Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Primul pe tarabă!

Publicat: 18 februarie 2017 - 15:43
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pentru că nu a recoltat toate suprafeţele în toamnă, Ovidiu Anca, legumicultor din judeţul Mureş, are în miez de iarnă păstârnac şi pătrunjel proaspăt.

"Mai avem ceva rădăcinoase pe câmp, care au rămas de anul trecut. Păstârnac şi pătrunjel. Chiar zilele trecute am scos ceva şi par să fi supravieţuit iernii. Avem 25 de hectare irigate şi astfel am scăpat de seceta din toamnă, care a afectat o bună parte din suprafeţele din această zonă. Ce avem acum în câmp am înfiinţat în vară şi nu am reuşit să recoltăm în toamnă dar le recoltăm acum", ne-a explicat fermierul.

Ovidiu_Anca-1_bClick pe poza pentru galerie!În curând, acesta se va apuca de însămânţările de primăvară. "În câmp vom semăna în special varză, cartofi, vinete şi ardei, iar în solarii mergem în principal pe roşii, castraveţi, ardei şi varză. Avem şi roşii de grădină, un soi căruia îi spunem Mama Nica, după numele femeii de la care am luat sămânţa. Dau o producţie foarte bună şi au acel gust autentic românesc. La hectar recoltăm şi 35-40 de tone. E un soi autohton, nu hibrid. Sperăm să intrăm şi în supermarket cu acest soi. Până acum am livrat doar hibrizi, proveniţi din Olanda şi Israel. Sunt mai productivi, nu neapărat mai rezistenţi. Poţi să ajungi să recoltezi şi 150-200 de tone pe un ciclu prelungit, din primăvară până toamna târziu", susţine acesta.

Ovidiu Anca, inginerul agronom de profesie, cultivă legume pe o suprafaţă de 60 de hectare, în raza localităţilor mureşene Cheţani şi Tăureni, dar deţine şi un hectar şi jumătate de solarii, supuse în acest moment unui proces de modernizare.

Vizualizat: 6307 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Gainaru Ovidiu
|
02. 24, 2017. Friday 18:10
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!