fluxapiroxad), acesta beneficiază şi de efectele de vitalizare oferite de tehnologia AgCelence. Rezultatele obţinute în teste au fost mai mult decât promiţătoare, oferind sporuri semnificative de recoltă şi un control perfect asupra bolilor.

Pe de altă parte, Systiva este primul fungicid cu acţiune foliară care poate fi aplicat odată cu tratamentul seminţelor, ceea ce reprezintă o abordare radical diferită faţă de alte fungicide foliare de pe piaţă. O soluţie revoluţionară, care răspunde eficient nevoilor fermierilor şi, foarte important, este independent faţă de condiţiile meteo. Şi acest produs face parte din gama AgCelence, ceea ce înseamnă că plantele tratate cu Systiva vor avea parametri superiori şi implicit o valoare mai mare de vânzare pe piaţă.

BASF-Elita_Campionilor-02_bUn alt fungicid lansat anul acesta este Retengo, destinat culturilor de floarea-soarelui şi porumb. Purtând amprenta AgCelence, acesta asigură combaterea robustă a principalelor boli, precum Phoma (pătarea neagră), Phomopsis (pătarea brună şi frângerea tulpinilor), Alternaria (alternarioza) sau cu eficacitate moderată Sclerotinia (putregaiul alb). Recomandarea BASF este ca fungicidul Retengo să fie aplicat preventiv, sau cel mult la apariţia primelor simptome de boală!

De asemenea, erbicidul Pulsar Plus vine cu o formulare nouă şi eficacitate dovedită la cultura de floarea-soarelui, fiind integrat în sistemul de producţie Clearfield Plus. Flexibilitatea de care beneficiază acest nou produs le permite fermierilor să aleagă mai uşor strategia potrivită de combatere a buruienilor, să ajusteze doza şi momentul aplicării în funcţie de condiţiile concrete de pe câmp, precum gradul de infestare, stadiul buruienilor, sau prezenţa unor specii-problemă.

O altă noutate absolută o reprezintă pachetul de erbicidare pentru porumb, Rekord Max, care înlocuieşte varianta existentă. Un astfel de pachet pentru 5 hectare are în componenţă erbicidele Callam (2 kg) şi Samson Extra (3,5 litri), precum şi adjuvantul Dash (5 litri). Cele trei substanţe active acţionează sistemic pentru combaterea integrală, dintr-o singură aplicare, a buruienilor din cultura de porumb. Pachetul Rekord Max se poate aplica postemergent, începând cu stadiul de 2-6 frunze ale porumbului, în funcţie de stadiul de dezvoltare a buruienilor.

BASF-Elita_Campionilor-05_bClick pe poza pentru galerie!Totodată, începând cu 2018, BASF şi companiile partenere de seminţe lansează tehnologia de preinoculare pentru cultura se soia. Aceasta constă în bacterizarea seminţelor cu un inoculant special, HiCoat Super Soy. Produsul beneficiază de o formulare de ultimă generaţie, lichidă, şi un ambalaj care menţine viabilitatea bacteriilor. Nemaifiind nevoie de inocularea din ziua semănatului, produsul aduce economii semnificative de timp dar şi garanţia că pe fiecare sămânţă de soia se află cel puţin 100.000 de bacterii viabile fixatoare de azot.

Vizualizat: 704 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?