Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Alga600 = plante viguroase

Publicat: 04 iunie 2018 - 14:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Produsul Alga600 este un biostimulator pe bază de alge marine Sargassum spp., cu un conținut ridicat de potasiu, acid alginic și aminoacizi. 

Machete-KWIZDA-Web---16-pe-92.alga_b

Alga600 restabilește și menține echilibrul fiziologic al plantelor, dar are influențe pozitive și asupra solului, această calitate reflectându-se, la rândul său, asupra dezvoltării optime a culturilor.

Prin ce se traduce echilibrarea fiziologică? Produsul Alga600 stimulează creșterea, ameliorând tendința de dezvoltare excesivă a unor organe în defavoarea altora, accelerează înflorirea și legarea şi crește calitatea fructelor. De asemenea, sporeşte toleranța la stresul biotic și abiotic. 

Sănătatea culturilor vine din echilibrul fiziologic

Dezechilibrele fiziologice sunt cauzate de o disfuncție a hormonilor naturali ai plantelor și determină vitalitate inegală a plantelor, număr scăzut de flori, fructe malformate. Alga600 conține două tehnologii care corectează acest tip de deficiențe, asigurând dezvoltarea optimă și productivitatea culturilor. Tehnologia ALEGENE® este un extract de hormoni naturali din alge care îmbunătățește echilibrul fiziologic al plantelor și crește toleranța la stres, iar KELMOST® este un complex de polizaharide care formează  structuri micelare ce rețin apa și nutrienții și îmbunătățesc echilibrul microbiologic din sol.

 Fitohormonii, care se găsesc în mod natural în algele Sargassum spp, acționează prin îmbunătățirea creșterii (rădăcini bine ramificate, plante cu arhitectură bună, tulpini puternice, diferențiere corectă a mugurilor florali, etc.), prin modificarea fiziologiei și a morfologiei plantei, direcționarea corectă a nutrienților către organele care au nevoie de aceștia și producerea de fructe uniforme. Datorită plusului de nutrienți și fitohormonilor conținuți de alge, Alga600 contribuie la echilibrarea presiunii osmotice din plantă, stimulează vitalitatea și repară vasele blocate, crescând și toleranța la temperaturile scăzute. Studiile au arătat că aplicarea Alga600 conduce la o maturizare mai rapidă a fructelor și a tuberculilor.

Fotolia_17150835_M.1_b

Beneficiile asupra solului

Aciditatea sau alcalinitatea, dar și compactarea puternică a solului conduc la prinderea slabă a răsadurilor, putrezirea rădăcinilor, culoarea deschisă a frunzelor. Pentru a preveni și a trata aceste deficiențe, puteți interveni prin aplicarea produsului Alga600, ce are un conținut de alginat de potasiu de peste 40%. Formularea sa conduce la corectarea pH-ului în sol. Vigoarea plantelor crește, frunzele sunt mai mari și intens colorate, iar rădăcinile sunt mai puternice. 

O altă influență exercitată de Alga600 asupra solului este crearea de rețele micelare de către polizaharidele conținute. Acestea rețin de 30 de ori mai mulți nutrienți și de 100 de ori mai multă apă, îmbunătățind calitatea solului. 

Cum acţionează Alga600?

Fotolia_78242730_M.1_b

•Accelerează procesele biochimice și enzimatice din plantă, îmbunătățindu-i funcțiile metabolice;

• Datorită conținutului mare de potasiu, are efect vasodilatator, cu eficacitate foarte ridicată în prevenirea bolilor vasculare (care provoacă întreruperea circuitului limfatic);

• Induce o creștere viguroaså, optimizând dezvoltarea culturii;

• Conduce la instaurarea echilibrului fiziologic;

• Înseamnă un aport de nutrienți în organele plantelor afectate de stres;

• Susține dezvoltarea mugurilor florali, îmbunătățind gradul de înflorire și de legare, uniformizând culoarea și mărimea fructelor, datorită faptului că stimulează sinteza compușilor aromatici, polifenolici, antioxidanți, precum și a altor compuși organici;

• Stimulează dezvoltarea radiculară prin conținutul de citochinine;

• Crește randamentul și calitatea culturii, asigură o maturizare timpurie;

• Aplicat împreună cu fertilizanții NPK, mărește semnificativ rata de utilizare a nutrienților.

Mai multe informații despre Alga600 puteți afla de la reprezentanții Kwizda Agro Romania.

 


Vizualizat: 3244 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?