Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Italia şi-a dublat producţia de roşii ECOLOGICE

Publicat: 18 ianuarie 2018 - 01:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultimii doi ani, suprafaţa cultivată cu roşii în sistem ecologic s-a dublat, în Italia.

 Numai în nordul ţării, suprafaţa cu tomate ecologice destinate industriei prelucrătoare a crescut de la 1.316 ha în 2015, la 2.310 ha în 2017. Această tendinţă confirmă creşterea cererii pentru produsele ecologice, după cum s-a evidenţiat la „Tomato World”, în cadrul Convenţiei Organizaţiei Interprofesionale Interregionale „OI Pomodoro da Industria del Nord Italia”.
Cultura tomatelor în sistem ecologic, pe cele 2.310 ha de cultură din Italia, reprezintă numai 6,6% din totalul celor 34.932 ha cultivate cu tomate în nordul Italiei. În 2017, 20 de întreprinderi de prelucrare, membre ale Organizaţiei, au procesat 162.619 tone de tomate ecologice, produse cu un randament de 69 tone/hectar.
Cea mai importantă provincie producătoare de tomate ecologice este Ferrara, cu 1500,07 ha, urmată de Ravenna (350,25 ha), Parma (184,41 ha), Piacenza (76,43 ha), Reggio Emilia (45,83 ha), Mantua (37,47 ha), Bologna (35 ha), Verona (25,94 ha), Cremona (16,41 ha) şi 38,41 ha în alte provincii din nordul Italiei.

O piaţă în creştere

Piaţa UE pentru produsele ecologice/organice este în creştere şi această tendinţă va continua, deoarece pe măsură ce stilul de viaţă al oamenilor se schimbă, aceştia sunt din ce în ce mai atenţi la ceea ce mănâncă. Singura problemă ar putea fi produsele ecologice false, deoarece câteva incidente izolate înregistrate pot submina credibilitatea întregii filiere. Sectorul de tomate din nordul Italiei poate garanta, prin sistemul de controale, inspecţii şi analize suplimentare, certificarea europeană pe întreg lanţul.

POMODORO-Raccolta-in-campo_b

Un articol publicat în revista Ferma nr. 22/205 (editia 15-30 decembrie)

Un articol semnat de GHEORGHE GHIŞE

Vizualizat: 523 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?