Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Jobul perfect pentru tinerii agronomi

Publicat: 17 noiembrie 2021 - 10:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Îmbinând utilul cu plăcutul, Agra Asigurări le propune celor care doresc să devină evaluatori de daune un angajament part-time şi program de lucru flexibil, pe lângă motivaţia profesională ce nu poate fi pusă la îndoială.

Sunt tineri, ageri la minte şi asumaţi profesional, dar mai au ceva în comun - de ceva vreme au fost cooptaţi ca evaluatori de daună în cadrul echipei Agra Asigurări, una dintre cele mai dinamice companii specializate pe asigurarea culturilor agricole de pe piaţa românească.

Crina Alexandru vine din judeţul Galaţi şi s-a alăturat proiectului în primăvara acestui an, în timp ce Edward Matei Păduraru are deja o experienţă de aproape doi ani alături de Agra Asigurări şi este fermier cu normă întreagă în judeţul Neamţ. Fiecare se ocupă de agricultură pe cont propriu iar în timpul liber evaluează daunele suferite de alţi fermieri, pentru a determina gradul de despăgubire.

Edward Matei Păduraru si Crina Matei_b

 

Cea mai bună decizie!


Crina este absolventă a Facultăţii de Ingineria Mediului şi deţinătoare a unei diplome de master în Protecţia plantelor. Este fermier activ încă din 2010 şi lucrează 300 de hectare împreună cu familia sa în comuna Piscu, judeţul Galaţi. Colaborează cu Agra Asigurări din 2018, ca asigurat, iar din mai anul acesta a aplicat pentru un job part-time ca evaluator de daune. „Aflasem pe reţelele de socializare că se caută colaboratori şi am considerat că poate fi o oportunitate pentru mine să acumulez mai multă experienţă. Iar acum, după aproape şase luni de activitate ca evaluator de daune în cadrul Agra Asigurări, consider că am luat decizia cea mai bună. Am învăţat să relaţionez cu fermierii, să vorbim aceeaşi limbă. Dacă la început exista o oarecare reticenţă din partea clienţilor, pe parcurs am reuşit să le câştig încrederea”, a constatat tânăra de 34 de ani.

Crina Alexandru - fermier si evaluator de daune Agra Asigurari_b

Transparenţă şi profesionalism


Chiar dacă de obicei fermierii sunt destul de rezervaţi în a împărtăşi altora din cunoştinţele lor, cu ajutorul abilităţilor sale de comunicare Crina a putut construi o relaţie profesională şi un climat de încredere cu partenerii Agra Asigurări. „Îmi place să discut cu fermierii despre tehnologii. Am putut face comparaţii şi chiar să aflu informaţii despre hibrizi sau soiuri noi. Dar la fel de importantă este şi latura financiară, care mi-a dat o motivaţie şi o satisfacţie în plus. Veneam după un an foarte greu, cu secetă, şi mi-a prins foarte bine acei bani câştigaţi ca evaluator de daune. A fost ca o gură de oxigen pentru mine”, ne-a mărturisit tânăra din Galaţi. Crina recomandă acest job celor care doresc să acumuleze experienţă sau vor să-şi evalueze nivelul de pregătire şi, de ce nu, să obţină un câştig sigur.

CLICK aici pentru mai multe detalii despre jobul de evaluator de daune!

Dacă dorești să aplici trimite CV pe mail către Adrian Horia Lupu la adresa lupu@agraasigurari.ro

 

Experienţe utile


La rândul său, Edward Matei Păduraru este inginer agronom de profesie şi exploatează o suprafaţă de 230 de hectare de cultura mare în Butnăreşti, judeţul Neamţ, împreună cu familia. Şi el a optat pentru un angajament part-time care să-i permită în continuare să se ocupe de treburile din fermă, dar în acelaşi timp să-şi aprofundeze cunoştinţele agronomice prin intermediul interacţiunii pe care o are cu alţi fermieri în calitatea sa de evaluator de daune. „În plan personal, am avut numai de câştigat de pe urma acestei colaborări cu Agra Asigurări, datorită faptului că am putut interacţiona mai uşor cu alţi fermieri din zonă şi chiar din alte regiuni ale ţării, împărtăşindu-ne reciproc experienţa de lucru. Am aflat astfel informaţii despre anumite tehnologii pe care nu le cunoşteam sau am putut, la rândul meu, să ofer sfaturi utile celor cu care am intrat în contact. Pe de altă parte, am reuşit să mă desprind puţin de monotonia din activitatea de zi cu zi din fermă şi asta reprezintă un mare beneficiu pentru mine”, a remarcat tânărul de 26 de ani.

