Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Azurit 9 şi precizia DeltaRow

Publicat: 13 aprilie 2018 - 09:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Şi anul acesta, la Agritechnica, standul Lemken a fost unul dintre cele mai aglomerate din expoziţe, atât în ceea ce priveşte numărul de vizitatori, cât şi prin densitatea noutăţilor prezentate.

Azurit 9, care a luat premiul „Maşina anului 2018” la categoria semănători a fost unul dintre punctele de atracţie atât pentru fermieri cât şi pentru specialişti. Prin noua tehnologie DeltaRow, în cele două „sub-rânduri” gemene aflate la o distanţă de 12,5 cm, seminţele sunt plasate în mod sincron într-o matrice triunghiulară. Acest lucru asigură un acces mai bun la apă şi nutrienţi: „Azurit este o semănătoare pentru porumb cu un sistem inovator care va revoluţiona cultura de porumb din România şi nu numai, pentru că dispune boabele pe două rânduri, într-un format Delta (triunghi), ceea ce înseamnă că fiecare plantă are cu 70 la sută mai mult spaţiu de nutriţie. Noi ne aşteptăm să crească producţiile cu ajutorul acestei maşini, mai ales în condiţii extreme de secetă, în primul rând pentru că spaţiul de nutriţie este mai mare, ceea ce înseamnă că va acoperi terenul mult mai repede şi evaporarea va fi redusă”, ne-a declarat Franz Jakoby, reprezentat Lemken în România.

Viktor Lemken si Franz Jakoby_b
Datorită folosirii tehnologiei DeltaRow se obţine o dezvoltare mai bună a biomasei, dar şi a rădăcinilor, prevenindu-se astfel eroziunea solului prin penetrarea intensă a rădăcinilor; tehnologia permite o capacitate mai mare de suprimare a buruienilor, precum şi utilizarea optimă a îngrăşămintelor la nivelul rădăcinilor. Creşterea de producţie estimată a se obţine prin folosirea tehnologiei DeltaRow este de peste 10%.
Semănătoarea Azurit este acum disponibilă în trei variante - 4, 6 şi 8 rânduri, cu distanţa dintre rânduri de 50 sau 75 cm, în funcţie de cererea clienţilor şi tehnologia din fiecare fermă. Recoltarea nu este o problemă; chiar în această configurare a plantelor, se poate recolta cu un header obişnuit pentru porumb.
Azurit 9 are un buncăr central de sămânţă cu o capacitate de 600 litri iar pentru microfertilizare se poate plasa în spate un buncăr pentru microgranule. Dacă se doreşte fertilizarea clasică, Lemken oferă Azurit în agregat cu un buncăr frontal, precum cel de la o semănătoarea de păioase Solitair 25 sau Compact-Solitair (la care secţia de semănat este detaşată) şi atunci buncărul de seminţe al semănătorii de păioase este folosit ca buncăr pentru îngrăşăminte. Semănătoarea Azurit este compatibilibilă ISOBUS.

DeltaRow - precizie remarcabilă
Precizia acestei metode unice de amplasare a seminţelor DeltaRow se bazează pe construcţia unităţii de semănat care are două discuri perforate sincronizate pentru cele două rânduri gemene şi prin care procesul de separare a seminţelor se autoreglează. Un alt avantaj DeltaRow este acela că sistemul poate fi uşor comutat pe rânduri singulare cu dublul numărului de seminţe pentru a crea cărările tehnologice, menţinând constant numărul de plante semănate. Un senzor electronic monitorizează fluxul de seminţe în timpul funcţionării şi sistemul corectează automat neregulile singulare. În acelaşi timp, distanţa dintre raclete şi discul perforat este reglată în conformitate cu viteza de deplasare, pentru a compensa imediat zonele sărite sau supraînsămânţate. Operatorul este informat cu privire la precizia amplasării seminţelor printr-un afişaj pe terminalul de operare. Dacă este necesar, se pot face şi ajustări manuale. Această calibrare automată asigură faptul că plasarea seminţelor rămâne foarte precisă, chiar şi la viteze variabile de deplasare.
Pentru aplicarea de îngrăşăminte naturale (gunoi de grajd) acolo unde este necesară folosirea de anvelope cu lăţime mare, în vederea conservării solului este disponibil un sistem de păstrare a cărărilor tehnologice cu o lăţime de până la 87,5 cm. Pentru a crea cărări tehnologice, câte unul dintre cele două rânduri gemene este dezactivat şi, în acelaşi timp, viteza de însămânţare pentru celălalt rând este dublată, deoarece viteza discului creşte automat. Astfel se menţine numărul constant de seminţe semănate.

Lemken este o afacere germană de familie cu o puternică tradiţie. Viktor Lemken s-a aflat timp de 45 de ani la conducerea companiei. Chiar dacă acum la conducere se află Nicola Lemken, a şaptea generaţie, în standul Lemken de la Agritechnica Viktor Lemken a fost o prezenţă neobosită, find permanent înconjurat de clienţi şi colaboratori.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 22/205 (editia 15-30 decembrie)

Vizualizat: 483 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?