Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Amazone preia Schmotzer

Publicat: 19 februarie 2019 - 09:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Compania Maschinenfabrik Schmotzer GmbH îşi transferă gama de produse bazate pe tehnologia de prăşit Grupului Amazone, începând cu 1 ianuarie 2019. În calitate de producător de utilaje agricole şi municipale, Amazone îşi extinde astfel portofoliul de produse prin adăugarea tehnologiei de prăşit mecanic. 

Unitatea de producţie va continua să funcţioneze în locaţia Bad Windsheim şi toţi angajaţii vor rămâne la nou înfiinţata companie Schmotzer Hacktechnik GmbH & Co. KG şi vor deveni parte din Grupul Amazone. Schmotzer Hacktechnik se va ocupa de toate activităţile de vânzare şi service, ca şi până acum, iar utilajele vor continua să fie vândute sub marca Schmotzer.
Directorul Ferdinand Wahl, partener de multă vreme la conducerea Maschinenfabrik Schmotzer GmbH, va rămâne afiliat noii companii şi va continua să deţină un rol activ.

Christian Dreyer (stânga) şi Dr. Justus Dreyer (dreapta)_b

Tehnica de prăşit câştigă teren
Directorii Amazone, Christian Dreyer şi Dr. Justus Dreyer, consideră cumpărarea tehnologiei de prăşit Schmotzer ca fiind un pas important către dezvoltarea capacităţii de bază a Amazone în îngrijirea plantelor. „Tehnologia de prăşit trece printr-o experienţă de renaştere mai ales în ţările unde agricultura se face la scară mare. După ce a fost mai degrabă în umbra agriculturii organice, acum este văzută din nou ca o unealtă importantă în tehnologiile de cultură. Pe lângă distrugerea mecanică a buruienilor, în prim plan se află şi alte aspecte pozitive ale utilizării praşilei mecanice în ceea ce priveşte structura solului, creşterea rădăcinilor şi mobilizarea nutrienţilor”, declară reprezentanţii Amazone.
Schmotzer fabrică prăşitoare încă din anul 1922. Conştientizarea schimbărilor din agricultură a condus la o dezvoltare continuă în ultimii ani a acestei game de produse. „Mă bucur că am găsit în Amazone un partener care va putea să ajute şi să dezvolte mai departe acest sector”, a subliniat Ferdinand Wahl.

Amazone preia Schmotzer_b

Camera video şi sistemele de ghidaj cresc productivitatea
Ferdinand Wahl explică motivele care au împiedicat un progres major în tehnologia de prăşit în ultimele decade: „În vreme ce beneficiile agriculturii organice sunt utilizate de foarte mult timp în agricultura convenţională, dezavantajele în ceea ce priveşte timpul de lucru şi costurile aferente au încetinit considerabil utilizarea praşilei mecanice. Datorită progreselor tehnice, cum este combinaţia dintre praşila mecanică cu camera video şi sistemele de ghidaj, care în ultimii ani şi-au dovedit eficienţa, acum este posibil să obţinem o mai bună acoperire a terenului la un preţ mult mai competitiv pe hectar”.

Producţia vegetală integrată prezintă un potenţial imens
Christian şi Dr. Justus Dreyer văd o bună perspectivă pentru Amazone: „Cu siguranţă vedem un potenţial imens în ceea ce priveşte tehnologia de prăşit mecanic în producţia integrată, care câştigă din ce în ce mai multă importanţă în lume. Combinaţia dintre tehnologia de prăşit mecanic şi fertilizarea lichidă şi folosirea tehnicilor de protejare a plantelor, ţintit sau selectiv, în acelaşi pas de lucru, deschide în acest moment noi posibilităţi pentru o practică de optimizare a agriculturii. În acest segment al utilajelor vrem, de asemenea, să preluăm conducerea în domeniul inovaţiei”.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 19/221 (ediţia 1-14 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 830 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?