Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MARIUS GOLDIȘ: “Agricultura este viața mea!”

Publicat: 04 februarie 2017 - 15:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Marius Remus Goldiș, în vârstă de 19 ani, împliniți luna trecută, se ocupă împreună cu părinții și cu bunicul său de microferma lor de familie, în satul Brădeț, comuna Buntești, jud. Bihor. Deși încă elev la liceu, Marius a decis: “Agricultura este viitorul meu și mă mândresc cu asta. Agricultura este și cea mai importantă meserie din lume, deoarece asigură hrana întregii omeniri”. 

Mica fermă de familie deține aproximativ 6 hectare de teren. Este populată cu câteva bovine, porcine și păsări, mai pe scurt, o gospodărie de țară, dar de notat este faptul că multe dintre lucrări se fac mecanizat cu ajutorul utilajelor proprii.

Marius Remus Goldis
“Cea mai mare realizare în ferma noastră de familie a fost achiziționarea de utilaje pentru cultivarea terenului și înființarea unei mici plantații de arbuști fructiferi, din resurse financiare proprii. Cea mai urâtă experiență a fost anul trecut: întârzierea plății subvențiilor, scăderea drastică a prețului la lapte/produsele din lapte, oprirea exportului cu animale vii și reducerea prețului de vânzare în viu la speciile bovine și suine”, ne-a menționat Marius satisfacțiile, dar și nemulțumirile unui foarte tânăr fermier. Cu toate acestea, Marius spune foarte hotărât: “Categoric, agricultura este viața mea!”

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 2 (185) din 1-15 februarie 2017

 

Vizualizat: 420 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?