Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

AGROLAND - partenerul profesioniştilor

Publicat: 19 iunie 2018 - 10:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agroland Professional Farm este divizia pentru ferme a Agroland. La fel ca şi în anii trecuţi, Agroland a fost sponsor al Concursului de Bălţată Românească de la Agraria 2018.

Cu acest prilej, am stat de vorbă cu Dan Robasciuc, director general Agroland Professional Farm SRL.

Dan Robasciuc şi Nicolae Pastor - câştigătorul marelui premiu Miss Agraria 2018_b

Ferma: De ce Agroland Professional?
Dan Robasciuc: Având partea de magazine de peste 20 de ani, la un moment dat, presiunea din partea fermelor mijlocii şi mari a fost destul de mare pentru a crea un departament profesionist care să servească interesele acestor fermieri. De aceea facem tot posibilul să fim partenerul fermierilor, nu doar un furnizor. Suntem alături de ei cu soluţii complete, consultanţă şi produse personalizate, care în final să le aducă plus valoare în ferme.
Nevoile unui fermier mare/profesionist sunt diferite de cele ale micului crescător de animale. De aceea, împreună cu proprietarii fermelor încercăm să găsim cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte tehnologia furajării, soluţii care să îmbunătăţească starea de sănătate a animalelor şi să aducă profit, într-un cuvânt - prosperitate.

Ferma: Cui vă adresaţi?
Dan Robasciuc: Ne adresăm tuturor fermierilor, indiferent de specia de animale pe care o au în exploatere (pui de carne, găini ouătoare, struţi, porci, bovine de carne, bovine de lapte, ovine, caprine). Cu toate acestea, cel mai bine reprezentaţi suntem pe partea de rumegătoare, în special vaci de lapte şi bovine de carne, pentru care avem cea mai largă gamă de produse, începând de la înlocuitori de lapte, furaje starter, premixuri vitamino-minerale pentru toate categoriile şi până la produse pentru condiţionarea furajelor. Practic, putem să asigurăm fermierilor tot pachetul necesar pentru condiţionarea furajelor: inoculanţi, acidifianţi, sfoară şi plasă pentru balotat, folii stretch pentru baloţi şi folii pentru acoperirea silozurilor. Împreună cu aceste produse putem asigura şi suport tehnic de specialitate în perioada de producere a furajelor.

AGROLAND - partenerul profesioniÅŸtilor_b

Ferma: Cum decurge relaţia companiei cu fermierii?
Dan Robasciuc: Cu fermierii cu care colaborăm avem stabilite protocoale de lucru, facem vizite în ferme, analizăm furajele, starea fiziologică şi de sănătate, condiţia corporală şi nivelulul productiv al animalelor, iar apoi, pe baza acestor analize, facem propuneri fermierilor în ceea ce priveşte lotizarea animalelor, raţiile furajere şi alte soluţii tehnice specifice tehnologiei aplicate în fermele respective, care să se plieze pe posibilităţile tehnologice din fiecare exploataţie. De multe ori, nici măcar nu este nevoie de cheltuieli suplimentare din partea fermierilor, ci doar de o mai bună organizare a activităţilor din fermă.

Ferma: Cum convingeţi un fermier să folosească produsele Agroland?
Dan Robasciuc: Uneori este mai greu, pentru că unii fermieri sunt sceptici şi foarte conservatori, nu sunt foarte deschişi la soluţii noi, chiar dacă acestea sunt în favoarea lor, atât din punct de vedere al performanţelor animalelor, cât şi economic. În prezent, ne mândrim cu mai mulţi fermieri şi cu o mulţime de ferme în România în care am făcut testări ale produselor noastre şi unde am obţinut rezultate foarte bune, astfel că avem exemple şi ferme partenere în care soluţiile Agroland Professional Farm aduc plus valoare. Modul nostru de a convinge sunt rezultatele bune.

Dan Robasciuc_b

Ferma: Care sunt produsele de top pe care le oferiţi?
Dan Robasciuc: Apropierea faţă de fermier este cel mai important atu al echipei noastre, noi ne-am propus să fim mai mult decât simpli vânzători. Eu lucrez în domeniul nutriţiei animale de 14 ani şi pot spune că, deşi suntem văzuţi uneori de şefii sau proprietarii de ferme ca nişte vânzători, cei care au deschidere şi răbdare şi stau de vorbă cu noi descoperă că de fapt venim cu soluţii în beneficiul fermelor pe care le conduc. Avem produse foarte bune şi lucrăm direct cu producători care ne asigură inclusiv sprijinul tehnic de specialitate, întotdeauna suntem conectaţi la cele mai inovative soluţii în domeniul nutriţiei animale prin intermediul partenerilor noştri externi. Pachetul complet de soluţii cred că ne diferenţiază; probabil suntem una dintre puţinele companii din România care se implică pro-activ şi financiar în sprijinirea fermirilor, nu doar cu sfaturi şi cu produse. Avem două programe prin care vrem să conştientizăm importanţa perioadei de trecere de la repausul mamar, la lactaţie - cea mai importantă etapă din viaţa unei vaci de lapte, precum şi de importanţa utilizării corecte a laptelui praf şi a furajului starter la viţei. Pentru o dezvoltare corectă, pe lângă lapte, viţeii au nevoie şi de un furaj starter de calitate, cu digestibilitate ridicată şi bine echilibrat nutriţional.

Informaţii suplimentare, la telefon 0731333796 sau pe pagina web: http://ferme.agroland.ro/

LOGO-Agroland-Professional-Farm_b
Un articol publicat în revista Ferma nr. 9/214 (ediţia 15-31 mai 2018)

Vizualizat: 1492 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?