Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ROMÂNIA găzduieşte ADUNAREA GENERALĂ a Uniunii Europene a Comercianților de Animale Vii și Carne

Publicat: 04 octombrie 2017 - 15:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PREMIERĂ PENTRU ŢARA NOASTRĂ. În perioada 19-21 octombrie 2017, se desfăşoară, la Bucureşti, Adunarea generală şi Conferinţa anuală a Uniunii Europene a Comercianților de Animale Vii și Carne (UECBV). Comisarul European pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentelor, Vytenis Andriukaitis si ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, vor participa la eveniment.

Evenimentul este organizat în premieră în România şi va reuni reprezentanți ai membrilor UECBV din mai multe state UE. Gazde şi implicate direct în organizarea evenimentului sunt, în calitate de membri UECBV, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), împreună cu Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP). Evenimentul va avea loc la Hotel Caro, București.

COLAJ-PANA-LADOSI_bFoto: Mary Pană, preşedinte ACEBOP şi Ioan Ladoşi, preşedinte APCPR

Prima zi a întâlnirii, 19 octombrie, va fi dedicată întâlnirilor tehnice.

În cea de-a doua zi, 20 octombrie, vor avea loc dezbateri şi discuţii la care vor participa specialişti din mai multe state UE. Invitaţi speciali sunt comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentelor, Vytenis Andriukaitis şi ministrul român al Agriculturii, Petre Daea. Sesiunea 1 a conferinţei UECBV, cu tema "Sectorul carne în UE şi provocarea de a răspunde aşteptărilor societăţii civile” va fi condusă de Ioan Ladoşi, preşedinte APCPR. Sesiunea 2, având ca temă „Brexit”, va fi prezidată de Mary Pană, preşedinte ACEBOP.

În ultima zi a evenimentului, pe 21 octombrie, sunt programate vizite la ferme şi centre de colectare de bovine şi ovine.

Vizualizat: 1487 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?