Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

5 modalităţi de semănat mai repede cu Trimble

Publicat: 13 mai 2018 - 16:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cum să vă încadraţi în perioada optimă de semănat astfel încât să recuperaţi rămânerea în urmă la semănat?

Am selectat 5 idei care vă pot ajuta să folosiţi cât mai eficient şi cât mai bine timpul scurt rămas pentru semănat.

5 modalităţi de semănat mai repede cu Trimble_b

1. Semănaţi fără omiteri sau suprapuneri. Una dintre cele mai importante premise pentru o recoltă bogată este precizia semănatului. Lipsa omiterilor şi a suprapunerilor precum şi existenţa aşa-numitelor “rânduri drepte” nu numai că înlesnesc operaţiile agricole ce urmează după semănat ci şi ajută la dezvoltarea optimă a culturilor. Soluţiile Trimble pentru ghidare permit efectuarea semănatului cu precizie excelentă, de chiar şi 1 cm în reţeaua RTK Vanatage.


2. Semănaţi mai repede orice teren. Cea mai eficientă modalitate să beneficiaţi pe deplin de timpul scurt rămas pentru semănat este să măriţi viteza de lucru. Vă puteţi baza pe sistemul de ghidare automată Trimble Autopilot care vă permite să: semănaţi cu precizie la o viteză mai mare chiar şi pe terenuri nelucrate sau neregulate; intraţi în linia următoare fără pierdere de timp în capătul rândurilor; scădeţi din oboseala operatorului ca să se concentreze mai bine la operaţiunile efectuate. În cazul terenurilor înclinate sau deluroase vă pot ajuta soluţiile pentru ghidare automată a utilajului tractat TrueGuide şi TrueTracker, care pot să compenseze înclinarea utilajului.


3. Aveţi mai multe ore de lucru. Ca să reuşiţi să semănaţi mai multe ore ore în puţinele zile potrivite pentru semănat este nevoie de o tehnologie care să garanteze că maşinile vor merge în linia corectă fără micşorarea vitezei de lucru şi fără generare de oboseală excesivă a operatorilor. Mulţumită tehnologiilor Trimble puteţi semăna chiar şi în condiţii de vizibilitate redusă şi în timpul nopţii - Trimble Autopilot conduce maşina mereu în linie dreaptă şi fără abateri din rând.


4. Aveţi nevoie de mai puţin timp pentru întoarcerea la capăt de rând. Soluţia oferită de Trimble - tehnologia de întoarcere automată la capăt de rând Next Swath calculează şi urmăreşte cel mai bun traseu de întoarcere şi încadrează maşina pe rândul următor fără să părăsească hotarele terenului lucrat, reducând durata lucrării şi costurile cu combustibilul.


5. Semănaţi în mod concomitent cu două sau mai multe maşini. Pentru a semăna în mod eficient un teren cu mai multe maşini, acestea trebuie să lucreze sincronizat. Veţi obţine rezultate maxime dacă maşinile sunt ghidate cu precizie pe rândurile respective, la distanţa corectă una de cealaltă, şi cu viteza potrivită. Folosind monitorul de ghidare Trimble TMX-2050 puteţi planifica liniştit timpul necesar semănatului pentru că acesta oferă posibilitatea de partajare a informaţiei în timp real între toate maşinile care lucrează pe acelaşi teren - unde se află şi ce suprafaţă lucrează fiecare maşină.


Mai multe detalii despre soluţiile Trimble puteţi găsi pe site-ul distribuitorului Vantage: www.vantage-ro.com

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 7/212 (ediţia 15-30 aprilie 2018)

Vizualizat: 383 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?