Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

O experienţă de luat acasă

Publicat: 15 august 2017 - 12:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Venită tocmai din Belgia, Nele Kempeneers, mezina grupului de jurnalişti care ne-a vizitat ţara în cadrul turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România, a avut şi un interes personal legat de acest tur, provenind dintr-o familie de fermieri.

Nele_Kempeneers_b- Te afli pentru a doua oară în România. Cum ţi s-a părut de această dată?
- Prima dată am fost ca şi turistă, iar acum în scop profesional. Vizitasem deja Bucureşti, Braşov şi Constanţa, însă de data aceasta am putut vedea România dintr-o cu totul altă perspectivă. Este o ţară cu contraste majore. M-am bucurat să văd că aveţi o agricultură performantă şi că există şi ferme de dimensiunii medii care reuşesc să facă faţă provocărilor. Nu ştiam că cea mai mare exploataţie agricolă se află în România, a fost o surpriză plăcută pentru mine. Am învăţat multe din această vizită în Insula Mare a Brăilei. Familia mea are o fermă în Belgia şi cred că îmi vor fi de folos toate informaţiile acumulate cu această ocazia. Producem şi noi porumb, grâu şi orz, pe lângă cartofi şi sfeclă de zahăr.

- Cât de mare e ferma părinţilor tăi?
- E destul de mică, de doar 40 de hectare, însă iubitul meu exploatează o suprafaţă de o mie de hectare, ceea ce raportat la Belgia este foarte mult. Când am venit aici, însă, mi-am dat seama că totul este relativ. Sper că voi reuşi să aplic şi acasă câte ceva din ce am învăţat aici, sau să implementăm anumite tehnologii. Pe de altă parte, cred că cititorii publicaţiei pentru care scriu vor fi interesaţi să afle cum stau lucrurile aici. Cred că aş putea scrie trei articole numai despre Insula Mare a Brăilei. Aşa că mă duc acasă cu o grămadă de idei.

Nele_Kempeneers_si_Darinka_Sebenik_b- Ce te-a impresionat cel mai mult?
- Peste tot pe unde am ajuns a fost interesant. Pe lângă cea mai mare exploataţie din UE, am rămas plăcut impresionată de ziua în care am petrecut-o în Delta Dunării. Este un loc pe care l-aş recomanda oricând prietenilor mei ca destinaţie de vacanţă. Dar cu siguranţă aceasta nu este ultima mea vizită în România.

Vizualizat: 981 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?