Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Înconjurul lumii în ştiri agricole

Publicat: 21 aprilie 2019 - 13:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Britanicii ăştia chiar sunt daţi naibii!

Cea mai recentă găselniţă e o aplicaţie pe telefon dedicată fermierilor crescători de bovine, aplicaţie care se aseamănă cu celebra „Tinder”. Diferenţa e că se numeşte Tudder - pentru cunoscători!!! - şi că îi ajută pe fermieri să-şi găsească perechea cea mai potrivită, nu pentru ei înşişi, ci pentru văcuţele din grajd! Aplicaţia le pune la dispoziţie o bază de date care conţine locaţia animalului disponibil pentru relaţii „intime”, stăpânul acestuia şi, evident, cea mai reuşită şi... apetisantă fotografie! La acest moment, năstruşnica aplicaţie muuutrimonială conţine deja 42.000 de profile în care apare descrierea animalului, inclusiv starea de sănătate. Adică, mult mai onest decât renumitul Tinder.

femeie-fermiera119_b

O ştire şi mai interesantă însă a sosit recent de pe malul francez al Mării Mânecii
Un studiu recent a scos la iveală faptul că 41% dintre fermierii hexagonului sunt... femei. Şi numărul lor e în creştere! Nu şi drepturile sau veniturile însă, motiv pentru care asociaţiile ce promovează egalitatea de şansă devin din ce în ce mai vocale şi mai combative. Mai mult, au obţinut şi fonduri europene pentru a-şi atinge obiectivele. În acest context apare întrebarea firească: câte femei fermier cu statut recunoscut sunt în România? Eu cunosc foarte puţine, dar pot să mărturisesc că sunt de toată isprava!

Uite că la Belgieni se poate!
Presa valonă a confirmat că există 4 persoane suspecte pentru apariţia şi răspândirea pestei porcine africane la mistreţi în zone apropiate de graniţa franceză. Dintre acestea, o persoană este arestată preventiv de mai bine de 30 de zile, fiind bănuită că a facilitat importul de mistreţi vii, destinaţi vânătorii, din... Europa de Est! Nu se ştie de unde - încă -, dar interesant e că această persoană este angajată a... Ministerului Naturii şi Pădurilor! În Belgia, din septembrie 2018 au fost depistate peste 500 de cazuri de pestă, doar la mistreţi! La noi însă au fost omorâţi deja peste 365.000 de porci şi... vinovaţi, IOC!

Şi, în final, veşti de peste Atlantic!
Asociaţia Americană pentru Promovarea Ştiinţelor a lansat către publicul larg un chestionar on-line cu titlul întrebare: „Aţi fi dispus să consumaţi carnea unui animal domestic editat genetic?” Iată o întrebare la care nu va fi uşor de răspuns, cu toate că beneficiile editării genice pentru eradicarea unor boli cum ar fi PRRS la suine este deja o realitate, iar producerea de porci imuni la Pesta Porcină Africană nu este nici ea departe! DA sau NU!

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 6/233 (ediţia 1-14 aprilie 2019)

 

Vizualizat: 149 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?