Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tabără: Micii producători să se orienteze spre agricultura ecologică!

Publicat: 28 august 2017 - 12:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România este ţara cu cele mai multe exploataţii agricole din Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că suprafeţele sunt foarte fărâmiţate, însă asta nu ar trebui să fie un handicap pentru noi, consideră fostul ministru Valeriu Tabără.

În opinia sa, România s-ar putea să aibă un foarte mare avantaj, tocmai datorită numărului foarte mare de exploataţii de mici dimensiuni. "Dacă privim ansamblul de diversităţi de agricultură pe care le propune inclusiv zona ecologistă am putea avea de câştigat. Noi avem o experienţă oarecum similară, de dinainte de 1989, când aproape 35 la sută din piaţa produselor agroalimentare era a zonelor necooperativizate. Dar prin relaţia directă cu acele pieţe locale", susţine vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

Valeriu-Tabara_bPentru a stimula producţia în acest sector, Tabără propune alocarea de subvenţii speciale. "Ar trebui date anumite subvenţii special pentru acest sector al micilor producători, aşa cum se întâmplă în Austria, în Alpii francezi, sau în Alpii italieni, dar şi în Elveţia. S-ar putea înfiinţa sere şi solarii pentru legume în zone de munte", e de părere fostul şef de la Agricultură.

Cu ocazia Zilei Grâului, eveniment organizat la sfârşitul săptămânii, la Timişoara, acesta a avertizat că în ciuda producţiilor istorice anunţate la culturile păioase, recolta de porumb din această toamnă va avea mult de suferit. "Perspectivele campaniei de recolat din toamnă nu sunt cele mai bune. Producţia de porumb va fi mult diminuată. Iar aici nu e vorba de o secetă pedologică, pe care o putem contracara prin lucrări tehnice", ne-a declarat Valeriu Tabără.

Potrivit acestuia, există un pericol clar de deşertificare a României. "Teren se pierde însă şi acum. Circa 150 de milioane de tone de teren se pierde în fiecare an prin erodare şi aproximativ 1,5 milioane de tone de humus, care este baza fertilităţii solurilor", spune el.

Vizualizat: 1339 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?