Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MODIFICĂRI în CONDUCEREA şi STRUCTURA ANSVSA! Cine va face CONTROALELE în FERME?

Publicat: 22 octombrie 2017 - 18:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

REORGANIZARE. Guvernul a adoptat, la începutul lunii octombrie 2017, o ordonanţă de urgenţă prin care sunt aduse o serie de modificări în structura şi conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Posturile de inspecţie la frontieră trec la direcţiile veterinare

Potrivit OUG 71/2017, în vigoare din 10 octombrie, posturile de inspecţie la frontieră se vor organiza şi vor funcţiona în structura direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene.

Măsura a fost luată pentru asigurarea unei reacţii prompte în situaţii cu risc epidemiologic ridicat, cum este pesta porcină africană, precum şi eficientizarea controalelor efectuate cu privire la produsele de origine animală importate. De asemenea, va fi eficientizată activitatea de preluare, transport şi distrugere a produselor de origine animală şi non-animală, se motivează în documentul adoptat de Guvern.

ANSVSA va avea trei vicepreşedinţi

Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevede şi introducerea celei de a treia funcţii de vicepreşedinte - subsecretar de stat în conducerea ANSVSA, pentru a asigura o gestionare mai eficientă a sistemului de control oficial sanitar veterinar. Astfel, Autoritatea va fi condusă de un președinte cu rang de secretar de stat, medic veterinar, și de trei vicepreședinți cu rang de subsecretar de stat, numiți prin decizie a prim- ministrului, pentru o perioadă de 5 ani.
Cele două funcţii de vicepreşedinţi ANSVSA existente până acum sunt ocupate, în prezent, de către Csutak Laszlo Nagy şi de către Traian Petcu.

Circumscripţiile sanitar-veterinare zonale şi judeţene se unesc!

O altă măsură prevede înfiinţarea unei singure categorii de circumscripţii, respectiv circumscripţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale, prin reorganizarea circumscripţiilor sanitar-veterinare zonale şi a circumscripţiilor sanitar-veterinare din structura direcţiilor sanitar-veterinare judeţene. Noua structură preia atribuţiile, posturile şi personalul acestora.
Controalele oficiale în fermele/exploataţiile de animale şi în unităţile care deţin alimente de origine animală vor fi efectuate de medicii veterinari din această nouă structură.

Ordonanţa de urgenţă mai stabileşte atribuţii ale ANSVSA referitoare la coordonarea şi finanţarea activităţilor de cercetare-dezvoltare în sistemul sanitar-veterinar.

Vizualizat: 6426 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?