Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BASF întâmpină fermierii cu oferta pentru primăvară

Publicat: 22 ianuarie 2020 - 13:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La sfârşitul lunii octombrie a.c., compania BASF - unul din cei mai mari furnizori de produse pentru protecţia plantelor - a ajuns cu seria întâlnirilor de sală la Galaţi, pentru a-şi prezenta promoţiile şi noutăţile din portofoliul comercial pentru viitorul sezon de producţie. 

La eveniment au fost prezenţi mai bine de o sută de producători agricoli gălăţeni, distribuitori şi parteneri de afaceri ai companiei.

BASF întâmpină fermierii cu oferta pentru primăvarăClick pe poza pentru galerie!

Marea surpriză a fost că a ales să vină la Galaţi staff-ul tehnic din Insula Mare a Brăilei, în frunte cu Lucian Buzdugan, Gabriel Novac, consilier tehnic, şi Ionuţ Mortu, director tehnic adjunct al Agricost. Am mai remarcat prezenţa lui Petre Grigore, fermierul care a făcut şi face performanţă în bazinul legumicol Bădălan, situat în imediata vecinătate a municipiului Galaţi.
Expunerea s-a axat mai mult pe seminţele de floarea-soarelui, care vor fi disponibile în primăvara următoare. „Noi am intrat impetuos pe acest segment de piaţă şi începând cu sezonul de producţie 2020 vom comercializa doi hibrizi de floarea-soarelui: unul cu tehnologia Clearfield şi unul cu sistemul de producţie Clearfield Plus”, ne-a declarat Octavian Jitea, director regional al BASF.

Doi hibrizi performanţi de floarea-soarelui
Aşadar, odată cu intrarea pe segmentul culturii de floarea-soarelui, compania BASF şi-a îmbogăţit portofoliul de seminţe. Astfel, Coloris CL este un hibrid semitimpuriu Clearfield®, cu producţii stabile, chiar şi în condiţii de stres climatic. De asemenea, este performant, viguros, cu creştere rapidă şi uniformitate bună, are toleranţă genetică ridicată la rasele Orobanche A-G şi la Verticilium, şi permite un control excelent al buruienilor, fiind tolerant la erbicidul Pulsar® 40. Plantele au o talie medie, ceea ce le oferă o foarte bună toleranţă la cădere. Densitatea recomandată la însămânţare este de 55.000-60.000 de boabe germinabile la hectar pentru solurile sărace în nutrienţi, cu umiditate mică, respectiv între 60.000 şi 65.000 b.g./ha pentru solurile fertile şi cu o bună umiditate.
Loris CLP este primul hibrid de floarea-soarelui Clearfield® Plus din portofoliul de seminţe al companiei BASF, special creat pentru fermierii care aplică o tehnologie intensivă, pentru a obţine producţii mari, cu un conţinut ridicat de ulei.
Hibridul are o bună vigoare timpurie, talia mediu-înaltă, toleranţă ridicată la cădere şi beneficiază de toleranţă genetică ridicată la toate rasele de Orobanche A-G şi la bolile păgubitoare, precum Phomopsis. Cultivat pe soluri fertile, densitatea recomandată este de 60.000-65.000 b.g./ha. Pe terenuri cu grade de fertilitate mai scăzute şi cu umiditate redusă, densitatea indicată este cuprinsă între 55.000 şi 60.000 b.g./ha.
Fiind un hibrid de tip Clearfield® Plus, Loris CLP dispune de un control puternic şi flexibil al buruienilor, graţie erbicidului dedicat Pulsar® Plus.

