Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ROMÂNIA găzduieşte ADUNAREA GENERALĂ a Uniunii Europene a Comercianților de Animale Vii și Carne

Publicat: 04 octombrie 2017 - 15:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PREMIERĂ PENTRU ŢARA NOASTRĂ. În perioada 19-21 octombrie 2017, se desfăşoară, la Bucureşti, Adunarea generală şi Conferinţa anuală a Uniunii Europene a Comercianților de Animale Vii și Carne (UECBV). Comisarul European pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentelor, Vytenis Andriukaitis si ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, vor participa la eveniment.

Evenimentul este organizat în premieră în România şi va reuni reprezentanți ai membrilor UECBV din mai multe state UE. Gazde şi implicate direct în organizarea evenimentului sunt, în calitate de membri UECBV, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), împreună cu Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP). Evenimentul va avea loc la Hotel Caro, București.

COLAJ-PANA-LADOSI_bFoto: Mary Pană, preşedinte ACEBOP şi Ioan Ladoşi, preşedinte APCPR

Prima zi a întâlnirii, 19 octombrie, va fi dedicată întâlnirilor tehnice.

În cea de-a doua zi, 20 octombrie, vor avea loc dezbateri şi discuţii la care vor participa specialişti din mai multe state UE. Invitaţi speciali sunt comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentelor, Vytenis Andriukaitis şi ministrul român al Agriculturii, Petre Daea. Sesiunea 1 a conferinţei UECBV, cu tema "Sectorul carne în UE şi provocarea de a răspunde aşteptărilor societăţii civile” va fi condusă de Ioan Ladoşi, preşedinte APCPR. Sesiunea 2, având ca temă „Brexit”, va fi prezidată de Mary Pană, preşedinte ACEBOP.

În ultima zi a evenimentului, pe 21 octombrie, sunt programate vizite la ferme şi centre de colectare de bovine şi ovine.

Vizualizat: 1527 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?