Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AZO-SPEED. Intervenție de urgență la cereale păioase și porumb

Publicat: 24 aprilie 2018 - 15:52
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AZO-SPEED®. Intervenție de urgență pentru primele etape de dezvoltare ale cerealelor păioase și porumbului

Azo-Speed_1600x900px.1_b

AZO-SPEED® este un fertilizant ce conține două tipuri de uree, una cu eliberare rapidă, precum și uree formaldehidă, cu eliberare prelungită, care garantează nutriția corectă a culturilor de cereale păioase și porumb, indiferent de condițiile meteo. Produsul are aplicare foliară și, pe lângă conținutul ridicat de azot, mai oferă culturilor magneziu și sulf, pentru eficientizarea proceselor de creștere.

De ce este azotul important pentru creșterea plantelor?

Azotul este unul dintre cele mai importante elemente chimice pentru întreaga materie vie, oferindu-i acesteia formă, consistență si elasticitate. În cazul plantelor, are rol plastic, de construcție, făcând parte din structurile plantei (celule, țesuturi, organe). Pentru subiectul articolului nostru, este important de subliniat că azotul face parte din clorofilă, precum și din hormonii vegetali, acele substanțe secretate de plante care determină diferențierea celulelor și creșterea acestora. Clorofila este substanța principală din procesul de fotosinteză, fără de care niciun proces din plantă nu ar fi posibil; o cantitate scăzută de azot inhibă sinteza clorofilei. Azotul insuficient stopează și crearea de auxine - o categorie de hormoni vegetali care determină diviziunea celulor din vârfurile de creștere (meristeme), precum și alungirea celulelor –, precum și sinteza de citokinine, hormoni vegetali ce stimulează diviziunea celulor. În concluzie, doar o cantitate suficientă de azot face posibilă dezvoltarea plantelor conform profilului genetic.

Absorbția azotului în primele stadii de dezvoltare. Etapă crucială pentru evoluția plantelor

Azotul este necesar plantelor în toate stadiile de dezvoltare, în lipsa acestui element sunt imposibile creșterea celulelor și sinteza de proteine. Dar, pentru productivitatea optimă a culturilor, este necesară aprovizionarea acestora cu azot încă de la început. Azotul din uree este descompus în două forme: cea amoniacală (NH4+) și cea nitrică (NO3 ), ambele fiind utilizabile de către plante. Pe lângă o cantitate crescută de azot, aplicarea AZO-SPEED® înseamnă și aport ideal de sulf, care acționează sinergic cu azotul pentru sinteza proteinelor, precum și de magneziu, care stimulează procesul de fotosinteză. Carențele de azot în această etapă afectează creșterea, plantele rămân mici, cu o constituție firavă și suprafața foliară scăzută.

Fotolia_168841645_M.1_b

„Dar am aplicat deja azot la sol”

Mulți dintre dumneavoastră au aplicat deja culturilor de păioase și porumb uree cu absorbție radiculară. Dar, după cum știți, pentru ca acest proces să aibă loc, ureea are nevoie de umiditate. Meteorologii ne transmit că în mare parte din țară se înregistrează un nivel scăzut de precipitații, deci ne așteptăm ca azotul aplicat la sol să nu poată fi disponibil plantelor. De aceea, vă recomandăm să aplicați AZO-SPEED®, uree foliară, pentru a fi sigur că plantele au un ritm bun de dezvoltare până la următoarele ploi, când vor putea valorifica azotul de la sol. De asemenea, sublinem un alt beneficiu al AZO-SPEED® comparativ cu formulările tradiționale, la care se constată pierderea azotului prin levigare în condiții de precipitații abundente. În plus, AZO-SPEED® prezintă un conținut ridicat de uree formaldehidă (33% din cantitatea totală de uree), această formă cu eliberare prelungită asigurând nutriția optimă o perioadă lungă de timp, pentru o aplicare sigură, fără pericol de „ardere” a culturii.

Fotolia_150069631_M.1_b

Beneficiile aplicării AZO-SPEED® sunt vizibile cu ochiul liber, mai ales între etapa de frunză-stindard și înflorit, când azotul, sulful și magneziul contribuie la o creștere evidentă a culturilor și la un aspect sănătos al acestora, cu un stay-green remarcabil. De asemenea, recomandăm aplicarea AZO-SPEED® și mai târziu, în perioada  post-înflorit, când contribuie cu mult succes la creșterea cantității de proteine din grâu și la o calitate foarte bună a recoltei.

 Alte culturi la care recomandăm aplicarea AZO-SPEED®: cartofi, rapiță, sfeclă de zahăr, pomi fructiferi.

 Pentru mai multe detalii, vă invităm să contactați reprezentanții de Vânzări Kwizda Agro Romania.

Vizualizat: 5870 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?