Sisteme performante de protecţie fitosanitară
Pe lângă oferta de seminţe, echipa BASF prezentă la Galaţi - Octavian Jitea, director regional, Mihaela Roman, reprezentant de vânzări, Silviu Roşca, Crop Manager - cereale şi porumb, Mircea Chetrone, director Marketing, Ştefan Popa, reprezentant tehnic, Marius Stanciu, manager seminţe pentru România şi Bulgaria - a expus şi oferta de produse de protecţia plantelor. Au fost prezentate pe larg sistemele de erbicidat cu Frontier® Forte (dimetenamid-P) - produs cu acţiune sistemică, utilizat în combaterea buruienilor monocotiledonate anuale şi a unor buruieni dicotiledonate anuale - şi cu Wing® P - erbicid preemergent complex, bazat pe două substanţe active din două clase chimice diferite (250 g/l pendimetalin + 212,5 g/l dimetenamid-P), pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale şi a unor specii de dicotiledonate anuale.
În acelaşi format, a fost supus atenţiei sistemul de producţie Clearfield®, ce constă în utilizarea erbicidului Pulsar® 40 (cu spectru larg de acţiune) la hibrizii de floarea-soarelui toleranţi la acest erbicid, cât şi noua generaţie a sistemului - Clearfield® Plus, capabil să producă culturi de floare cu toleranţă ridicată la factorii de stres, să asigure o combatere mai eficientă a buruienilor şi obţinerea unei producţii superioare.
De asemenea, specialiştii companiei BASF au insistat asupra a două fungicide. Primul a fost
Retengo® (200 g/l piraclostrobin), lansat anul trecut, cu efecte AgCelence®, care reprezintă o soluţie inovatoare pentru îmbunătăţirea producţiei şi calităţii recoltelor de floarea-soarelui, porumb şi cereale.
Cel de-al doilea produs este Pictor®, unul dintre cele mai cunoscute soluţii pentru protecţia culturilor de rapiţă şi de floarea-soarelui, ce conţine două substanţe active: 200 g/l boscalid (grupa carboximidelor) şi 200 g/l dimoxistrobin (grupa strobilurinelor), recomandat de specialiştii BASF pentru cel de-al doilea tratament. Pictor® este o soluţie eficientă în combaterea putregaiului alb la floarea-soarelui.

Tehnologia protecţiei porumbului
Pentru combaterea principalilor dăunători, BASF propune insecticidul Fastac® Active. În programul de control al bolilor este poziţionată tehnologia inovatoare AgCelence® ale cărei fungicide Opera® şi Retengo® au efecte fiziologice dovedite ce conduc la o toleranţă mai bună la stres, calitate şi producţii sporite.
Combaterea buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate anuale şi perene în postemergenţă este asigurată de Duo Systems - tehnologie cu erbicidul Stratos® Ultra + hibrizi toleranţi la cicloxidim - şi de o tehnologie intensivă compusă din pachetul Rekord® Max: Callam® + Samson® Extra 6OD + Dash® HC, pentru 5 ha, menit să asigure o combatere completă a buruienilor printr-o singură aplicare.
De asemenea, pentru controlul buruienilor monocotiledonate anuale şi dicotiledonate în preemergenţă şi postemergenţă timpurie sunt poziţionate produsele Akris® şi Frontier® Forte.

Mihaela Roman_b

Mihaela Roman: „La întâlnirea cu fermierii gălăţeni am avut un schimb de opinii dintre cele mai avizate şi am lămurit câteva aspecte tehnice”.

 

PACHETUL FLEXITY DUO PENTRU GRÂU
„La evenimentul de sală am lansat câteva oferte, atât în privinţa pachetului de seminţe combinat cu produse de protecţia plantelor, cât şi soluţii tehnologice în sistemul de protecţie fitosanitară, oferte pentru cultivatorii gălăţeni. În finalul întâlnirii, am lansat, la grâu, un produs nou - e vorba de pachetul Flexity Duo, dedicat primului tratament la cereale păioase, care combate foarte bine făinarea, cât şi toate speciile de rugini. Pachetul cuprinde fungicidele Flexity şi Retengo. De asemenea, avem câteva oferte în privinţa pachetelor erbicid plus fungicid, în aşa fel încât să venim în sprijinul fermierilor şi cu un cost mai mic pe hectar”, a susţinut Mircea Chetrone, directorul de Marketing al BASF.


CARAVANA BASF CONTINUĂ
„Nu a fost primul eveniment organizat de compania noastră la Galaţi. Am avut deja întâlniri cu fermierii la Constanţa, la Arad, la Timişoara şi continuăm simpozioanele zonale în toate regiunile ţării. Deci, începând din ianuarie vom organiza caravana cu cele nouă locaţii obişnuite. Însă, având în vedere că fermierii iau ceva mai devreme decizia în privinţa seminţelor, ce hibrizi şi ce tehnologie să utilizeze, atunci am hotărât să facem câteva simpozioane locale în toată ţara, în aşa fel încât să prezentăm oferta mai devreme decât în mod obişnuit”, a explicat Mircea Chetrone.


 

Articol publicat în revista Ferma nr. 22/249 (ediţia 15-31 decembrie 2019)

 

 


Vizualizat: 544 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?