Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

OFICIAL FAO: AJUTAŢI-I PE MICII FERMIERI!

Publicat: 01 mai 2020 - 10:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

„Acordaţi atenție micilor producători de hrană! Ar fi dramatic dacă situația lor în timpul pandemiei CoVid-19 s-ar deteriora”, avertizează economistul șef al FAO. Ce propune înaltul funcționar?

Piata_b

Maximo Torero Cullen, economistul șef al Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO) cere guvernelor să acorde atenție micilor producători.
Acesta propune două soluții:

  1. 1. băncile să acorde împrumuturi fără comisioane și să amâne termenele pentru achitarea ratelor în cazul micilor fermieri;
  2. 2. guvernele să achiziționeze cu precădere de la micii producători alimente pentru a aproviziona rezervele strategice utilizate în scopuri umanitare.

Efecte dureroase

Maximo Torero Cullen a avertizat, într-un interviu publicat pe site-ul instituției, că, în mod paradoxal, micii fermieri din țările în curs de dezvoltare pot fi afectați de insecuritate alimentară, chiar dacă aceștia sunt producători de hrană. Una dintre explicații este aceea că în timpul unei crize majore, veniturile lor sunt scăzute. Totodată, Torero Cullen spune că ”ar fi dramatic dacă situația lor în timpul pandemiei CoVid-19 s-ar deteriora și mai mult, fiindcă le-ar scădea capacitatea de a furniza produse agricole tocmai într-o perioadă când avem cea mai mare nevoie de ele”. De aceea, economistul șef susține că guvernele trebuie să le arate o mare atenție.

Soluții de sprijin

Economistul șef al FAO a observat comportamentul cumpărătorilor din Italia (sediul instituției se află la Roma) și a constatat că aceștia și-au făcut multe provizii de paste făinoase, dar nu și de legume și pește, mărfuri perisabile. Producătorii de legume și pescarii au în acest caz de pierdut. Ce ar trebui făcut pentru ei, care au nevoie de lichidități ca să poată cultiva mai departe în acest sezon?
Torero Cullen propune ca băncile care acordă împrumuturi acestor fermieri să renunțe în această perioadă la comisioanele bancare și să prelungească termenele pentru rambursarea creditului. Investitorii cu disponibilități de capital ar putea investi banii în unități de procesare din categoria mică și mijlocie, iar guvernele ar putea achiziționa de la acești mici producători alimentele necesare pentru aprovizionarea rezervelor de stat folosite în scopuri umanitare.

 

Maximo Torero Cullen_b

sursa foto: globalimpactnews.com
„Din cauza închiderii drumurilor, fermierii nu mai au acces la magazine ca să cumpere inputuri și nici la piețe ca să-și vândă marfa. În același timp, nici muncitorii sezonieri nu se mai pot deplasa”.

Maximo Torero Cullen
economist șef al FAO

 

PÂINEA ŢĂRII E ÎN PERICOL!

Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN atrage atenţia asupra riscului major ca populaţia să rămână fără pâine! Scanează codul QR și află de ce a ajuns ROMPAN la această concluzie îngrijorătoare!

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 7/256 (ediţia 15-30 aprilie 2020)

Vizualizat: 1022 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!