Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

APAN Agriculture Equipments la IndAgra 2019

Publicat: 30 decembrie 2019 - 16:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Anul acesta, APAN Agriculture Equipments şi-a întâmpinat vizitatorii la IndAgra cu un portofoliu complet de maşini şi utilaje agricole. "Cap de afiş" au fost tractoarele McCormick cu puteri de la 48 la 310 CP, combinele Rostselmash şi maşina autopropulsată pentru erbicidat Agrifac Condor Endurance.

În standul Apan au mai fost prezentate semănătorile Tume şi maşinile Matermacc pentru semănatul culturilor prăşitoare, utilaje Quivogne pentru prelucrarea solului, maşina autopropulsată Vermande pentru întreţinerea loturilor semincere de porumb, maşina de erbicidat tractată IMM Moccia, maşinile de administrare a îngrăşămintelor Agrex şi echipamentele pentru vie şi livezi Manez Lozano, Clemens, TMC Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi altele.

APAN Agriculture Equipments la IndAgra 2019Click pe poza pentru galerie!

McCormick X8.680 VT-Drive
Noua serie McCormick X8, cu o putere de peste 300 CP, combină perfect elementele caracteristice brandului: putere, confort şi stil. Seria McCormick X8 beneficiază de potenţialul funcţional oferit de sistemele electronice noi şi a integrat perfect noile tehnologii. Cabina ergonomică Premiere Cab simplifică utilizarea comenzilor transmisiei VT-Drive, alături de monitorul DSM touchscreen. „Reprezentativ pentru brandul McCormick este modelul X8.680, echipat cu un motor FPT Betapower, cu 6 cilindri, 6,7 litri capacitate cilindrică şi o putere maximă de 30 CP, la un cuplu de 1282 N/m. Transmisia Vario VT-Drive, cu care este echipat acest model, sistemul hidraulic de înaltă performanţă cu un debit de până la 212 l/min şi până la zece cuple hidraulice, rezervorul de carburant de 550 litri şi anvelopele de generaţie nouă din gama Improved Flexion (IF) sunt numai o parte dintre dotările premium ale acestui tractor", ne-a declarat cu Alexandru Dugheană - manager produs tractoare şi combine la APAN.

Combinele Rostselmash
La IndAgra, au fost expuse două modele Acros 595 şi Vector 425, reprezentative pentru combinele Rostselmash. Acros 595, echipată cu motorul american Cummins de 6 cilindri şi 8,9 litri capacitate cilindrică, dezvoltă o putere de 333 CP. "Motoarele Cummins sunt renumite pentru puterea şi momentul de cuplu, iar rezerva de cuplu de 20% garantează că Acros va funcţiona în mod sigur în orice condiţii de recoltare. Avem un consum redus de carburant şi eficienţă crescută a motorului, care garantează consum minim de carburant pe tona de cereale treierate şi un consum estimativ undeva la 12-14 litri pe hectarul de cultură recoltată", apreciază Alexandru Dugheană.
Rostselmash a proiectat un sistem de treierat original şi extrem de eficient pentru seria ACROS, respectând cele mai importante cerinţe referitoare la calitatea cerealelor. Capacitatea buncărului de 9.000 de litri, rezervorul de carburant de 540 litri şi dispozitivul de descărcare foarte productiv (până la 90 l/sec.) permit folosirea eficientă a timpului de lucru pe toată durata unei zile.

