Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Aplicaţia FieldView - noi soluţii digitale pentru eficienţa fermei

Publicat: 18 septembrie 2018 - 12:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În Statele Unite ale Americii, Climate FieldView este cea mai populară platformă pentru agricultura de precizie şi digitală. Succesul ei a înregistrat o creştere foarte mare de la an la an, datorită experienţei pozitive primite de la fermierii care o folosesc. Utilizând şi aplicând tehnologiile agriculturii de precizie, ei pot să-şi crească productivitatea şi să scadă consumul de inputuri în fermă.
În momentul de faţă, aplicaţia Climate FieldView este testată şi în România, în 20 de ferme, urmând ca în scurt timp să fie disponibilă şi pe piaţa noastră.

 

Lansată oficial în 2015, platforma Climate FieldView este acum utilizată pe mai mult de 38 milioane de hectare din SUA şi Brazilia şi mai mult de 100.000 de fermieri din SUA folosesc deja instrumentele digitale ale companiei producătoare. În mai puţin de două sezoane agricole, Climate FieldView a devenit rapid cea mai accesată platformă din industrie şi a continuat să se extindă în regiuni globale, incluzând ascensiunea recentă din Canada şi Brazilia. În scurt timp, inovaţia va fi lansată şi în Europa, în ţări precum Spania, Franţa, Italia, Germania şi România. Potrivit specialiştilor de la Monsanto, fermierii români pot intra în posesia acestei aplicaţii în toamna anului curent. “Fie că vorbim de fermieri care folosesc sămânţă de la Dekalb sau de la alte companii de seminţe, indiferent că vorbim de cultura de porumb, rapiţă, soia sau partea de legumicultură, FieldView este un soft care se adresează tuturor agricultorilor”, spune Mihaela Vasile, Director Relaţii Publice Monsanto România.

Urmărirea eficienţei tuturor produselor utilizate în câmp
Susţinută de cel mai puternic motor de informaţii ştiinţifice şi de cea mai extinsă reţea de cercetare în câmp din domeniul agricol, platforma lider în industrie - Climate FieldView a companiei Climate Corporation - oferă date personalizate care ajută fermierii să ia decizii bazate pe informaţii digitale, oferindu-le acestora siguranţa maximizării productivităţii, îmbunătăţirii eficienţei şi reducerii riscurilor. “Fermierii sunt foarte încântaţi de faptul că îşi pot analiza mai bine datele din fermă. Faptul că poţi să le vizualizezi şi să le foloseşti pentru a lua decizii mai bune este un lucru foarte important. În primul rând, aplicaţia conectează diferit datele. Ne referim la colectarea lor de la maşinile agricole performante, la hărţi de producţie şi hărţi de semănat. Pe baza acestor informaţii introduse în sistem se poate face o analiză exactă a productivităţii. Astfel, fermierul poate să vadă ce fel de rezultate au adus produsele folosite în fermă, fie că ne referim la genetică sau la tratamente”, spune Bogdan Chirvăsuţă, Business Manager Climate Corporation.

Mihaela Vasile_b
Mihaela Vasile: “Această tehnologie - Climate FieldView - a ajuns în România la numai cinci ani de implementare şi de testare în SUA. Ţara noastră beneficiază de acest proiect şi cred că este un lucru nemaipomenit pentru noi”.

Bogdan Chirvăsuţă_b

Bogdan Chirvăsuţă: “Investiţia este foarte mică în comparaţie cu costurile ridicate ale maşinilor agricole sau comparativ cu câştigurile pe care fermierii pot să le aibă. Preţul aplicaţiei va fi anunţat în momentul în care va fi lansat produsul. Platforma va avea, în funcţie de suprafaţa exploatată, un abonament anual. De asemenea, dispozitivul FieldView Drive va putea fi achiziţionat la un preţ accesibil tocmai pentru a fi la îndemâna oricui”.


INFORMAŢII PRECISE PENTRU DECIZII FUNDAMENTATE
Aplicaţia are ca scop sprijinirea fermierilor din lumea întreagă pentru a-şi spori durabil productivitatea fermei prin utilizarea instrumentelor digitale. Platforma agricolă digitală integrată Climate FieldView oferă fermierilor o serie largă de instrumente digitale complet conectate şi cuprinzătoare. Transpunând colectarea integrală a datelor de pe teren, modelarea agronomică avansată şi monitorizarea condiţiilor climatice locale în soluţii software simple pentru mobil şi internet, platforma Climate FieldView oferă fermierilor o înţelegere mai profundă a domeniilor în care activează, astfel încât aceştia pot lua decizii fundamentate pentru a-şi optimiza producţiile, a maximiza eficienţa şi a reduce riscurile din fermă.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 13/218 (ediţia 1-14 august 2018)

 

Vizualizat: 741 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?