Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Se SCHIMBĂ LEGEA: MAI MULTE ZILE de LUCRU pentru ZILIERII din AGRICULTURĂ!

Publicat: 26 octombrie 2017 - 14:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

REGULI NOI LA ANGAJAREA ZILIERILOR. Senatul a adoptat, pe 24 octombrie 2017, o propunere legislativă pentru modificarea Legii 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Iniţiativa legislativă adoptată de senatori cu 70 de voturi pentru şi o singură abţinere le permite zilierilor din agricultură să lucreze maximum 180 de zile pe an, faţă de numai 90 de zile pe an, cât prevede Legea 52/2011.

Concret, actul normativ prevede că nici un zilier nu poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic, cu excepţia zilierilor care prestează activităţi în domeniul agricol, viticol, pomicol, legumicol, creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, activităţi sezoniere, în cadrul grădinilor botanice, precum şi în activităţile de cercetare-dezvoltare-inovare din domeniul agricol ale Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe-Ionescu Şişeşti”, institutelor, centrelor şi staţiunilor de cercetare-dezvoltare aflate în subordinea sa şi a Institutelor Naţionale, a instituţiilor de învăţământ agricol şi silvic. În cazul acestora, perioada nu poate depăşi 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic. (art. 4, alin. 4)

Actul normativ mai prevede că registrul de evidenţă a zilierilor care lucrează în aceste domenii va fi întocmit săptămânal, şi nu zilnic. (art. 8, alin. 1)

De asemenea, ASAS, institutele, centrele și stațiunile de cercetare-dezvoltare aflate în subordinea sa, Institutul de Stat pentru Testarea și înregistrarea Soiurilor, precum și oficiile de studii pedologice și agrochimice județene şi Institutele Naţionale şi Staţiunile didactice ale universităţilor şi ale liceelor agricole vor putea angaja zilieri şi pentru activităţi de comerț cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii, de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor, de cercetare-dezvoltare în biotehnologie şi în alte științe naturale și inginerie, precum şi pentru activităţi de creștere a materialului săditor şi de creștere și reproducție a animalelor semidomesticite și a altor animale. (art. 1, alin 3, lit.c)

Proiectul legislativ adoptat de senatori va ajunge în Camera Deputaţilor, care va lua decizia finală.

Vizualizat: 2286 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?