Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Banda Streamline X

Publicat: 30 decembrie 2019 - 14:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Lider în domeniul irigaţiilor de precizie, Netafim a prezentat anul acesta la Romexpo o nouă linie de picurare - Streamline X, despre care se spune că ar fi cea mai rezistentă bandă de picurare cu pereţi subţiri realizată vreodată.

 

Datorită arhitecturii speciale, cu nervuri de întărire dispuse longitudinal pe interior şi exterior, manipularea benzii devine mult mai simplă şi lipsită de griji în ceea ce priveşte posibilele deteriorări din timpul instalării. Picurătorii au debite de la 0,7 l/h până la 2,8 l/h, iar benzile se pretează atât la sistemele de irigare la suprafaţă, cât şi la cele îngropate superficial.

Banda Streamline X_b
„Streamline X este mai mult decât o bandă de picurare. Are nişte striaţii care o fac mult mai rezistentă. Pe fermier îl interesează ca atunci când întinde această bandă să o şi poată colecta astfel încât să nu se rupă. Inclusiv picurătorul care se află în interior este unul de foarte bună calitate. În acest caz, ne interesează ca el să nu se înfunde. Pentru că este calea de acces a apei şi a hranei la plantă. Dacă vrem să avem uniformitate în cultură, este extrem de important ca picurătorul să fie foarte bun. Streamline X este o soluţie competitivă cu care Netafim a venit pe piaţă. Poate fi folosită în sere şi solarii sau în câmp deschis. Se pretează chiar şi la cultura de porumb irigată. Pe un hectar intră de obicei cam 4-5 role”, ne-a explicat Bogdan Zainea, director pentru România al companiei Netafim.
Tehnologia de irigare prin picurare permite distribuirea precisă şi uniformă a apei şi a nutrienţilor direct la rădăcina plantei, la un nivel de presiune scăzut şi în cantităţi reduse. Această tehnologie asigură necesarul de apă optim pentru dezvoltarea plantei, programul de udare fiind configurat în funcţie de tipul de cultură, de tipul de sol şi de condiţiile climatice.

Bogdan Zainea_b
HEKTAR - esenţa viitorului

Singura companie privată din România care investeşte în genetică pentru crearea de soiuri şi hibrizi autohtoni, Agrosel, trece printr-un proces de rebranding, iar la IndAgra a apărut cu noul nume - HEKTAR, care va defini de acum înainte gama de produse profesionale.

„După mai bine de 15 ani de cercetare creativă, am considerat că este necesar şi oportun să venim cu această schimbare, pentru a ne axa mai mult pe segmentul seminţelor profesionale. Hektar - the essence of the future (esenţa viitorului, în limba engleză - n.r.) - asta îşi propune să facă, să evidenţieze acei factori de succes care ne caracterizează, respectiv productivitatea şi timpurietatea”, ne-a declarat Felföldi Zoltán, unul dintre cercetătorii companiei cu sediul în Câmpia Turzii.

Banda Streamline X_b
Agrosel este o afacere de familie care a fost înfiinţată în 1998, iar astăzi numără circa o sută de angajaţi. Deţine cea mai mare şi automatizată platformă de prelucrare din industrie şi cea mai modernă platformă de cercetare legumicolă din România, ambele situate în Câmpia Turzii, fiind unul dintre cei mai importanţi producători şi amelioratori de seminţe de legume din sectorul privat de la noi din ţară.
Hibrizii creaţi au o valoare genetică ridicată, controlul calităţii este la cele mai înalte standarde europene, ne asigură reprezentanţii companiei, iar HEKTAR „oferă producătorilor profesionişti o alternativă sigură, de încredere şi transparentă”. Dovadă stă faptul că din acest an doi dintre hibrizii Agrosel au fost selectaţi pentru a fi comercializaţi în lanţul de supermarketuri Lidl. Este vorba de hibridul de ardei kapia Potaisa şi hibridul de pepene verde Burebista.

 Banda Streamline X_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 21/248 (ediţia 1-14 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 2396 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?