Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

FEMEILE din AGRICULTURĂ, premiate la Gala PRIA

Publicat: 23 martie 2017 - 10:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Gala PRIA a decernat, pentru al doilea an consecutiv, premiile pentru femeile din agricultură. 

Desfăşurată într-un cadru cu adevărat festiv, în sala Pictura a Teatrului Naţional I.L Caragiale Bucureşti, Gala Pria – Women in Agiculture a premiat 12 doamne cu realizări notabile în domeniul agricol, pentru care au fost recunoscute eforturile şi contribuţia acestora în agricultura românească.
Lista pare scurtă în condiţiile în care sala a fost dominată de sexul frumos. Având în vedere că faţă de prima ediţiile, premiantele au fost noi, putem să ne gândim că în anii ce vor urma meritele femeilor din agricultura României vor fi tot mai cunoscute.
Festivitatea de premiere a durat cel puţin o oră, timp în care oficialităţile, în mare parte bărbaţi, au acordat premiile desemnate pentru categoriile din acest an. Lista câştigătoarelor este scurtă, dar de mare importanţă.

premiantele-galei-PRIA-edit_bClick pe poza pentru galerie!

1. Profira Onode - economist în domeniul agrar, director executiv al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Galaţi a primit Premiul pentru întreaga activitate desfăşurată, dar şi pentru profesionalismul de care a dat dovada în sprijinul fermierilor din judeţul Galaţi.
2. Maricica Vrabie - director general al Hort Altoi Focşani Vrancea a primit Premiul pentru activitatea în domeniul agricol şi pentru o mare diversitate a produselor agricole pe care le gestionează. Cu peste 32 de ani de experienţă în agricultură, MaricicaVrabie a ajutat mereu fermierii şi agricultura românească.
3. Denisa Geanina Pintilie – administrator al Geo &Costi Agrostar din Comuna Găneasa, Ilfov a primit Premiul pentru că a dovedit că multe bariere pot fi depăşite graţie voinţei şi implicării, astfel reuşind să implementeze proiecte de succes cu accesarea fondurilor europene.
4. Maria Huprich –administrator al SC Autodomus SA din Reghin, Târgu Mureş a primit premiul pentru că a demonstrate că prin voinţă, curaj, devotement şi sinceritate poţi dezvolta o afacere în agricultură.
5. Ing. Maria Păcureanu – cercetător ştiinţific la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea a fost răsplătită cu Premiul pentru întreaga activitate în domeniul cercetării, în special pentru activitatea privind ameliorarea florii-soarelui.
6. Nicoleta Zainea - acţionar la Agrisol SRL din comuna Belciugatele, jud, Călăraşi a primit premiul pentru diversitatea portofoliului pe care îl gestionează în domeniul agricol, pentru seriozitate şi professionalism.
7. Ioniţă Emilia - administrator al societăţii Transmim Agricultura SRL a primit Premiul pentru tenacitate şi seriozitate în administrarea companiei şi implicarea în comunitate.
8. Aurora Elena Graeven Enachescu- administrator al SC Pyac SRL Slatina a primit premiul pentru categoria tânăr fermier, pentru entuziasm şi planuri de creştere şi dezvoltare.
9. Veronica Toncea -Preşedinte/Director General al Fondului de Garantare a Creditului Rural –FGCR a primit Premiul pentru întreaga activitate în domeniul agriculturii şi rezultate excelente în slujba unui sector de activitate atât de important ca şi cel agricol
10. Irina Florea – director executivla Mere de Iteşti a primit Premiul pentru crearea unui brand românesc sănătos ce susţine şi promovează un stil de viaţă sănătos.
11. Eugenia Dragnea - director executiv al LAPAR a primit Premiul pentru determinarea şi efortul pe care le depune zilnic pentru fermieri, membri ai LAPAR – organizaţie reprezentativă pentru sectorul agricol românesc.
12. Monika Puiu - preşedinte APIMAR şi director general a NHR Agropartners a primit Premiul pentru leadership în domeniul agriculturii.

Fiecare dintre premiante a fost luată prin surprindere, mai mult sau mai puţin de decizia organizatorilor. Despre emoţiile şi felul în care fiecare a primit premiul vom scrie pe larg în ediţia următoare a Revistei Ferma. Una peste alta, recunoaşterea meritelor femeilor din agricultură, de la cercetare, la producţie, până la conducerea şi administrarea afacerilor este un lucru lăudabil.

Vizualizat: 2941 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?