Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AMAZONE: Împrăştierea precisă a două îngrăşăminte diferite într-o singură trecere

Publicat: 08 februarie 2018 - 18:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Capacitatea de a opera un utilaj de împrăştiere îngrăşăminte tip ZA-V sau ZA-TS montat frontal este o opţiune foarte interesantă, mai ales pentru acei utilizatori care urmăresc împrăştierea a două tipuri diferite de îngrăşăminte într-o singură trecere.

Spre deosebire de împrăştierea îngrăşămintelor amestecate cu un singur utilaj, această opţiune oferă posibilitatea de a configura optim fiecare distribuitor în funcţie de proprietăţile fiecărui îngrăşământ şi, astfel, realizează distribuţia laterală perfectă pentru ambele îngrăşăminte. Acum, pentru prima dată, Amazone introduce această posibilitate de utilizare a îngrăşămintelor în tandem.

ZA-TS-1700_Profis_Hydro_Frontanbau_d1_171005_2500_b
Atunci când un distribuitor purtat este montat pe partea frontală a tractorului, unitatea de împrăştiere nu este îndreptată pe direcţia înapoi, ci înainte. Acest lucru înseamnă că, atunci când se operează utilajul de împrăştiere, totul trebuie privit ca o imagine în oglindă. Pentru a scuti operatorul de acest lucru, Amazone a dezvoltat propriul software pentru montarea frontală a utilajelor de împrăştiere la care funcţiile sunt afişate în sens invers. În acest fel, chiar pentru împrăştierea laterală la limită sau de-a lungul unui curs de apă, utilajul de împrăştiere poate fi pornit/oprit pe partea corectă fără probleme. Software-ul prezintă în oglindă punctele opţionale de comutare pornit/oprit. Asta înseamnă că, pe un utilaj de împrăştiere montat frontal, ventilatorul de împrăştiere este împins înaintea utilajului, astfel încât punctul de comutare relevant să fie poziţionat în faţa utilajului de împrăştiere.


Condiţia prealabilă pentru a transporta orice utilaj de împrăştiere montat frontal pe drumurile publice/în trafic este conformitatea cu cerinţele legale. Acest lucru include, în principal, iluminatul rutier pentru care Amazone oferă un kit propriu de iluminat format din lămpile frontale clare, plus faruri suplimentare.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 1/206 (ediţia 1-31 ianuarie 2018)

Vizualizat: 498 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?