Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

LUCRĂRI ale lunii lui GERAR în CULTURA MARE

Publicat: 25 ianuarie 2017 - 13:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începutul de an împrospătează speranţele agricultorilor ca noul an să fie unul bun din punct de vedere climatic, condiţie esenţială pentru ca munca lor să fie răsplătită cu recolte pe măsura efortului depus. 

Oamenii ţării mai speră ca boabele de grâu obţinute pe ogoarele lor (câte mai sunt încă nevândute) să fie măcinate în ţară şi să se transforme în pâinea sănătoasă cu care să ne hrănim copiii, nu cu pâinea care se fabrică azi în marile magazine din aluat congelat importat!

Multe speranţe sunt puse în cei care conduc ţara, în primul rând să oprească jaful pădurilor, extins acum şi în pădurile virgine şi în rezervaţiile naturale, setea de câştig a jefuitorilor, mici şi mari, de a vinde lemnul ţării pe bani puţini, în alte state, ţări care îşi protejează pădurile prevenind fenomenele de eroziune, pe cele de modificare climatică şi deci asigură locuitorilor lor un mediu de viaţă sănătos.

Zăpadă grâu_bClick pe poza pentru galerie!

Fermierii noştri au speranţe că vor găsi pieţe unde să-şi poată vinde rodul muncii la un preţ corect şi, nu în ultimul rând, speranţe că cei care-i conduc se vor preocupa urgent în toate problemele grele ale ţării şi ale agriculturii. Dă Doamne un an bun şi pentru ţara mea şi pentru oamenii ei!
Şi pentru că în agricultură, fie iarnă, fie vară, timpul zoreşte fermierii la treabă, trecem în revistă principalele activităţii ale lunii lui Gerar în cultura mare, o lună cu adevărat geroasă. Accentul se pune pe lucrările pregătitoare pentru campania de primăvară.

Despre condiţionarea seminţelor din loturile semincere proprii, dar şi alte detalii şi sfaturi, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-31 ianuarie 2017!

Vizualizat: 1750 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!