Colaborarea APAN - Tume
De anul acesta, APAN Agriculture Equipments este dealerul exclusiv al TUME pentru zona sa de activitate. Semănătoarea Tume Nova Combi cu disc de pregătire a solului prelucrează patul germinativ, după care poziţionează seminţele şi îngrăşămintele în sol. "Împreună cu APAN am decis să aducem la această expoziţie modelul Tume Nova Combi Star de 4 m - o semănătoare directă în mirişite, dotată cu un disc de pregătire. De ce semănat direct sau în teren semipregătit? Pentru că pregătind excesiv terenul sau cu prea multe treceri, pierdem umiditatea în sol. De asemenea, precipitaţiile au fost tot mai reduse în ultimii ani. Tocmai de aceea, tot mai mulţi fermieri aleg să adopte această tehnologie de semănat cu pregătire minimă sau cu semănat direct, pentru a conserva umiditatea din sol şi pentru a economisi timp şi bani", ne-a declarat Endre Kovács, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia.
În combinaţie cu discul de pregătire, semănătoarea Tume Nova Combi Star de 4 m are o greutate de 7200 kg - un detaliu foarte important în condiţii foarte grele de semănat, când e nevoie de greutate pentru a avea o presiune mare pe secţie. Poziţionarea îngrăşământului se face la 2 cm sub sămânţă, iat distanţa dintre rânduri este de 12,5 cm.
În gama de produse există şi maşini pentru semănatul în teren pregătit şi semănători pentru teren cu pregătire minimă. Modelul Nova Combi poate semăna direct în mirişte. Buncărul foarte mare, de 4500 litri, oferă o autonomie excelentă, cu cât mai puţine opriri, aspect esenţial pentru a semăna o suprafaţă cât mai mare într-un timp cât mai scurt.

Dragos Malureanu_b
AGRIFAC CONDOR ENDURANCE
Maşina autopropulsată de erbicidat Agrifac Condor Endurance prezentată de APAN la Indagra 2019 are un bazin de 5.000 litri, rampă de 36 m, un ecartament reglabil de la 2,25 până la 3,05 m, gardă la sol variabilă de la 1,30 până la 2 m şi un sistem de pulverizare unic, patentat de cei de la Agrifac. Fabricată de Agrifac (Olanda), Condor Endurance "este o maşină autopropulsată performantă, cu un sistem de pulverizare unic pe piaţă, care amestecă aerul şi apa în corpul de pulverizare, putând astfel regla dimensiunile picăturilor de la cele fine, până la unele grosiere, fără să apară fenomenul de derivă. Astfel, maşina autopropulsată Agrifac Condor Endurance se poate folosi pentru toate culturile, de la cele de păioase până la cele înalte, de porumb, floarea-soarelui şi rapiţă", ne-a declarat Dragoş Mălureanu (foto), director de produs Agrifac, în cadrul APAN.
Sistemul StabiloPlus stabilizează şasiul şi menţine constantă distanţa faţă de sol a barei de stropire şi distribuirea uniformă a soluţiei aplicate. StabiloPlus asigură stabilitatea şi distribuţia uniformă a greutăţii maşinii pe toate cele patru roţi, indiferent de denivelările şi de panta terenului, chiar şi la viteze mari de lucru în câmp.

Endre Kovács, cu Alexandru Dugheană_b
APAN HORTICULTURĂ
Pentru sectorul horticol, în special pentru vii şi livezi, divizia APAN Horticultură oferă o gamă completă de utilaje şi echipamente. Aceasta include tractoarele McCormick cu o putere de la 48 CP până la 112 CP, atât modele consacrate, cât şi noile versiuni din gama X: F100 TOP, X2.30 , F70, F80, care corespund normelor de emisie Tier 3 sau Tier 4.
Dintre utilajele Clemens expuse se remarcă: "freza verticală cu lăţime de lucru de 140 cm, echipamentele pentru dirijat şi cârnit Clemens, echipamentul pentru prelucrarea solului cu palpator pentru livezi şi cultivatorul Clemens Hexagon cu Finger Roller. Avem de asemenea, atomizoarele Manez Lozano, atomizorul Lipco şi maşina pentru administrat îngrăşăminte Agrex Vigna. Toate acestea sunt utilaje profesionale ce se caracterizează printr-un randament foarte mare, au o fiabilitate dovedită în timp şi o rată de amortizare foarte rapidă", ne-a spus Milea Lucian (foto), specialist pomicultură şi viticultură la APAN.
Tocătoarea profesională de la TMC Cancela (Spania) permite lucrul la o viteză de 8 km/oră, iar prin tocarea corzilor rezultă un material aproape de mărimea rumeguşului. Această tocătoare are lăţimea de lucru de 1,4 m, cântăreşte aproximativ o tonă, necesită un tractor de 100 CP şi se pretează atât pentru vie, cât şi pentru sectorul pomicol.
În fiecare zi a târgului, vizitatorii IndAgra au avut posibilitatea să deguste vinurile "Caii de la Letea", produse în podgoria Sarica Niculiţel, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 21/248 (ediţia 1-14 decembrie 2019)

 

Vizualizat: 967 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?