Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ambalaj alimentar care anihilează bacteriile

Publicat: 12 noiembrie 2017 - 16:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Oamenii de ştiinţă canadieni au dezvoltat un ambalaj alimentar care are incorporat in el un anumit tip de viruşi ce au capacitatea de a anihila bacteriile care provoacă contaminarea produselor alimentare.

carne-ambalata_bInvenţia a fost pentru prima dată făcută publică în paginile revistei ACS Biomaterials Science & Engineering, unde s-a vorbit despre o folie specială pe bază de zahăr care ar avea întrebuinţări în industria de ambalaje şi prelucrare a alimentelor pentru prevenirea bolilor provocate de alimente.

Potrivit echipei de cercetători de la Universitatea McMaster din Hamilton, condusă de profesorul Carlos Filipe, aceşti viruşi bacteriofagi pot fi păstraţi în ambalajele alimentare timp de până la trei luni fără a avea vreun efect negativ asupra produselor. În mod specific, aceşti viruşi acţionează eliminând anumite tulpini de germeni, spre deosebire de clasicele antibiotice, care elimină toate bacteriile.

Bacteriofagii se găsesc în mod natural pe fructe şi legume şi nu afectează mirosul, gustul, siguranţa sau aspectul alimentelor. Datorită acestor caracteristici, profesorul Filipe şi echipa sa au decis să studieze oportunitatea utilizării acestor mâncători de bacterii pentru a promova siguranţa alimentelor prin integrarea lor în ambalaje.

Vizualizat: 378 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!