Deşi nu avea vreo legătură directă cu agricultura, tatăl său fiind tâmplar, Alex s-a apucat de creşterea oilor din pasiune. Pornind cu o investiţie iniţială de 5.000 de euro - 25 de mieluţe şi doi berbeci – tânărul şi-a propus să ajungă în viitorul apropiat la un efectiv de 90 de capete, pentru a avea animale în lactaţie pe tot parcursul anului.
Deşi are doar 21 de ani, Petrişor Golu din Bengeşti, jud. Gorj îşi duce la îndeplinire sarcinile din ferma familiei cu experienţa şi înţelepciunea unui agricultor cu state vechi.
Fermieri din Galați și Mureș ne-au spus că, în lipsa pășunilor și a prețului corect pentru carne și lapte, vor renunța la animale, sperând că soluțiile lor extreme vor avea răspuns...
A dat viaţă sutelor de personaje pe care le-a interpretat de-a lungul carierei, dar rolul de mamă i se potriveşte cel mai bine. Maia Morgenstern are micul ei refugiu la marginea Bucureştiului.
Doi producători ieşeni de preparate din carne au mizat pe dezvoltarea afacerii în pandemie. Revista Ferma vă spune ce soluţii au găsit pentru a ieşi pe piaţă cu produse noi.
După 12 ani de activitate neîntreruptă, Cerasus Grup Cotnari a ajuns la 25 de membri, peste o mie de tone de fructe produse anual şi propriul brand certificat GlobalGap.
Răzvan (5 ani) din Tulcea nu are o fermă de vaci sau de porci şi nici de păsări. El le are pe toate în ograda lui. Totuşi… cele mai recente achiziţii sunt mândria familiei Timofte.
Într-o comună gălăţeană, nu doar seceta şi sălbăticiunile (mistreţii şi şacalii) provoacă pagube agricultorilor, ci şi animalele de fermă lăsate nesupravegheate în căutare de hrană.
Tema celei de-a 5-a ediții RALF - Romanian Agriculture Leadership Forum este Fermieri în Linia Întâi, fiind dedicată celor aflați în prima linie a agriculturii și, implicit, a economiei naționale.
„În Iaşi nu este nici un abator pentru bovine, deocamdată. Dacă mă ajută Dumnezeu, primul miniabator o să fie al meu!”, spunea Fabian Neculăeş, tânărul fermier din Hălăuceşti, judeţul Iaşi anul trecut, când i-am vizitat ferma.