Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Fan FENDT: ZORAN TEODOROVICI face PERFORMANŢĂ în vestul ţării!

Publicat: 03 mai 2017 - 12:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Zoran Teodorovici, din Variaş, jud. Timiş, are 33 de ani şi spune că nu a vrut niciodată să facă altceva decât agricultură. A studiat Agronomie la Timişoara. În 2007, când a terminat facultatea, familia sa avea 20 de hectare de teren arabil, iar acum lucrează 210 hectare, împreună cu tatăl său. „Dacă este să îmi doresc ceva de la agricultură, este ca toţi anii să fie ca 2016. A fost un an foarte productiv”, ne spune tânărul fermier.

Porumbul i se pare cea mai profitabilă, dar şi cea mai sigură cultură pentru zona în care se află. Cultivă porumb pe 130 ha, doar hibrizi semitardivi Dekalb. „Sunt mai productivi şi se adaptează pentru condiţiile din zona noastră foarte bine. Terenul este foarte bun. Vara sunt perioade mari cu secetă, dar terenul poate să susţină perioada asta cu secetă prelungită”, ne explică Zoran Teodorovici.

Anul trecut, de pe 120 ha cultivate cu porumb, a obţinut o producţie medie de 13.500 kg/ha, cu umiditate 18%. Vârful de productivitate a fost pe o parcelă de 9 ha, cultivată cu hibridul DKC 5276, de pe care a recoltat 15.600 kg/ha.

Fan Fendt

Zoran Teodorovici ne spune că a urcat prima dată într-un tractor la 7 ani. Mai spune că şi-a dorit dintotdeauna un Fendt, iar în 2016, printr-un proiect cu fonduri europene, a reuşit să îşi cumpere un Fendt 718 Vario Profi de 180 CP. „Mi-a plăcut Fendt de foarte mult timp. Cel puţin pentru mine, este un tractor adevărat. Cred că e cel mai comod tractor. Preţul se reflectă direct în dotările tractorului şi în confortul operatorului”, spune tânărul fermier.

ZORAN-TEODOROVICI-1_bClick pe poza pentru galerie!

O zice din punctul de vedere al fermierului care lucrează el însuşi pe tractor şi care, în campanie, a stat şi mai mult de 12 ore în câmp. „Pentru ferma noastră este cel mai bun. Am ales varianta cu roţi duble, pe care le folosim la semănat şi la lucrările de prelucrat solul”, completează Zoran Teodorovici.

Pe 1 mai a semănat 20 de hectare cu soia, de la ora 1 până la ora 8. Ţine să ne spună că e vorba de o suprafaţă împărţită în parcele mici. „Tractoarele mari sunt mai incomode la parcele mici, trebuie să te întorci mult, dar Fendt-ul se manevreză foarte uşor şi te descurci şi pe parcele mici destul de bine. Tractorul ar putea să semene mult mai mult, în jur de 3-4 hectare pe oră, într-o parcelă mare. De randament sunt foarte mulţumit şi de consum la fel, pot să spun că e un tractor economic, probabil şi ăsta ar fi un plus la achiziţie”, adaugă Zoran Teodorovici.

Citiţi detalii în Revista Utilaje Agricole, ediţia mai 2017 şi în ediţiile următoare ale Revistei Ferma.

Vizualizat: 4977 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!