Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

VASILE ABRUDAN face să rodească pământurile din Țara Vrâncioaiei

Publicat: 04 februarie 2017 - 15:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Inginerul Vasile Abrudan, ardelean la origine, dar stabilit în municipiul Tecuci, în vârstă de 68 de ani, este absolvent al Facultății de mecanică agricolă, promoția 1973.

De atunci, a condus ani în șir o stațiune pentru mecanizarea agriculturii în nord-vestul județului Galați. „Realizarea cea mai mare cu care vă mândresc este că, înainte de Revoluție, am reușit să ridic SMA Berheci între unitățile de top din mecanizarea gălățeană.

Vasile AbrudanAm obținut producții notabile pe dealurile sterpe ale Covurluiului la cereale și plante tehnice, am înzestrat stațiunea cu tehnică performantă. Producțiile cele mai mari la grâu depășeau 4 tone/ha, porumbul se apropia de 8 t/ha, iar la floarea-soarelui recolta era de aproape 3.000 kg boabe/ha. Erau producții de pionierat la acea vreme!”, ne-a declarat fermierul.
Inginerul Vasile Abrudan are un gust amar legat de agricultură: „Regret nespus de mult că am fost nevoit să părăsesc zona SMA Berheci. Acum, exploatez în județul Vrancea, satul Feldioara, comuna Tănăsoaia, aproape 200 hectare. Și aici fac să rodească, an de an, terenurile sărace în nutrienți ale Țării Vrâncioaiei”, ne-a declarat cu o ușoară amărăciune în glas fermierul.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 2 (185) din 1-15 februarie 2017

 

Vizualizat: 586 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!