Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Şeful APIA: CÂT va fi AVANSUL PE CAP DE ANIMAL!

Publicat: 10 octombrie 2017 - 14:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AVANS DIN SUBVENŢII ŞI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va plăti fermierilor români, începând din 16 octombrie, avans atât din subvenţiile pe 2017 în sectorul vegetal, cât şi dintr-o subvenţie din sectorul zootehnic, a dezvăluit directorul general al APIA, Adrian Pintea.

Aflat la Târgul dedicat produselor agroalimentare româneşti, deschis pe 10 octombrie 2017, la Bucureşti, şeful APIA a declarat că Agenţia de Plăţi va plăti avans şi pentru crescătorii de ovine. Aceştia vor primi o parte din sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pe 2017.

CUANTUMUL AVANSULUI pe care îl vor încasa oierii este de circa 16 euro/cap de animal, a dezvăluit Adrian Pintea.

Plafonul aprobat prin Hotărârea de Guvern 701/2017 pentru plata directă pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine pentru anul 2017 este de 48,5 milioane euro, iar cuantumul acestei subvenţii se calculează prin raportarea plafonului la efectivul de animale eligibile.

Crescătorii de bovine ar putea primi avans din sprijinul cuplat abia din 15 noiembrie, termenul limită la care se încheie perioada obligatorie de reţinere în fermă a animalelor pentru care au solicitat  acest sprijin.

Euro _b

Începând cu data de 16 octombrie 2017, APIA va plăti în avans 70% din schemele plăților directe pe suprafaţă și 85% din plăţile de agromediu şi compensatorii.

Potrivit HG 701/2017, cuantumurile plăților directe în sectorul vegetal pentru anul de cerere 2017 sunt următoarele:

Schema de plată unică pe suprafață (SAPS) = 97,2452 euro/ha
Schema de plată redistributivă  Nivelul 1 (1- 5 ha, inclusiv) = euro/haNivelul 2 (peste 5 și până la 5 ha, inclusiv)  =  48,3251 euro/ha
Schema de plată pentru înverzire = 57,1745 euro/ha
Schema de plată pentru tinerii fermieri = 24,3113 euro/ha

Cuantumul minim se majorează până la atingerea plafonului alocat, în baza suprafețelor determinate.

În ce privește plafoanele aferente plăților pentru ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul zootehnic (ANTZ) pentru anul de plată 2017, acestea au fost stabilite astfel:

- 24,081 milioane euro pentru schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul lapte;
- 101,200 milioane euro pentru schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul carne;
- 50,783 milioane euro pentru schema decuplată de producție, speciile ovine/caprine.

Cuantumul ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic prezentate mai sus se calculează prin raportarea sumelor prevăzute la cantitățile de lapte livrate și/sau vândute direct eligibile, respectiv la efectivele de bovine sau femele ovine/caprine eligibile.

Din 1 decembrie 2017 va începe plata regulară, iar Comisia Europeană nu mai permite acordarea vreunui avans din subvenţiile pentru fermieri.

Vizualizat: 3071 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?