Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Seceta pune presiune pe culturile din vestul ţării

Publicat: 30 ianuarie 2017 - 19:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Din cauza îngheţului şi a condiţiilor nefavorabile din toamnă, fermierii din vestul ţării se plâng că vor avea pierderi de cultură. Dan Herţeg, de pildă, estimează că 5 la sută din suprafaţa de rapiţă este deja calamitată.

Dan_Herteg-Semlac-01_bClick pe poza pentru galerie!

În toamnă, acesta s-a confruntat cu un atac puternic de purici, fapt ce l-a determinat să reînfiinţeze cultura la sfârşitul lunii septembrie, ceea ce era puţin cam târziu. "Din păcate, nu am avut parte de prea multe precipitaţii în iarna asta. Nu avem apă în sol şi asta se va simţi. De la începutul lunii noiembrie nu am prea mai avut ploi. De zăpadă ce să mai zic. Cred că am avut un strat de un centimetru însumat pe toată iarna. În decembrie, în zona noastră s-au înregistrat doar 2 litri şi jumătate de precipitaţii", ne-a declarat fermierul din Semlac, judeţul Arad.

În total, acesta a însămânţat în toamnă 650 de hectare cu rapiţă şi 800 hectare cu grâu. Pentru a nu mai depinde atât de mult de condiţiile atmosferice, Dan Herţeg se zbate de câţiva ani buni să pună în funcţiune sistemul de irigaţii existent în acea zonă. S-a reuşit reabilitarea acestuia, însă factorii de decizie au împiedicat doecamdată implementarea acestui proiect.

Vizualizat: 3320 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?