Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

"O vacă ar trebui să dea între 8 şi 10 mii de litri pe an"

Publicat: 25 august 2017 - 11:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Darinka Sebenik, din Slovenia, s-a numărat şi ea printre participanţii la turul organizat de Asociaţia Presei Agricole din România (APAR) la sfârşitul lunii iunie. Departe de prejudecăţile cu care ne privesc unii din exterior, aceasta crede că agricultura noastră are multe de oferit.

Darinka_Sebenik_b- Cum a fost experienţa acestui tur organizat în România?
- Chiar dacă România este mult mai mare decât Slovenia, care este un fel de Austrie mai mică, şi noi am trăit în comunism şi ştiu cât de grea a fost această tranziţie. Cei mai mulţi au reuşit să se dezvolte şi să evolueze, iar cei ce sunt încă ancoraţi în acele vremuri nu sunt capabili să facă ceva. Dar dacă discutăm strict despre agricultură, pot spune că aici există mari oportunităţi. Aveţi pământuri foarte bogate, aveţi o climă bună, aveţi apă, ceea ce este extrem de important, în special în această regiune pe care am vizitat-o. Aveţi doar nevoie de puţin mai multe cunoştinţe, aşa cum am descoperit în Insula Mare a Brăilei. Aici am văzut culturi frumoase şi sănătoase. Iar asta este cel mai important, pentru că astfel se obţin producţii bune.

- Ce ţi-a plăcut cel mai mult?
- Eu de obicei scriu despre sectorul creşterii vacilor pentru lapte şi mă bucur că am avut şansa să vizităm două ferme care au acest profil. Mi-a plăcut în mod deosebit ferma doctorului Petcu. Desigur, Agrimat Matca este la un alt nivel, dar eu nu prea cred că fermele cu o mie de vaci au un viitor. Laptele este un produs foarte special. Trebuie să aibe un nivel mare de proteine şi de grăsime, iar o calitate deosebită se obţine cu mâncare bună şi dacă cunoşti fiecare vacă din grajd. Şi mai cred că o vacă ar trebui să dea între 8 şi 10 mii de litri pe an, nu mai mult, pentru a avea o viaţă sănătoasă.

Darinka_Sebenik-Nicoleta_Dragomir_b

Vizualizat: 624 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?