Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Amazone - Dream Team -Tour 2018

Publicat: 22 octombrie 2018 - 16:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În standul Amazone de la Agriplanta au fost expuse maşini şi echipamente de generaţie nouă, prezentate, în premieră, la Agritechnica 2017. 

Seria de utilaje reprezentative din portofoliul Amazone pentru fiecare gamă de lucrări a cuprins: plugul Hektor 7-1000; discul Catros+ 5002-2TS; combinatorul Ceus 4002-2TX Super şi Cenius 4000; maşinile de administrat îngrăşăminte ZA-M, ZA-V 3200 şi ZA-TS 4200; semănătoarea de prăşitoare ED 6000-2C Special; semănătoarea pneumatică Cirrus 6003-2; maşina de erbicidat tractată UG 3000 Super şi maşina de erbicidat autopropulsată Pantera 4502-H.
Două dintre echipamentele prezentate, cultivatorul Cenius şi semănătoarea Cirrus fac parte dintr-un nou concept de demonstraţii practice organizate de Amazone în Europa: "Dream Team Tour 2018". Prin această serie de demonstraţii, ce se vor desfăşura după încheierea campaniei de recoltat păioase, Amazone doreşte să promoveze două tipuri de echipamente pentru prelucrarea solului şi o semănătoare de păioase pneumatică. Aceste maşini sunt unicat din punct de vedere al culorii (au o combinaţie de culori specială, diferită de culoarea clasică a producătorului german) şi sunt destinate doar pentru acţiunea de promovare.

Cultivatorul Cenius
Modelul prezentat are o lăţime de lucru de 4 m, dar este disponibil şi în variantele de 5, 6 şi 7 m sau mai mari. Cultivatorul are ca elemente active un set de gheare, după care urmează o parte de mărunţire a pământului iar în spate este tăvălugul. "Tot ceea ce înseamnă prelucrarea solului dorim să arătăm că este posibil de făcut printr-o singură trecere. Adâncimea de lucru este de la 3 la 30 cm. Tipul de tăvălug poate să varieze, pe cel din expoziţie noi l-am echipat cu un tăvălug disc care să reziste în toate zonele în care vindem echipamentul. Acest echipament va lucra în România după perioada de recoltat, pentru a demonstra performanţele şi fiabilitatea echipamentelor", ne-a declarat Liviu Zimcea, reprezentant Amazone în România.

Amazone Cirrus_b

Semănătoarea Cirrus
Tot în cadrul turului demonstrativ va fi prezentată o semănătoare pneumatică de păioase - Cirrus 6003-2, cu 6 m lăţimea de lucru. "Cirus este o semănătoare penumatică, cu două rânduri de discuri, urmată de un tăvălug din cauciuc care tasează solul iar în spate sunt secţiile de semănat. Partea finală este o greblă din role pentru tasare corespunzătoare. La această semănătoare putem oferi şi partea de distribuţie îngrăşăminte, aşa cum majoritatea fermelor din România doresc", a specificat Liviu Zimcea.
Semănătoarea Cirrus este disponibilă şi în varianta de 3, 3,5 şi 4 m lăţime de lucru.

Amazone Pantera_b

Pantera 4502-H
Maşina autopropulsată Pantera 4502-H, cu care s-au făcut şi demonstraţii practice în cadrul expoziţiei, este una dintre noutăţile companiei. "Dorim să prezentăm o serie de noi opţiuni, în primul rând sistemul de ghidare automată, deoarece fermierii vor să aibă acurateţe cât mai mare şi vor să se concentreze şi pe economia de costuri. Pentru echipamentele autopropulsate putem oferi mai multe lăţimi de lucru, între 24 şi 40 m, cu sistem de închidere pe fiecare duză, AmaSwitch şi AmaSelect. La Agriplanta am prezentat sistemul AmaSelect care are un corp cu patru duze, ce poate închide fiecare duză iar dacă un client doreşte să utilizeze două duze în acelaşi timp, este posibil! Aceste echipamente sunt destinate fermelor mari, unde se cere o productivitate mare", a afirmat Liviu Zimcea.
Pentru culturile de floarea soarelui şi porumb, la roţile Pantera este disponibil un sistem de îndepărtare a culturilor pentru a nu avea foarte multe pierderi, capace pentru roţi şi despicător montat pe roată. De asemenea, multe alte dotări sunt disponibile, cum ar fi terminalul de gestionare inteligentă a operaţiilor şi un joystick multifuncţional AmaPilot sau sistemul de management şi ghidare a braţului DistanceControl.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 12/217 (ediţia 1-31 iulie 2018)

 

Vizualizat: 879 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?