Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

VASILE ABRUDAN face să rodească pământurile din Țara Vrâncioaiei

Publicat: 04 februarie 2017 - 15:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Inginerul Vasile Abrudan, ardelean la origine, dar stabilit în municipiul Tecuci, în vârstă de 68 de ani, este absolvent al Facultății de mecanică agricolă, promoția 1973.

De atunci, a condus ani în șir o stațiune pentru mecanizarea agriculturii în nord-vestul județului Galați. „Realizarea cea mai mare cu care vă mândresc este că, înainte de Revoluție, am reușit să ridic SMA Berheci între unitățile de top din mecanizarea gălățeană.

Vasile AbrudanAm obținut producții notabile pe dealurile sterpe ale Covurluiului la cereale și plante tehnice, am înzestrat stațiunea cu tehnică performantă. Producțiile cele mai mari la grâu depășeau 4 tone/ha, porumbul se apropia de 8 t/ha, iar la floarea-soarelui recolta era de aproape 3.000 kg boabe/ha. Erau producții de pionierat la acea vreme!”, ne-a declarat fermierul.
Inginerul Vasile Abrudan are un gust amar legat de agricultură: „Regret nespus de mult că am fost nevoit să părăsesc zona SMA Berheci. Acum, exploatez în județul Vrancea, satul Feldioara, comuna Tănăsoaia, aproape 200 hectare. Și aici fac să rodească, an de an, terenurile sărace în nutrienți ale Țării Vrâncioaiei”, ne-a declarat cu o ușoară amărăciune în glas fermierul.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 2 (185) din 1-15 februarie 2017

 

Vizualizat: 825 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?