Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Arvalin®. Eficienţă dovedită în controlul şoarecilor de câmp

Publicat: 06 octombrie 2020 - 12:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anumite condiţii climatice înlesnesc apariţia vetrelor de şoareci de câmp în culturile de rapiţă şi cereale de toamnă, iar anul acesta le îndeplineşte integral.

În această perioadă, ne aşteptăm ca atacul acestor dăunători să fie mult mai frecvent şi cînd se înregistrează o prezenţă foarte mare, aceştia pot compromite cultura.
Înmulţirea lor într-un număr foarte mare, este cauzată de un regim pluviometric scăzut, vremea călduroasă şi de tehnologia aplicată, atacul fiind mai intens pe soluri nearate.

Atacul în culturile de câmp este identificat prin prezenţa orificiilor de intrare în galerii. Şoarecii distrug părţile verzi şi subterane ale plantelor, suprafeţele atacate apărând ca vetre circulare fără plante.

 

Evitarea apariţiei şoarecilor de câmp

 

arvalin_b

În mod obişnuit, lucrările solului, în special arătura clasică, la 20-30 cm, diminuează apariţia şoarecilor. Dar, umiditatea scăzută a solului împiedică realizarea acestei operaţiuni, iar cei mai mulţi dintre dumneavoastră vor recurge la sistemele de lucrări minime, ceea ce va facilita apariţia şi perpetuarea şoarecilor de câmp. În această situaţie, vă recomandăm să utilizaţi pe câmp rodenticidul Arvalin, care va conduce la dispariţia şoarecilor, cu limitarea pagubelor.
Recomandăm aplicarea produsului Arvalin pe suprafeţele unde este atins pragul economic de dăunare (PED), adică există mai mult de 4 - 5 vetre de atac ale şoarecilor/ha.

Mod de acţiune:
Arvalin este un rodenticid sub formă momeală gata de utilizare (boabe de cereale impregnate), cu rată de acceptabilitate ridicată în rândul şoarecilor.
Odată plasate în galerii, momelile ingerate de către şoareci intră în contact cu acidul gastric şi îşi produc efectul rapid şi sigur, cu rezultate vizibile în câteva minute.
O singură momeală este letală pentru un şoarece de 20 g şi, prin urmare, Arvalin este un instrument eficient pentru controlul şoarecelui de câmp (Microtus arvalis). Doză: 5 buc/galerie.

 

Aplicare:

 

Se pune momeala direct în galerii, iar apoi se acoperă galeria. Aplicarea este mai eficientă atunci când pereţii nu sunt deterioraţI, deoarece şoarecii devin mai precauţi când galeriile nu sunt în stare optimă.
Arvalin este omologat ca produs de protecţia plantelor, pentru controlul şoarecilor de câmp, în câmp deschis, cu utilizare în fermele agricole ce au drept domeniu de activitate cultivarea cerealelor, silvicultură, legumicultură, viticultură, plantele ornamentale şi în lunci.

Mai multe detalii pe https://kwizda-agro.ro/

Vizualizat: 4816 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?