Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

S-au abonat şi au câştigat

Publicat: 14 mai 2021 - 10:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În preajma sărbătorilor de Sfintele Paşti, patru dintre abonaţii Revistei FERMA au fost mai norocoşi, întrucât munca în agricultură, deloc uşoară, le-a fost răsplătită cu premiile puse în joc la "CONCURSUL ABONATULUI FERMA 2021".

Cine sunt câştigătorii - desemnaţi prin tragere la sorţi - ai premiilor oferite de Revista Ferma: un TELEVIZOR (123 cm, Smart, 4 k, Ultra HD) în valoare de circa 2.500 lei şi 3 TABLETE Samsung, în valoare de circa 1.000 lei/tabletă?

IONUŢ TACHE A LUAT MARELE PREMIU

Fericitul câştigător al televizorului este Ionuţ Tache, din comuna prahoveană Adunaţi. Are 47 de ani, lucrează de 10 ani în construcţii şi s-a abonat la FERMA în toamna anului trecut.

Foto 1 IonuÅ£ Tache_bBucuros, Ionuţ Tache ne spune cum de s-a întâmplat: „Seara, când vin acasă după 10 ore de muncă, obişnuiesc să mă aşez în fotoliu şi să citesc sau să accesez telefonul mobil. În toamnă tot căutam să cumpăr nişte animale şi iată că-mi apare reclama cu revista Ferma. Atunci mi-am zis: «Ia să mă abonez, că este binevenită!» Şi aşa am devenit un cititor asiduu”.
Ca orice om gospodar, Ionuţ Tache are pe lângă casă animale. „Am crescut de mic îngrijind de ele, nu ne-au lipsit un porc, un viţel, o găină. Cresc animale din tradiţie, din pasiune, dar şi din dorinţa de a-mi hrăni sănătos familia”, ne-a declarat prahoveanul.
Acum se gândeşte să facă mai serios agricultură. „Îmi doresc să am o fermă de vaci de carne Angus. Am puse în grădină: roşii, castraveţi, ardei iute, vinete. De anul trecut am plantat căpşuni şi nu m-am aşteptat să fac atâtea fructe gustoase şi aromate”, a precizat abonatul nostru.

O TABLETĂ A AJUNS LA SIBIANUL GHEORGHE ŞERBAN

Când l-am contactat, Gheorghe Şerban era la semănatul florii-soarelui. Sibianul lucrează la Târnava 1.000 hectare de teren pe care cultivă: grâu, orz, rapiţă, ovăz, mazăre, floarea-soarelui şi porumb. În anii normali, pe Valea Târnavelor se fac producţii de porumb de 12-13 t/ha. Însă, sunt mari probleme în zonă cu mistreţii şi urşii.

Gheorghe Serban_bGheorghe Şerban este abonat FERMA de mai mulţi ani. O perioadă a întrerupt, deoarece au fost probleme cu Poşta şi nu i-a mai ajuns revista acasă. A reînnoit abonamentul la Agraria - Cluj, deoarece - spune el - în FERMA găseşti „informaţii noi şi utile despre munca noastră din agricultură, făcută cu sudoare pentru fiecare bob pus în pământ, cu nelinişti, cu lacrimi uscate pe obraji trişti…”.

ALIN BOIAN VA AVEA TABLETĂ LA STÂNA DIN RĂCHITA

Timişeanul Alin Boian din Răchita (Dumbrava), în vârstă de 45 de ani, este oier de vreo 25 de ani. Creşte vreo 700 de Ţurcane. Anul acesta, după perioada de fătări, a dat toţi mieii rezultaţi (peste 500) la preţul de 15 lei/kg în viu.
„Citesc revista Ferma de ani de zile, mai ales paginile privitoare la ciobănit. Din ianuarie mi-am reînnoit abonamentul şi, iată, că am făcut bine!”, ne-a declarat, bucuros, Alin Boian.

Alin Boian_b
„După armată, m-am căsătorit şi m-am apucat de oierit. Am avut animale pentru că soţia mea este din familie de ciobani. Am cumpărat teren, ne-am făcut stână, lucrăm 120 ha de teren: păşune şi un pic de teren arabil”, a adăugat fermierul.
Alin Boian şi-ar dori să mărească efectivele de animale, dar nu găseşte mână de lucru. Lucrează în familie şi un ajutor primeşte din partea băieţilor săi: Sebastian, de 23 de ani, şi Alin, elev de liceu. Oierul speră să-i preia copiii stâna, fiind bucuros că şi ei îşi doresc acest lucru. De premiul câştigat se vor bucura mai mult băieţii, pentru că el nu are timp de stat pe tabletă!

O TABLETĂ RĂMÂNE ÎN CAPITALĂ, LA GHEORGHE PETRESCU

Gheorghe Petrescu este din Bucureşti şi-i abonat FERMA încă de la începuturile apariţiei revistei pe piaţă. Are frumoase aprecieri pentru echipa care o redactează, dar şi pentru varietatea subiectelor echilibrat abordate.

Gheorghe Petrescu_b
Gheorghe Petrescu a lucrat în turism, acum e pensionar. În comunele Ulmu şi Dorobanţu, din judeţul Călăraşi, deţine o fermă vegetală de 33,5 hectare. „De peste 10 ani mă ocup de fermă. Cultiv grâu, rapiţă şi porumb. Tot ce produc, vând la recoltare. Terenul este bun, recoltele, mulţumitoare: 2,5 t/ha la soia, în jur de 7 t/ha la grâu şi 10 t/ha la porumb”, spune abonatul nostru.
Pentru el a fost o frumoasă surpriză atunci când a fost anunţat că tragerea la sorţi la "Concursul Abonatului Ferma 2021" i-a fost norocoasă!


Vă mulţumim dumneavoastră, abonaţilor şi cititorilor FERMA, pentru că aţi ales şi alegeţi în continuare publicaţia noastră de mai bine de 22 de ani, spre a fi cât mai bine informaţi.

colectie revista ferma_b

Colecţia de reviste Ferma a lui Gheorghe Şerban

ALEGEREA NATURALĂ A FERMIERILOR DIN 1998
Înfiinţat în urmă cu peste două decenii, odată cu lansarea unei reviste de specialitate, FMG Ferma Media Grup este primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti.
FMG Ferma Media Grup - care include revistele Ferma şi Utilaje Agricole şi site-urile revista-ferma.ro, agroinfo.ro, anunturi-agricole.ro, agroshop.ro - a fost, este şi va rămâne Alegerea naturală a fermierilor. Din 1998.
Abonează-te şi poţi deveni şi tu câştigător la viitorul Concurs al Abonatului Ferma! Click AICI şi află cum poţi intra în posesia revistei la fiecare apariţie!

un articol de
MARIAN MUŞAT

Vizualizat: 795 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?