Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ce semănăm și ce plantăm în iulie - august în grădină

Publicat: 13 iulie 2018 - 13:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Lista plantelor și sfaturi utile

Ce plante se pot semăna și planta în perioada iulie-august? V-am pregătit o listă cu ceea ce am semănat noi și câteva reguli și sfaturi utile de care este indicat să țineți cont.

Busuioc și mini busuioc – Busuiocul l-am plantat lângă roșii deoarece dau gust bun acestora și le protejează de dăunători. Busuiocul clasic se plantează la 25 de cm distanță de alte plante pentru a avea spațiu suficient pentru dezvoltare, iar mini busuiocul la 20 de cm.

Arpagic – Arpagicul, cel din ceapă uscată, îl plantăm tot lângă roșii la o distanță de 5-6 cm între plante.

Praz – Prazul pe care dorim să îl plantăm trebuie să aibă grosimea unui creion. Tăiem o parte din rădăcinile și din frunzele prazului pentru a forța îngroșarea. Distanța între plante trebuie să fie de minim 10 cm.

praz_b

Sfeclă roșie – Sfecla roșie se poate obține fie prin semănat, fie prin plantarea răsadului. Distanța de plantare este de 10 cm între plante.

Mărar – Acesta se poate semăna fie pe rânduri -distanța dintre acestea fiind de 20 de cm-, fie prin împrăștiere.

Spanac – Îl semănăm pe rânduri la 3-4 cm între plante și 20 de cm între rânduri. Semănăm uniform, iar dacă considerați că au răsărit prea des, trebuie să le răriți.

Salată – Amestecăm semințele de salată cu cele de ridichie și le semănăm pe rânduri la o distanță de 20 de cm între rânduri. Răsărirea acestora este treptată, iar plantele de salată ce răsar pot fi replantate într-un alt loc.

Dovleac – Se seamănă în cuiburi de câte 3-4 semințe la o distanță de minim 80 de cm între cuiburi. Dacă răsar toate semintele, va trebui să le răriți și să lăsați una, maxim două plante. La dovleacul care are vrejul mai lung, distanța trebuie să fie de minim 1 metru între plante.

Casiana Mihut la gradina Ritei_b

Castraveți – Aceștia se pot obține fie prin semănat fie prin răsad. Cel mai indicat ar fi să semănăm castraveții lângă un gard sau să puneți mai târziu o plasă de susținere pe care să poată crește. Dacă semănăm castraveți pe rânduri, distanța între semințe trebuie să fie de 10  - 15 cm. Dacă semănăm în cuiburi, distanța dintre acestea trebuie să fie de 50 de cm.

Mai puteți semăna gulii, fasole verde (doar pentru păstăi), pătrunjel (pentru frunze cât și pentru rădăcină), varza de toamnă și varza Kale.

Mai jos aveți video explicativ

Nu uitați! După ce ați semănat sau plantat răsaduri, să udați din abundență!

Acest articol face parte din proiectul "La grădina Ritei" inițiat acum un an de zile de către Ferma Media Grup și care constă într-o serie de filmulețe despre o grădină demonstrativă de la organizarea spațiului și până la recoltare. Proiectul se adresează celor care au o mică suprafață de teren lângă casă și doresc să cultive legume, plante aromatice și flori, simplu și frumos.

Vă dorim spor!

Vizualizat: 33722 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?