După o primăvară agricolă mai stresantă ca niciodată, fermierii din zona Moldovei spun că au noi lupte de dus, mai ales din cauza viitoarelor reguli PAC, considerate a fi restrictive și inechitabile.
În urmă cu şase ani, România avea cele mai ieftine terenuri arabile din Uniunea Europeană, însă preţurile au crescut de peste cinci ori între timp, astfel că am depăşit Franţa şi Ungaria la acest capitol.
Seria de evenimente dedicate rasei Aberdeen Angus în România s-a constituit într-un adevărat spectacol dedicat rasei, dar a fost şi o "demonstraţie de unitate şi de forţă" prin prezenţa a câteva sute de fermieri.
Marius şi Irina sunt doi tineri ieșeni care, după 9 ani de muncă în Irlanda, au decis să revină definitiv acasă, pentru a se apuca de agricultură. De la început s-au îndreptat spre culturile de nișă.
Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a vizitat recent Iordania, unde s-a întâlnit cu ministrul iordanian al agriculturii și cu ministrul iordanian al Industriei, Comerțului și Aprovizionării.
Cooperativa Agricolă Legume Belinţ a luat fiinţă în 2016, la iniţiativa câtorva producători din vestitul bazin legumicol timişean. Imediat după constituire au încheiat contracte cu două supermarketuri.
Producţia de lapte nu se poate face "de pe azi, pe mâine". Este nevoie de ani de muncă, o bună bază furajeră şi utilaje, dar şi de genetică. Numai aşa ajungi la o fermă de taurine profitabilă.
Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Suceava, înființată în 1946, este una dintre unitățile de cercetare din România în cadrul căreia au rămas constante preocupările din domeniul ameliorării plantelor.
În ferma familiei Mögele din Waldberg, Germania, vacile au deţinut supremaţia vreme de peste cinci generaţii. Se pare însă că de un an le fac concurenţă serioasă... găinile!
Creșterea vacilor pentru lapte este unul dintre cele mai problematice sectoare agricole din România. Chiar dacă România urcă în clasamentul prețurilor, costurile de producție sunt tot mai mari.