Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

O experienţă de luat acasă

Publicat: 15 august 2017 - 12:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Venită tocmai din Belgia, Nele Kempeneers, mezina grupului de jurnalişti care ne-a vizitat ţara în cadrul turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România, a avut şi un interes personal legat de acest tur, provenind dintr-o familie de fermieri.

Nele_Kempeneers_b- Te afli pentru a doua oară în România. Cum ţi s-a părut de această dată?
- Prima dată am fost ca şi turistă, iar acum în scop profesional. Vizitasem deja Bucureşti, Braşov şi Constanţa, însă de data aceasta am putut vedea România dintr-o cu totul altă perspectivă. Este o ţară cu contraste majore. M-am bucurat să văd că aveţi o agricultură performantă şi că există şi ferme de dimensiunii medii care reuşesc să facă faţă provocărilor. Nu ştiam că cea mai mare exploataţie agricolă se află în România, a fost o surpriză plăcută pentru mine. Am învăţat multe din această vizită în Insula Mare a Brăilei. Familia mea are o fermă în Belgia şi cred că îmi vor fi de folos toate informaţiile acumulate cu această ocazia. Producem şi noi porumb, grâu şi orz, pe lângă cartofi şi sfeclă de zahăr.

- Cât de mare e ferma părinţilor tăi?
- E destul de mică, de doar 40 de hectare, însă iubitul meu exploatează o suprafaţă de o mie de hectare, ceea ce raportat la Belgia este foarte mult. Când am venit aici, însă, mi-am dat seama că totul este relativ. Sper că voi reuşi să aplic şi acasă câte ceva din ce am învăţat aici, sau să implementăm anumite tehnologii. Pe de altă parte, cred că cititorii publicaţiei pentru care scriu vor fi interesaţi să afle cum stau lucrurile aici. Cred că aş putea scrie trei articole numai despre Insula Mare a Brăilei. Aşa că mă duc acasă cu o grămadă de idei.

Nele_Kempeneers_si_Darinka_Sebenik_b- Ce te-a impresionat cel mai mult?
- Peste tot pe unde am ajuns a fost interesant. Pe lângă cea mai mare exploataţie din UE, am rămas plăcut impresionată de ziua în care am petrecut-o în Delta Dunării. Este un loc pe care l-aş recomanda oricând prietenilor mei ca destinaţie de vacanţă. Dar cu siguranţă aceasta nu este ultima mea vizită în România.

Vizualizat: 956 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?