Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

FOTO: COOPERATIVA SOMEŞ - ARIEŞ, în NOUA CASĂ!

Publicat: 19 septembrie 2017 - 16:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PRIMA COOPERATIVĂ A PRODUCĂTORILOR DE LAPTE DIN TRANSILVANIA s-a mutat în noul sediu, inaugurat pe 23 august 2017.

REPREZENTANT MADR: „Din câte ştiu, noi nu v-am ajutat.”

DAN ȚANDEA, preşedinte Cooperația Someş - Arieş: Am beneficiat de nişte fonduri europene ca grup de producători, suntem în al treilea an, dar este cam 10 la sută din tot ce am investit noi în cooperativă. (....) Dar orice ban e bine venit. Din păcate, pe când terminăm cu grupul de producători la lapte, am fost recunoscuți şi ca grup de producători la carne, dar este o legislație internă care nu ne permite să accesăm al doilea fond. Deşi la alte fonduri europene poți lua pe nenumărate proiecte şi deşi nici măcar doi la sută din fondurile pentru grupurile de producători nu sunt luate. Pionieratul te loveşte de nişte viduri legislative pe care de multe ori nu poți să le depăşeşti.”

Discuția a avut loc pe 23 august 2017, la inaugurarea sediului Cooperativei Agricole Someş-Arieş din comuna Apahida, județul Cluj. Fermieri, colaboratori, reprezentanți ai autorităților au sărbătorit împreună.

Vă povestim despre asta în edițiile următoare ale Revistei Fema, singura publicație din domeniul agricol prezentă la eveniment. Până atunci, vă arătăm cum a fost, în câteva imagini.

INAUGURARE-SOMES-ARIES-1_b

Membrii fondatori ai Cooperativei Someș-Arieș alături de reprezentanții MADR, ai Prefecturii Cluj, Consiliului Județean Cluj și Primăriei Apahida

INAUGURARE-SOMES-ARIES-2_b

Discuții între fermieri și reprezentanții autorităților 

INAUGURARE-SOMES-ARIES-3_b

Sfințirea noului sediu al Cooperativei Someș-Arieș. Sala de conferințe are 100 de locuri

INAUGURARE-SOMES-ARIES-4_b

 Președintele Cooperativei Someș-Arieș, Dan Țandea, îi prezintă facilitățile și dotările noului sediu subsecretarului de stat în MADR Floricel Dima

SEDIU-SOMES-ARIES_b

Noul sediu al Cooperativei Someș-Arieș, din comuna Apahida, jud. Cluj. Clădirea a fost ridicată de la zero și are 14 încăperi: sală de conferințe, birouri și chiar și un apartament de serviciu

DAN-TANDEA 2_b

Dan Țandea, președintele Cooperativei Someș-Arieș

INAUGURARE-SOMES-ARIES-6_b

Peste 200 de invitați au participat la inaugurarea sediului Cooperativei Someș-Arieș

BRANZA-TAGA-2_b

 Unul dintre sortimentele de brânză produse în fabrica de la Țaga

INAUGURARE-SOMES-ARIES-5_b

Festin gastronomic: un tăuraș la proțap, pregătit cu măiestrie de cei de la Carmangeria Moldovan

Vizualizat: 2859 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?