Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AGROMALIM 2017: MEWI prezintă ECHIPAMENTELE AGRICOLE PREFERATE ale unor FERMIERI DE TOP din vestul ţării!

Publicat: 01 septembrie 2017 - 14:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CEA MAI BUNĂ TEHNICĂ AGRICOLĂ A MOMENTULUI, LA AGROMALIM 2017. MEWI prezintă la târgul de la Arad echipamente agricole Challenger, Fendt, Valtra şi Horsch, care vor avea preţuri speciale pe perioada târgului. Iată ce au ales câţiva fermieri importanţi din vestul ţării şi de ce!

TRACTORUL CHALLENGER 875 E, CU 15% REDUCERE PE PERIOADA TÂRGULUI!

Tractorul cu șenile pe care frații Ianco şi Ioji Zifceak (Max Agro, Gătaia, jud. Timiş) au pariat în urmă cu mulți ani, și pe care continuă să se bazeze pentru a lucra cele 10.000 de hectare pe care le cultivă.

În 12 ore de lucru, un disc atașat unui astfel de Challenger, de 600 CP, prelucrează 100-150 hectare. În plus, ghidarea prin GPS de care dispun fac posibilă supravegherea atentă a lucrărilor în câmp, spunea Ianco Zifceak.

Pe durata târgului, prețul unui astfel de tractor va fi de 298.000 euro (un discount de 15% aplicat prețului de listă).

challenger-875-E_b

COMBINA FENDT 6335 C

Dumitru Toșca (Merpano, Săcălaz, jud. Timiș), de asemenea un fermier important din Banat, a recoltat anul acesta cu patru astfel de combine, din care două achiziționate chiar în 2017, la fel de eficiente precum tractoarele cu același nume.

Caracteristici tehnice:
- 3 tobe de batere, valț uniformizare material PowerFeed la intrarea în canalul de alimentare;
- bătător 600 mm x 1600mm cu 8 șine de batere;
- grătar universal, reglarea electrică a grătarelor;
- număr de scuturători: 6, suprafață totală de separare: 9,06 mp, tocător de paie;
- sistem de separare intensivă a paielor, turbină aspirație praf;
- buncăr boabe 9.000 litri, debit de descărcare: 105 l/sec.;
- transmisie hidrostatică cu 4 trepte, frâne hidraulice;
- motor AGCO POWER, 265 kw/ 360 CP cu boost (ISO TR 14396);
- putere maximă 246 kw/335 CP;
- 6 cilindri, răcire cu apă, Bi-turbo, Common-Rail;
- sistem de tratare a gazelor eșapate SCR, catalizator(DOC) + recirculare gaze eșapate(EGR);
- cabină cu vizibilitate mare, climatronic, încălzire, scaun ergonomic reglabil;
- scaun copilot, comenzi centralizate pe o manetă (joystick), terminal Vario;
- heder pentru cereale păioase FreeFlow de 7 m.

La Agromalim 2017, combina Fendt 6335 C va fi prezentă împreună cu un culegător de porumb Dominoni Kaiman.

COMBINA-FENDT-6335-C_b

HORSCH TERRANO 4 MT

Utilajul cel mai dorit de toți fermierii clienți MEWI este un cultivator tractat, prins în tiranții tractorului, cu o lățime de lucru de 4,4 m (3 m lățime de transport, având cadru rabatabil hidraulic).

Alte caracteristici:
- disc scurt pe 2 rânduri cu diametru 52 cm; număr de discuri 36;
- dispunere a ghearelor pe 2 rânduri; număr de gheare 11;
- distanța între gheare pe un rând 80 cm;
- gheare TerraGrip; vârfuri MulchMix HM;
- baterie cu discuri pentru nivelare; tăvălug STEELDISC Ø 58 cm.

Pe parcelele Merpano, în urma combinei, cultivatorul Terrano 4 MT (tractat de Fendt 936 Vario), lucrează terenul la mică adâncime (maxim 10 cm), pe de o parte pentru împiedicarea răsăririi plantei, iar pe de altă parte, pentru întreruperea capilarităţii. Este o metodă ce presupune costuri suplimentare, dar o recomand tuturor celor care au posibilitatea, spune Dumitru Toșca.

Atât combina Fendt 6335 C, cât și cultivatorul Horsch Terrano 4 MT vor avea prețuri speciale pentru cei care le vor contracta pe perioada târgului, cu discounturi semnificative.

HORSCH-terrano-4-MT_b

TRACTORUL VALTRA N 124 H5

Potrivit și adaptabil oricărui colț din lume și din țara aceasta, de la frigurile din Harghita, până la soarele uscat al Dobrogei, acest produs finlandez este unul dintre cele mai fiabile tractoare ale momentului.

Câteva date tehnice:
- motor AGCO Power, turbo,4 cilindri; capacitate 4,40 l; putere dezvoltată 92 kW/125 CP; norme poluare TIER 4 final, tehnologie Only SCR!; răcire cu apă; instalație de pornire la rece;
- cutie de viteze Power Shuttle 20 + 20 trepte – 40 km / h;
- tracțiune integrală; priză de putere 540 /1000 rpm, 6 caneluri, 35 mm; 3 prize hidraulice duble;
- pompă hidraulică 73 l /min;
- capacitate de ridicare 58 kN; ridicător spate cu comandă electrică.

Este Tractorul anului 2016, votat de jurnaliști după ce au ascultat vocea fermierilor.

valtra-N_b

TRACTORUL FENDT 939 VARIO

Vârf de gamă, vârf de tehnologie, vârf în clasa sa de putere, un adevărat lider de piață (de altfel, seria 900 deține, încă din 1995, cea mai mare cotă de piață pe segmentul peste 300 CP), tractorul de 390 CP al producătorului german Fendt este tot ce-și poate dori un fermier, de oriunde în lume.

Cosmin Micu (Procereal Agrosan, Mănăștur, jud. Arad), tânărul fermier deja binecunoscut în zona de vest a țării, datorită rezultatelor, cunoștințelor și curajului său, a cumpărat, încă din 2008, un prim tractor Fendt. De atunci, au mai urmat câteva, cu puteri din ce în ce mai mari, iar anul acesta a culminat cu un Fendt 939 Vario, recunoscut pentru eficiență, eleganță și confort, și pentru înalta tehnologie încorporată.

FENDT-939_b

DISCUL HORSCH JOKER 8 RT

Tot de pe lista de preferințe al lui Cosmin Micu, MEWI va prezenta la Agromalim Arad discul scurt Horsch Joker 8 RT, un utilaj robust, potrivit oricărui tip de sol, rezistent la pietre, chiar și la viteze mari de lucru.

Este tractat, se prinde în bara de tracțiune a tractorului, are 7,25 m lățime de lucru, cadru rabatabil hidraulic, 60 discuri crenelate înclinate, dispuse pe 2 rânduri, cu un diametru al discurilor de 520 mm și un unghi de tăiere la 17 grade. Tăvălugul RollFlex, cu diametru de 60 cm asigură o foarte bună mărunțire și nivelare. Poate fi atașat unui tractor de 240 - 320 CP.

HORSCH-joker-8-RT_b

Vizualizat: 969 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?