Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Băftarii luară premiul de la Alpha Bank România

Publicat: 10 ianuarie 2019 - 16:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Finanţarea APIA derulată prin Alpha Bank România a oferit şi posibilitatea de a câştiga un premiu. Un premiu specific pentru cei care fac agricultură - un tractor Kubota comercializat în România de Agri Alianţa. Câştigătorii au fost o familie de fermieri din Bumbuia, judeţul Dâmboviţa!

Lumea afacerilor dispune de tot felul de metode de a atrage clienţii. Promoţiile, concursurile şi campaniile de marketing au început să facă parte din viaţa noastră. Auzim în fiecare zi de tot soiul de premii şi de oameni care au câştigat ceva, dar mai rar ai ocazia să surprinzi în direct bucuria unui astfel de moment. Alpha Bank România ne-a oferit acest prilej şi, firesc, nu puteam rata momentul. Aşa se face că pe 24 octombrie a.c. am luat drumul Afumaţilor, pe soşeaua Bucureşti - Urziceni, acolo unde la numărul 291 îşi are sediul central Agri Alianţa. Deşi “răspândacul” de vreme şi vremuri, Busu, anunţase ploaie, mult aşteptată de toţi fermierii ca un premiu pentru seminţele puse sub praful brazdei de astă dată, la locul faptei au venit doar doi stropi şi un vânt câinos. Ora 11, anunţată de Alpha Bank România ca moment al oferirii premiului către reprezentanţii Băftarii SRL din localitatea Bumbuia (mai precis Gura Văii) din judeţul Dâmboviţa (pe lângă Găeşti), a fost respectată la secundă. Lucru aşa de rar întâlnit pe la noi, ceea ce dă o notă în plus profesionalismului echipei Alpha Bank România.

De la necesitatea finanţării, la bucuria câştigării unui tractor
Imediat după momentul oferirii cheilor de la 11 fix de către reprezentantul băncii, Mihai Şerban, către cel mai tânăr membru al delegaţiei familiei de fermieri, Alexandru Ştefan Filip (28 ani), acesta din urmă a pornit tractoraşul Kubota B1121 şi a dat câteva ture prin spaţiul dintre maşinile de service ale Agri Alianţa şi utilajele expuse pentru cei care vin sau doar trec prin zona sediului. Bucuria fermierilor era reţinută, deşi vizibilă. Faptul că erau filmaţi, fotografiaţi şi intervievaţi le-a estompat probabil momentul de fericire. Pe final, când toată lumea plecase, au urcat într-o dubă premiul, cadou obţinut doar pentru că au accesat Finanţarea APIA prin Alpha Bank România, singura bancă ce a avut o campanie cu premii derulată în perioada 15 iulie - 14 septembrie.

Cine sunt câştigătorii tractorului japonez Kubota B1121?
Acum 24 de ani, bunicul celui care a “încălecat” premiul oferit de Alpha Bank România a înfiinţat firma care are un nume destinat norocului, Băftarii SRL. Părinţii lui Alexandru Ştefan Filip sunt ginerele şi fiica fondatorului, care mai au şi un băiat, pe Florin Nicolae. Acesta din urmă a fost şi el prezent la festivitatea de premiere alături de soţia sa, Ancuţa Nicolae. Cea care se pare că se ocupă cu actele afacerii. Cât priveşte moştenitorii businessului iniţiat de bunicul lui Alexandru Ştefan Filip, am aflat că alături de el mai sunt încă trei băieţi care vor “pune şaua” pe Kubota B1121.
Am obţinut invitaţia de a le vizita ferma de familie care are în lucru peste 180 ha de teren agricol, din care doar 28 ha sunt în proprietate. În zonă este un sol brun-roşcat de pădure, nu prea productiv, dar fermierii ştiu să-l facă să dea ce este mai bun. Dar atunci când este secetă, abia reuşesc să facă 4 tone de porumb la hectar. Însă anul acesta au trecut de 10 t/ha cu hibrizii KWS, hibrizi care se pare că sunt cei mai buni pentru zona lor agricolă. La grâu obţin producţii de 5-6 t/ha, ceea ce le asigură un profit destul de mic, dar nu rămân datori. De altfel, istoricul firmei pe ultimii zece ani nu relevă profituri prea mari, dar fiecare an a fost cu câştig. Ceea ce nu poate fi rău! Priceperea şi implicarea familială a celor patru angajaţi cu carte de muncă, toţi membri maturi ai familiei, fac posibil acest lucru. Revista Ferma le urează baftă celor de la Băftarii SRL Bumbuia!

Alpha Bank România nu are o divizie specială pentru agricultură
Asta pentru că instituţia tratează mediul de afaceri rural cu aceeaşi atenţie. Produsul specific pe care Băftarii SRL l-au accesat se numeşte Finanţare APIA. Prin acest instrument de creditare fermierii primesc până la 80% din valoarea subvenţiei pe care urmează să o încaseze de la APIA. Dobânda aplicată creditului este ROBOR la 6 luni + 2% iar comisionul de acordare este zero! În rest, banca are produse de creditare pentru IMM, gen linie de credit, care pot fi accesate uşor de orice fermier cu un istoric pozitiv al firmei. Iniţiativa Alpha Bank România a făcut o familie de fermieri români frumoşi fericită. Ceea ce nu este puţin lucru!
De remarcat că în anul 2011 Sera veche de la Grădina Botanică din Bucureşti a fost redeschisă publicului după 35 de ani, fiind reabilitată cu sprijinul Alpha Bank România.
Cât priveşte Finanţarea APIA, dar şi a altor produse bancare derulate de Alpha Bank România, aplicarea se poate face online, iar în ceea ce priveşte relaţia cu banca, în cei doi ani de când Băftarii SRL sunt clienţi, „aceasta a fost una foarte bună şi o recomandăm cu drag fermierilor!”, a declarat Ancuţa Nicolae!


O BANCĂ UNIVERSALĂ
ALPHA BANK GROUP împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au înfiinţat în anul 1993 Banca Bucureşti SA, ca bancă comercială. Banca şi-a început activitatea în anul 1994 (în acelaşi an cu Băftarii SRL!). La începutul anului 2000, Banca Bucureşti a fost redenumită ALPHA BANK ROM+NIA pentru a sublinia apartenenţa la Grup. Alpha Bank România este o bancă universală, ce oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice, cât şi pentru sectorul IMM şi corporate, printr-o reţea de unităţi situate în Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară.
Alpha Bank România a contribuit în mod inovativ la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin acţiuni îndrăzneţe, precum lansarea primului credit ipotecar cu o rată fixă pe 10 ani, la începutul anilor 2000, o iniţiativă care a condus la crearea pieţei ipotecare locale.

 

 

 

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 19/221 (ediţia 1-14 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 1103 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?