BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Banatul a venit acasă cu 3 premii Helmut Claas

Publicat: 29 ianuarie 2019 - 08:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fundaţia Claas a onorat talentele emergente în domeniul ştiinţelor agricole pentru proiectele de licenţă care au abordat tematici din sfera ingineriei agricole şi a tehnicii agricole. Patru burse mari Helmut Claas, multe alte premii internaţionale Helmut Claas, precum şi burse bonus au fost acordate în 2018 studenţilor provenind din 11 ţări. Valoarea totală a Burselor Helmut Claas 2018 a depăşit 45.000 de euro.

"Selecţia titularilor acestor burse şi a câştigătorilor premiilor are loc pe baza temelor abordate şi a calităţii ştiinţifice a proiectului de licenţă depus. Curriculum vitae, hobby-urile personale şi angajamentul social joacă, de asemenea, un rol important în decizia juriului independent", a declarat Frank Klüsener, membru în Comitetul Executiv al Fundaţiei Claas. Premiile au fost acordate personal de către Helmut Claas.

Banatul a venit acasă cu 3 premii Helmut ClaasClick pe poza pentru galerie!

Ideile inovative care au cucerit juriul Fundaţiei Claas
La categoria burselor mari Helmut Claas, premiul I a fost adjudecat de către Patrick Lehr de la Universitatea din Hohenheim. Proiectul său de licenţă a investigat relaţia dintre tehnica de tăiere şi celelalte metode de întreţinere a viţei-de-vie, precum şi schimbările biochimice din plante. Premiul II a fost atribuit lui Levente Széles de la Universitatea de Tehnologie şi Economie din Budapesta. Proiectul său de licenţă s-a axat pe implementarea metodelor de cultivare a castanului de apă din China în Ungaria. Premiul III a ajuns în acest an la Johannes Friedrich de la Universitatea Tehnică din München. Tânărul a cercetat posibilităţile de utilizare a tehnologiei radar şi laser pentru a controla unităţile mobile de hrănire din grajdurile de bovine pentru lapte. Premiul IV a fost luat de către Malte von Bloh, tot de la Universitatea Tehnică din München. Lucrarea sa de licenţă a examinat o varietate de echipamente de măsurare cu videocamere şi senzori, pentru a determina conţinutul de azot în stadiile de dezvoltare timpurie a culturilor de cereale.
În afară de bursele pentru un an, au mai fost acordate şi patru premii în valoare de 1.500 euro fiecare şi mai multe premii internaţionale pentru studenţii de la universităţile partenere, în valoare totală de 31.500 de euro. În plus, doi studenţi de la Universitatea de Ştiinţe Aplicate Weihenstephan din Triesdorf au primit câte o bursă pentru a urma cursul "Management agricol internaţional MBA".
Prezent la ceremonie, Carl-Albrecht Bartmer, agricultor şi fost preşedinte al DLG, în discursul său a vorbit despre viitorul agriculturii ca “o provocare societală, nu doar iluzii şi imagini frumoase".

S-au făcut cu 4500 euro
Renumele de care se bucură studenţii de la USAMVB “Regele Mihai I al României” din Timişoara - Facultatea de Agricultură, specializările “Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industrie Alimentară” şi “Agricultură”, precum şi Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere în domeniul “Tehnicii agricole şi zootehnice” - peste graniţele ţării este deja o certitudine. Din anul 2012 studenţii din anul terminal ai acestei universităţi beneficiază de Bursele Internaţionale Helmut Claas pentru cele mai bune proiecte de diplomă. Cuantumul burselor este în valoare de 4500 euro după cum urmează: o bursă de 2000 euro pentru locul I, 1500 euro - locul II şi bursa de 1000 euro pentru locul III. Valoroasele proiecte de diplomă în domeniul “Tehnicii agricole şi zootehnice” au confirmat în Germania, an de an, iar studenţii noştri au reprezentat România, Centrul universitar Timişoara şi USAMVB din Timişoara la un nivel foarte înalt. Locul I l-a ocupat studentul Dan Marius Ştefan, de la specializarea “Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industrie Alimentară”, cu lucrarea „Înfiinţarea primei ferme de reproducţie de gâşte SC MISTEF SERV SRL - Tinca, jud. Bihor şi implementarea în cadrul acesteia a maşinilor şi instalaţiilor pentru buna funcţionare a fermei”. Locul II a fost obţinut de Demien Attila - Csaba, student la specializarea MIAIA, cu lucrarea „Optimizarea tehnologiei de mecanizare la cultura de floarea-soarelui în condiţiile de la IP-Sălaj”, iar locul III s-a îndreptat către Robert Mărginean, student la specializarea „Zootehnie”, cu lucrarea „Studii comparative între instalaţia de muls cu colectarea laptelui la conductă, în ferma Agro Dan II Horia, jud. Arad, şi robotul de muls existent în ferma zootehnică S.A. Pădureni, Chişineu-Criş, jud. Arad”.
Dan Marius Ştefan a participat la ceremonia de decernare a premiilor Helmut Claas 2018, în perioada 9-10 octombrie 2018, la Harsewinkel, Germania. Acesta a vizitat atât muzeul, cât şi fabrica firmei Claas de la Harsewinkel.
În calitate de director de proiect şi reprezentant oficial al Fundaţiei Claas în România, îi felicit pe cei trei studenţi merituoşi de la Facultatea de Agricultură şi Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere din USAMVB din Timişoara pentru parcursul academic excepţional şi performanţele obţinute.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 20/225 (ediţia 15-30 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 599 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?