Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FERMIERII ÎŞI OFERĂ SERVICIILE pentru combaterea COVID-19!

Publicat: 05 aprilie 2020 - 12:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O nouă dovadă că fermierii pot fi utili nu doar prin însăşi activitatea lor de zi cu zi, ci şi prin faptul că pot ajuta comunităţile şi autorităţile locale să combată pandemia de coronavirus cu ajutorul echipamentelor pe care le deţin.

Exponent al tinerei generaţii de fermieri, Alexander Degianski din judeţul Timiş a anunţat că pune la dispoziţia primăriilor din Timişoara, Giulvăz, Foieni şi Peciu Nou echipamentele pe care le foloseşte de obicei la aplicarea tratamentelor fito-sanitare în culturile agricole, şi care în contextul crizei Covid-19 ar putea fi utilizate pentru dezinfectarea străzilor.

Degianski-echipamente-de-pulverizat_b"Am văzut că există un interes în direcţia aceasta. Iar noi avem posibilitatea de a oferi în mod gratuit aceste echipamente, împreună cu tractoarele, motorina şi operatorii. Primăriile nu trebuie decât să asigure apa şi substanţele dezinfectante. Nu doresc să fac din asta un titlu de mândrie, ci doar să arăt că şi noi fermierii putem ajuta comunităţile de care aparţinem, să depăşim cu bine şi cât mai repede această criză în care ne aflăm. Dacă autorităţile locale nu au cu ce să stropească, vrem să le transmitem că aceste MET-uri pot fi o soluţie foarte bună", ne-a explicat tânărul bănăţean.

Pentru că rampele de erbicidat sunt destul de late, aceste echipamente pot practic lucra pe suprafeţe de cel puţin 6 metri lăţime. Aşadar, într-un oraş ca Timişoara ele ar putea fi utilizate în principal pe bulevarde şi străzi mai largi. Dacă luăm în considerare faptul că un astfel de echipament are o capacitate de 3.000 de litri, asta înseamnă că dintr-o singură încărcătură se poate parcurge 50 de kilometri de drum cu un MET. Iar în cazul de faţă vorbim de trei astfel de maşini de erbicidat. Desigur, în funcţie de cantitatea de apă şi de soluţie folosite distanţa poate varia.

"Nu pot evalua care vor fi rezultatele. Pentru că eu nu sunt nici biochimist, nici epidemiolog. Eu doar spun că dacă vreuna dintre aceste primării ne vor solicita sprijinul, suntem dispuşi să îl oferim. Am primit deja răspunsuri din partea reprezentanţilor acestor primării. Ni s-a transmis că apreciază gestul nostru şi că dacă va fi nevoie se va apela la serviciile sale. Primăria Timişoara ne-a spus că are propriile utilaje, dar că aşteaptă mai multe detalii despre echipamentele noastre", ne-a declarat Alexander Degianski, care administrează în prezent o suprafaţă de aproape 5.000 de hectare.

----------
Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 1416 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?