Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

AGROMALIM deschide seria târgurilor de toamnă

Publicat: 22 august 2022 - 12:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cel mai mare târg de agricultură din vestul ţării va avea loc în perioada 1-4 septembrie la Centrul Expoziţional Arad, unde vor expune circa 270 de firme din România dar şi din străinătate.

Expozitia Agromalim din drona_b
Suprafaţa totală alocată Agromalim, eveniment organizat de către Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad, ajuns la ediţia cu numărul 32, depăşeşte 37.000 metri pătraţi, din care 4.500 mp la interior, 30.000 mp spaţiu exterior şi 2.200 mp zona în care vor fi expuse animalele.

După cum am aflat de la Cimi Enache, responsabilul expoziţiei, în pavilioanele A şi B vor expune companiile furnizoare de inputuri agricole, atât pentru cultura mare cât şi pentru sectorul zootehnic. Pavilionul C, în schimb, va găzdui producători locali de produse agroalimentare şi produse derivate. În platformele exterioare din jurul complexului vom putea vedea, ca de obicei, tehnică agricolă. „Cu mici excepţii, principalii producători şi importatori de maşini şi echipamente agricole vor fi prezenţi la Agromalim 2022. Sunt şi câteva firme care vor veni în premieră la Arad. Desigur, vom putea vedea şi elemente ce ţin de 'smart farming', cum ar fi drone şi echipamente robotizate”, ne-a declarat Cimi Enache.

O atracţie importantă se anunţă a fi şi secţiunea de zootehnie, realizată în parteneriat cu Asociaţia Crescătorilor de Vaci Bălţata Românească tip Simmental (ACVBR Sim), Asociaţia „Păstorul Crişana”, acreditată pentru conducerea registrului genealogic al rasei Ţurcana, Asociaţia Aberdeen Angus România, respectiv Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale de Blană din judeţul Arad. În standul special amenajat vor fi expuse bovine de lapte şi de carne, ovine, păsări, iepuri şi alte animale de hobby.

De asemenea, va exista şi acea zonă pentru demonstraţii şi concurs de îndemânare organizate împreună cu Sorin Bungescu, profesor la Universitatea de Ştiinţele Vieţii 'Regele Mihai I' din Timişoara.

Deschiderea oficială a târgului din acest an este programată pentru data de 1 septembrie, ora 11.Ediţia din 2021 a Agromalim, prima de la debutul pandemiei, a fost un real succes pentru organizatori. Pe parcursul celor patru zile de expoziţie s-au înregistrat în jur de 17.500 de vizitatori iar numărul expozanţilor a ajuns la 230.


Vizualizat: 1234 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?