Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BASF a organizat la Iași primul simpozion de tip drive-in pentru informarea fermierilor

Publicat: 12 februarie 2021 - 14:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BASF Agricultural Solutions a venit cu o soluție revoluționară de comunicare pentru fermierii profesioniști. Un nou concept de eveniment, adaptat contextului actual, capabil să ofere informații valoroase, într-un format atrăgător - primul simpozion drive-in.

  • Compania a prezentat într-o manieră nouă pentru România tehnologii revoluționare pentru protecția culturilor de cereale
  • Noile produse BASF conțin un nou triazol revoluționar: Revysol®
  • Pachetul Revystar® Flex oferă performanțe extraordinare pentru primul tratament la grâu
  • Revycare® este fungicidul ideal pentru al doilea tratament la cereale

Eveniment BASF IASI drive-in_b

Îndelung pregătit, acest eveniment a pus pe primul loc siguranța tuturor participanților, astfel că organizatorii au impus reguli stricte de participare și distanțare. Însă noutatea absolută a evenimentului de la Iași, a fost că toți invitații au putut lua parte la această conferință în mașinile personale.

Prezentările au putut fi urmărite pe un enorm ecran LED de formă cilindrică, având o lungime desfășurată de 21 de metri. Informațiile transmise au putut fi ascultate în siguranță, acestea fiind recepționate de participanți prin propriile sisteme audio, din mașinile personale.

Evenimentul de la Iași a mai marcat o noutate, prezentările specialiștilor BASF fiind susținute atât de moderatori umani, cât și de o moderatoare virtuală pe care cei de la BASF au botezat-o Azola. Aceasta i-a introdus pe fermieri în lumea cinematografiei, într-un moment inspirat din galele de decernare a premiilor Oscar, presărat cu numeroase elemente de recuzită și atmosferă, precum covorul roșu pentru vedete, mulțimea de fotografi și reporteri de la intrare sau biletele de intrare, asemănătoare celor de la cinematografe.

Eveniment BASF IASI drive-in 2_b

Fermierii participanți au aflat de la experții BASF cum îi afectează și cum se pot adapta noilor restricții impuse de Uniunea Europeană în privința fungicidelor pentru cereale, care urmăresc ca până în 2023 să retragă de pe piață peste 80% din fungicidele destinate culturilor de păioase, dar și ce soluții au la dispoziție pentru a-și putea păstra sau crește profitabilitatea fermelor, în condițiile în care lupta cu bolile specifice va deveni mai dificilă.

 

Noile produse BASF conțin un nou triazol revoluționar


Cu ocazia acestui eveniment, BASF Agricultural Solutions România a anunțat noi produse pentru protecția culturilor de cereale. Acestea conțin Revysol®, o moleculă care oferă un control de excepție asupra bolilor la culturile de cereale, având o selectivitate foarte bună indiferent de condițiile climatice întâlnite, dar și un profil toxicologic favorabil. Această substanță activă va fi una dintre puținele soluții de pe piață în următorii ani.

Ne bucurăm că am putut prezenta în fața fermierilor noi tehnologii care îi pot realmente ajuta să depășească cu bine provocările cauzate de restricțiile de utilizare a fungicidelor. Caracteristicile noii substanțe revoluționare Revysol®, precum și proprietățile sinergice ale produselor noastre care conțin această moleculă sunt capabile să asigure un control excelent asupra unui număr foarte mare de boli, precum făinarea, septorioza, rugina brună, rugina galbenă, pătarea reticulară, ramularia sau arsura frunzelor. Fermierii vor beneficia astfel de performanțe stabile și selectivitate excelentă, chiar și la temperaturi scăzute, rezistență la spălare și siguranța unei acțiuni rapide și a unui efect de lungă durată”, a declarat Silviu Roșca, Crop manager culturi de cereale BASF Agricultural Solutions România.

 

Revystar® Flex oferă performanțe extraordinare pentru primul tratament la cereale


Pachetul Revystar® Flex este format din 2 produse: fungicidul Revystar care conține noul triazol Revysol® și fungicidul Flexity® care conține metrafenonă, cea mai bună substanță activă împotriva făinării. Împreună, acestea formează soluția fungicidă cu performanțe extraordinare pentru primul tratament la grâu.

Substanța activă Revysol® acționează împotriva agenților patogeni la temperaturi începând cu 5°C, prin urmare pachetul Revystar® Flex este mult mai eficient decât produsele competitoare și în același timp asigură o selectivitate excelentă față de grâu.

Pachetul Revystar® Flex conține 15 litri de Revystar și 5 litri de Flexity®, pachetul fiind suficient pentru tratarea a 20 ha.

 

Revycare® este fungicidul ideal pentru al doilea tratament la grâu


Revycare® este un fungicid revoluționar de la BASF, ce conține 100 g/l Revysol® și 100 g/l piraclostrobin. Se poate utiliza ca al doilea tratament la cereale, asigurând protecție maximă împotriva bolilor foliare și ale spicului. În același timp, datorită efectelor AgCelence®, Revycare® îmbunătățește fiziologia plantelor. Acestea vor fi mai viguroase și mai rezistente la factorii de stres precum seceta sau canicula.

Noul fungicid Revycare® se poate utiliza în tratamentul doi la culturile de cereale păioase (grâu, orz, secară, triticale, ovăz), pentru combaterea eficientă a numeroase boli, precum:, septorioza, rugina brună, rugina galbenă, arsura frunzelor de orz, pătarea reticulară a frunzelor de orz sau ramularia.

 

Evenimentul BASF, primul de acest gen din România


Conferința drive-in organizată de BASF este prima dintr-o serie de șapte, care vor avea loc în principalele zone agricole din țară, în măsura în care condițiile vor permite organizarea lor în siguranță, respectând toate reglementările în vigoare.

Acest eveniment dovedește, încă o dată, că BASF este o companie axată pe expertiză și mai ales pe inovație. La fel ca fermierii, am încercat să ne adaptăm cât mai bine la noul context, având însă același obiectiv clar: să fim parteneri de încredere pentru agricultorii români, să le putem oferi sprijinul nostru, dar și produse de ultimă generație, care să le ofere premisele unor recolte cu adevărat profitabile”, a declarat Marijan Tomsic, Country Manager BASF Agricultural Solutions România

Vizualizat: 571 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?