BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

2 SOLUŢII pentru recolte ÎNSEMNATE

Publicat: 18 mai 2018 - 21:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a preveni carențele nutritive de macro si microelemente ale plantațiilor de pomi și ale celor de legume, precum și pentru a asigura depășirea în siguranță a momentelor de stres termic sau de înrădăcinare, este necesar să aplicăm anumiți fertilizanți foliari de calitate ridicată, pentru care gradul de absorbție al elementelor nutritive se apropie de 100%.

Screen-Shot-2018-05-16-at-5.23.38-PM_b

Pentru a preveni carențele nutritive de macro si microelemente ale plantațiilor de pomi și ale celor de legume, precum și pentru a asigura depășirea în siguranță a momentelor de stres termic sau de înrădăcinare, este necesar să aplicăm anumiți fertilizanți foliari de calitate ridicată, pentru care gradul de absorbție al elementelor nutritive se apropie de 100%.Beneficiile Wuxal pentru legume și pomi fructiferi.
Teoria spune că plantele își iau prin rădăcini nutrienții necesari. Totuși, în practică, știm că, din motive ce țin de condițiile meteo, soi, sol etc., uneori culturile nu merg așa cum ar trebui. Pentru a preveni carențele nutritive de macro si microelemente ale plantațiilor de pomi și ale celor de legume, precum și pentru a asigura depășirea în siguranță a momentelor de stres termic sau de înrădăcinare, este necesar să aplicăm anumiți fertilizanți foliari de calitate ridicată, pentru care gradul de absorbție al elementelor nutritive se apropie de 100%. Fertilizanții foliari vor susține plantele, așa cum obiceiurile sănătoase de nutriție ajută oamenii în perioadele solicitante.

Screen-Shot-2018-05-16-at-5.11.53-PM_b

Wuxal Ascofol – extract de alge marine cu efect anti-stres pentru plante

Wuxal Ascofol este un fertilizant foliar sub formă de suspensie concentrată, cu beneficii pentru culturile de legume și cele de pomi fructiferi. Wuxal Ascofol conține o cantitate însemnată de extract din alga Ascophyllum nodosum, precum și bor, zinc și mangan. Procesarea algelor se realizează cu mijloace tehnice blânde, ce asigură păstrarea unui procentaj foarte înalt din substanțele active naturale. În cazul legumelor, Wuxal Ascofol ameliorează stresul apărut la transplantare și are efect stimulator, susținând diviziunea celulară și înrădăcinarea. În cazul pomilor fructiferi, recomandăm aplicarea Wuxal Ascofol cu 24 de ore înainte de accidentele climatice pentru a spori astfel rezistența bobocilor florilor de cais, cireș sau prun, dar și imediat după, pentru diminuarea efectelor. De asemenea, aplicat în primele stadii de dezvoltare din primăvară, Wuxal Ascofol asigură pomilor nutrienții necesari datorită conținutului ridicat de aminoacizi, bor și microelemente, care favorizează polenizarea și legatul fructelor.

Wuxal Calcium – fructe mai sănătoase, culturi mai profitabile

Wuxal Calcium este un fertilizant foliar bogat în calciu, azot, magneziu și microelemente, pe care-l recomandăm la culturile de pomi (măr, cireș, piersic), viță-de-vie, căpșuni, legume (tomate, ardei, castraveți, conopidă, țelină, salată), pepeni.

Fotolia_66893428_M_b

Calciul este necesar plantelor pentru buna dezvoltare a ţesuturilor în creştere (vârfurile plantelor, lăstari, fructe, dar și a rădăcinile foarte fine, care sunt şi cele mai active). Temperaturile ridicate și slaba hidratare a culturii pot determina apariția carenței de calciu. Vom fi surprinși să vedem că, deși am aplicat la sol fertilizanți pe bază de calciu, acesta nu este translocat în plantă (nu circulă dintr-un loc în altul), spre deosebire de alte elemente ca azotul, potasiul, magneziul sau fosforul.
Lipsa calciului poate avea repercursiuni grave asupra culturii și a producției, unele dintre acestea fiind: apariția putregaiului apical la fructe si legume, avortarea fructelor de castraveţi, piticirea cepei şi a cartofilor, pătarea și gustul amar al fructelor de măr, clorozarea marginală a frunzelor la salată și varză. La tomate frunzele capătă aspect marmorat, vârfurile apicale putrezesc, iar semințele se dezvoltă incomplet.
Dacă aceste semne au apărut în cultură, înseamnă că dezvoltarea și productivitatea sunt deja afectate. De aceea, vă recomandăm să aplicați fertilizantul Wuxal Calcium din timp pentru a vă asigura o recoltă de calitate, care să vă aducă profit.
Wuxal Calcium crește diviziunea celulară, ceea ce se va traduce în fructe și legume de dimensiuni mari, și întărește peretele celular. Aplicând Wuxal Calcium preveniți pătarea în mană, creșteți rezistența la boli, precum și rezistența la depozitare și transport. După cum am precizat mai sus, calciul din Wuxal Calcium se absoarbe mai bine decât cel din formulările tradiționale. În plus, conținutul de azot, magneziu și microelemente contribuie la nutriția echilibrată a culturilor.

Fotolia_49786947_M_b

Pentru mai multe informații privind nutriția foliară, vă invităm să contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania sau să ne scrieți pe pagina de facebook www.facebook.com/profesorwuxal. 

Vizualizat: 10680 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?