Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ambalaj alimentar care anihilează bacteriile

Publicat: 12 noiembrie 2017 - 16:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Oamenii de ştiinţă canadieni au dezvoltat un ambalaj alimentar care are incorporat in el un anumit tip de viruşi ce au capacitatea de a anihila bacteriile care provoacă contaminarea produselor alimentare.

carne-ambalata_bInvenţia a fost pentru prima dată făcută publică în paginile revistei ACS Biomaterials Science & Engineering, unde s-a vorbit despre o folie specială pe bază de zahăr care ar avea întrebuinţări în industria de ambalaje şi prelucrare a alimentelor pentru prevenirea bolilor provocate de alimente.

Potrivit echipei de cercetători de la Universitatea McMaster din Hamilton, condusă de profesorul Carlos Filipe, aceşti viruşi bacteriofagi pot fi păstraţi în ambalajele alimentare timp de până la trei luni fără a avea vreun efect negativ asupra produselor. În mod specific, aceşti viruşi acţionează eliminând anumite tulpini de germeni, spre deosebire de clasicele antibiotice, care elimină toate bacteriile.

Bacteriofagii se găsesc în mod natural pe fructe şi legume şi nu afectează mirosul, gustul, siguranţa sau aspectul alimentelor. Datorită acestor caracteristici, profesorul Filipe şi echipa sa au decis să studieze oportunitatea utilizării acestor mâncători de bacterii pentru a promova siguranţa alimentelor prin integrarea lor în ambalaje.

Vizualizat: 202 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Porc Crescut Româneşte Strugurii moldoveneşti, la mare căutare
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?