Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agronomic Design 2018 - Inovaţie şi Performanţă

Publicat: 28 noiembrie 2018 - 15:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După 12 zile de efort susţinut, în data de 16 iulie a.c. am încheiat în Delta Dunării, bucuroşi şi mândri, turul Agronomic Design 2018. Acest concept aprofundat de către specialiştii americani şi pus în practică de Titan Machinery România dispune de o prezentare a temei de către inginerii austrieci şi români deopotrivă, într-un cadru specific, urmată apoi de demonstraţii în câmp şi de testarea utilajelor de către fermierii prezenţi. 

Aflat în al patrulea an consecutiv, turul Agronomic Design a durat 12 zile şi şi-a urmărit desfăşurarea în trei puncte strategice importante, reuşind să stârnească din nou un interes de invidiat din partea fermierilor. Primul eveniment a avut loc în localitatea Perişor, din proximitatea Craiovei, judeţul Dolj, în data de 7 iulie. Turul a continuat cu al doilea eveniment în localitatea Ziduri, din proximitatea localităţii Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, în data de 12 iulie şi s-a încheiat în Deltă, la Murghiol, judeţul Tulcea, în data de 16 iulie.
Cele două subiecte centrale din acest an, şi anume transmisia variabilă continuă (CVX) a tractoarelor CASE IH cu puterea nominală cuprinsă între 115 şi 540 CP şi rotorul cu flux axial de care dispun combinele Axial-Flow, au captat foarte bine atenţia fermierilor prezenţi. Acest lucru, nu întâmplător, s-a datorat scurtelor prezentări teoretice în binecunoscutul spaţiu adecvat al CASE IH Demo Truck şi, bineînţeles, demonstraţiilor ingenioase în câmp, unde fermierii au putut analiza cu desăvârşire utilajele. Spre deliciul acestora, s-au efectuat anumite testări nemaivăzute de ei, prezentate pe larg de către inginerii noştri. Cu siguranţă, „networking-ul” nu şi-a făcut lipsită prezenţa, date fiind vremea bună de care am beneficiat, tehnica modernă din solă şi buna dispoziţie a invitaţilor noştri, care şi-au completat bagajul de cunostinţe în materie de tehnică agricolă cu două dintre elementele importante care au contribuit la consacrarea brandului american.

Agronomic Design 2018 - Inovaţie şi PerformanţăClick pe poza pentru galerie!

Quadtrac 540 - cel mai puternic tractor cu transmisie CVX
Transmisia variabilă continuă a CASE IH (CVX) aduce beneficii importante fermierilor care doresc să-şi optimizeze productivitatea, calitatea lucrărilor şi consumul de carburant. Pentru a demonstra acest lucru, inginerii austrieci, germani şi români au arătat în câmp cum tractorul CASE IH Maxxum şi-a menţinut constantă viteza de înaintare setată iniţial, indiferent de turaţiile variabile ale motorului. De asemenea, cel mai puternic tractor cu transmisie CVX, Quadtrac 540, împreună cu scarificatorul Maschio Diablo au demonstrat cum pot să-şi menţină constantă viteza pe terenuri denivelate, fără ca operatorul să comute ceva în interiorul cabinei. Tot ceea ce se întâmplă în interiorul unei transmisii variabile funcţionează pe principiul cutiei negre. Există foarte puţină influenţă, foarte puţină intervenţie din partea operatorului. Operatorul îşi alege viteza de deplasare, dacă are nevoie de o turaţie fixă a motorului, o alege şi pe aceea, iar în rest totul se întâmplă în mod automat în interiorul cutiei de viteze.

Rotorul cu flux axial aduce procentul pierderilor aproape de zero
Pe de altă parte, cu ajutorul unui set de instrumente ingenios concepute, la recoltarea demonstrată cu combinele Axial-Flow s-au putut constata pierderile, spargerile, cantitatea în tone obţinută la hectar, viteza de deplasare şi alte caracteristici ale recoltării. Ca atare, pierderile s-au situat în jurul procentului de 0,5%, spargerile au fost aproape zero, iar cantitatea recoltată a fost între 7 şi 10 tone/ha. Setul de instrumente a constat într-un tub prin care se obţin grânele net pierdute prin ventilarea paielor, într-o tăviţă gradată şi într-o aplicaţie pe telefonul mobil. Totodată, s-a demonstrat cum un prosop înnodat a fost introdus în rabator şi a ieşit prin secţiunea de împrăştiat paie nealterat şi complet desfăcut. Acest lucru este dovada faptului că unul dintre beneficiile rotorului cu flux axial este acela de a desface paiele într-un mod delicat şi nu prin batere, caracteristic combinelor convenţionale.
Le mulţumim tuturor invitaţilor noştri pentru participarea la turul Agronomic Design 2018, domnilor fermieri care ne-au găzduit evenimentul şi întregii echipe a CASE IH pentru efortul de care a dat dovadă!
Materiale video cu prezentările şi demonstraţiile susţinute la Agronomic Design 2018 puteţi urmări pe pagina de internet: www.titanmachinery.ro.


Bogdan CONSTANTIN
PR & Communication Specialist
Titan Machinery România

INOVAŢIILE CASE IH AU ATINS PERFECŢIUNEA
Concluzia acestor evenimente a fost aceea că România beneficiază de unele dintre cele mai fertile soluri din Europa şi din lume. Fermierii din România, studiind în detaliu tehnica agricolă modernă, au devenit cu timpul adevăraţi profesionişti în alegerea utilajelor potrivite pentru fermele pe care le administrează în perspectiva unei agriculturi durabile, performante. Tehnica pe care constructorul american CASE IH a adus-o în România nu a răsărit peste noapte, ci este rezultatul unor eforturi continue ale câtorva generaţii de ingineri, specialişti şi inventatori care, în goana după perfecţiune timp de aproape două secole, produc astăzi utilaje aflate în topul celor mai performante la nivel mondial. Poate că transmisia variabilă continuă (CVX) a tractoarelor CASE IH reprezintă pentru unii o alternativă de luat în calcul, iar pentru alţii o soluţie neapărată, însă cu siguranţă aceasta devine un deziderat fără de care agricultorii nu pot efectua lucrările solului la cele mai înalte standarde, cu eficienţă maximă şi cu costuri minime. Poate că rotorul cu flux axial de care beneficiază combinele CASE IH reprezintă pentru unii o simplă caracteristică a acestora, dar cu siguranţă acesta reprezintă vârful de tehnică mondială în recoltare, pe care CASE IH l-a inventat şi l-a dezvoltat continuu, păstrând spargerile şi pierderile de boabe aproape de zero.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 14/219 (ediţia 15-31 august 2018)

Vizualizat: 700 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?