Edward Matei Păduraru - fermier si evaluator de daune Agra Asigurari_b

 "Noi nu facem asigurare pe producţie şi asta ne diferenţiază de ceilalţi competitori de pe piaţă. În cazul nostru, fermierul îşi primeşte banii pentru despăgubiri mult mai repede, fără a fi obligat să aştepte câteva luni până la recoltat, ca să vadă diferenţa de producţie. Acesta este un mare avantaj pentru fermieri" - EDWARD MATEI PĂDURARU, Fermier și evaluator de daune Agra Asigurări

 

Calităţile unui bun evaluator


A prins deja patru campanii agricole în calitate de evaluator de daune la Agra Asigurări, companie pentru care a ajuns să lucreze în urma unei recomandări şi nu regretă câtuşi de puţin această alegere. Din punctul său de vedere, pentru a fi un bun evaluator de daune e nevoie în primul rând de corectitudine. „Certificarea de evaluator presupune în primul rând foarte multă corectitudine, o comunicare bună cu fermierul păgubit, dar şi o implicare serioasă pe partea de instrumentare a cazurilor şi rezolvarea solicitărilor de evaluare a daunelor pentru a-i despăgubi cât mai repede pe cei care au avut de suferit din cauza fenomenelor meteorologice extreme - grindină, furtună, ploi torenţiale -, a incendiilor sau a altor calamităţi naturale. E nevoie astfel de promptitudine, în special în perioadele cu activitate intensă, cum ar fi campaniile de recoltat, când nimeni nu-şi permite să piardă timpul”, susţine Edward.

 

Despăgubiri acordate în timp record


Având o oarecare responsabilitate în plus faţă de alţi colegi, fiind şef de echipă, acesta se poate folosi în procesul de evaluare a daunelor şi de tabletă, instrument extrem de util care cu ajutorul unui soft special poate face o analiză mult mai complexă şi precisă a suprafeţelor calamitate. Iar pentru o acurateţe cât mai bună, sunt procesate şi imagini satelitare. „Din experienţa celor aproape doi ani de când lucrez cu Agra Asigurări, cele mai întâlnite daune cu care s-au confruntat fermierii sunt cele provocate de vijelii şi ploi torenţiale, respectiv căderile de grindină, care pot genera pierderi de până la 100%. Interesul meu este să soluţionez cât mai repede dosarul de daună pentru a-i putea despăgubi”, consideră tânărul inginer agronom.

 

CLICK aici pentru mai multe detalii despre jobul de evaluator de daune!

Dacă dorești să aplici trimite CV pe mail către Adrian Horia Lupu la adresa lupu@agraasigurari.ro

 

Vizualizat: 1916 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken Solitair DT, o combinaţie de semănat cu totul specială!

Lemken a expus pentru prima dată în România semănătoarea Solitair DT!

Aceasta este de fapt o combinaţie de semănat şi oferă mai multe avantaje fermierilor. În partea din faţă a semănătorii se află o greblă de nivelare, care are rolul de a uniformiza suprafaţa înainte de a plasa sămânţa în pământ. Tăvălugul cu anvelope, montat opţional, asigură în plus o mărunţire a solului în faţa sistemului de discuri Heliodor, care are rolul de a pregăti patul germinativ pe adâncimea de 10-12 cm, sau mai puţin, dacă este cazul. Îngrăşământul este depus cu precizie între două rânduri de seminţe cu ajutorul brăzdarelor cu discuri duble, la adâncimea de aplicare dorită, pentru o pornire mai bună în vegetaţie. Apoi, rola de tăvălugire cu anvelope asigură o reconsolidare uşoară a segmentului de sol în care secţia de semănat va depune cu foarte mare precizie sămânţa. În final avem un set de greble cu dinţi, ce au rolul de a împiedica formarea crustei. Capacitatea buncărului porneşte de la 3.400 litri şi poate ajunge până la 5.100 litri, cu posibilitatea separării materialului (40:60). „În funcţie de varianta de echipare, avem opţiunea Single Shot sau Double Shot, ceea ce înseamnă că fermierii pot aplica chiar trei tipuri de sămânţă diferite sau sămânţă şi îngrăşământ”, ne-a explicat Marian Gheorghe, Manager de vânzări Lemken România.

Tractoare cu și fără cabină pentru specificul Transilvaniei de la NHR Agropartners! Dicor Land, pentru prima dată la AGRARIA! Sigma România, pentru al doilea an consecutiv la AGRARIA!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?