Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Aplicaţia EVALIO®AGROSYSTEM

Publicat: 03 iulie 2019 - 09:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În atenţia cultivatorilor de porumb: FMC Romînia implementează şi în Romînia programul european de monitorizare a dăunătorilor - EVALIO® AgroSystem, un serviciu digital gratuit care monitorizează dezvoltarea dăunătorilor, printre care şi Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului) la culturile de porumb, în sprijinul aplicării corecte a tratamentelor.

Aplicaţia se bazează pe o reţea de capcane feromonale şi automate amplasate în locaţii cheie de monitorizare. Pentru acest prim an, programul cuprinde numai jumătatea sudică a Romîniei, cu următoarele judeţe - Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vîlcea, Olt, Teleorman, Argeş, Prahova, Dîmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău. Programul va fi extins la nivel naţional din anul 2020 şi este derulat în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, care asigură consultanţa tehnică.

EVALIO_b
Valorile capturilor zilnice ale numărului de fluturi identificaţi în capcanele feromonale şi automate sunt introduse în aplicaţia Evalio® AgroSystems. Atunci cînd presiunea dăunătorilor este ridicată şi dăunătorul poate produce pagube însemnate culturilor, serviciul Evalio® AgroSystems trimite mesaje de avertizare producătorilor pentru aplicarea tratamentelor fitosanitare. Ţinînd cont de dezvoltarea populaţiei de dăunători şi de riscul de atac, intervenţia fermierului va duce la o combatere eficientă şi la reducerea pagubelor economice în cultura de porumb.
FMC Romînia a amplasat în sudul Romîniei peste 70 de capcane (clasice pe bază de feromoni, cît şi automate) în 25 puncte de monitorizare. Scopul acestor capcane este de a monitoriza zilnic capturile fluturilor de Ostrinia nubilalis şi de a stabili curba de zbor a adulţilor.
Accesul în timp real la datele FMC de monitorizare a speciei de Ostrinia nubilalis vă ajută să vă protejaţi cultura de porumb şi să vă creşteţi profitul!
Utilizaţi informaţiile şi resursele furnizate de către FMC Romînia şi asiguraţi-vă că sunteţi înregistrat în baza de date FMC pentru a primi ALERTA DE TRATAMENT!
Vă puteţi înscrie online accesînd: http://www.evalioagrosystems.fmc.com sau puteţi descărca aplicaţia mobilă Evalio® AgroSystems, disponibilă pe dispozitivele iOS şi Android.

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 12/239 (ediţia 1-31 iulie 2019)

 

Vizualizat: 71 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?